Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku
RSS
Czwartek, 31 maja 2012
Petronia, Bożysława, Ernestyna, Teodor
 1891: budowa Kolei Transsyberyjskiej
 1970: zagłada miasta Yungay w Peru
 WHO: Dzień bez Papierosa
Nowe publikacje
Post dodany: |10 Kwi 2006|, 2006 22:01
Data rejestracji: 14 Lut 2006 postów: 199
które miasto w Polsce podoba ci się?
Moje to: Kraków, Wrocław
Post dodany: |11 Kwi 2006|, 2006 05:49
Data rejestracji: 24 Lis 2005 postów: 1589
Mi podoba się Olsztyn, bardzo lubię to miasto
No i oczywiście mój rodzinny Rybnik, bo przecież jesteśmy najbardziej ukwieconym miastem  Chyba mamy najwięcej roślinek wszędzie
Ostatnio zmieniony przez shonia |11 Kwi 2006|, 2006 17:36, w całości zmieniany 1 raz

Profil PW e-mail
»więcej
Opis: queen nothing
Post dodany: |11 Kwi 2006|, 2006 15:33
Data rejestracji: 20 Lis 2005 postów: 442
Zdecydowanie Kraków. Piękne miasto...
Post dodany: |11 Kwi 2006|, 2006 18:51
Data rejestracji: 01 Mar 2006 postów: 161
Ja nie mam ulubionego.
Ale myślę, że Kraków...
I moje, rodzinne oczywiście. Jaworzno.
"Wszystko jest fikcją. Ja również"
/Pamiętnik narkomanki/

Profil PW www
»więcej
Opis: miiiau!
Post dodany: |11 Kwi 2006|, 2006 20:03
Data rejestracji: 13 Mar 2006 postów: 136
| shonia napisał/a | Mi podoba się Olsztyn, bardzo lubię to miasto |
chyba nie zawitałaś na zatorze (dzielnica Olsztyna).
miałem okazje być w Kaliningradzie i po przejściu się zatorzem (2 tyg. temu, ulica hmmm... na tej ulicy jest browar Jurand) miałem deja vu bród, smród i tak samo wyglądające ulice: szerokie i z koślawymi chodnikami i jednakowo wyglądającymi kamieniczkami (?) z obitym tynkiem.
miasto można oceniać po obejrzeniu większej cześci. inaczej ocena jest mocno subiektywna
zawsze staram się zobaczyć jak najwięcej żeby móc odnaleźć + i - miejscowości, zajrzeć w ciemne zakamarki i ulice, które masowa turystyka omija i dopiero potem wystawiam jakąś ocenę.
zajrzałem na 3h do Wenecji. pierwsze co mnie uderzyło po opuszeczeniu pociągu to brudny i śmierdzący Grande Canale, którym wszyscy turyści się zachwycają i drepczą tam i z powrotem. ale wystarczy tylko skręcić w bok a od razu znajdzie się jakaś uliczka przez którą trzeba się przeciskać bokiem, jest tak wąska, jakaś stylowa, cicha kafejka. podejrzeć jak na płynie codzienne życie w "normalnej" Wenecji. turystyka masowa - nie dla mnie
dobra koniec mojego uzewnętrzniania się
najpiękniejsze miasto?
może Kraków, może Toruń. jak na razie za mało widziałem

Profil PW www
»więcej
Opis: Jestem Sprite :)
Post dodany: |11 Kwi 2006|, 2006 20:27
Data rejestracji: 12 Gru 2005 postów: 143
Ja nie lubię zwiedzać. Ale Kraków
Nie samym komputerem człowiek żyje:-)
Post dodany: |11 Kwi 2006|, 2006 22:12
Data rejestracji: 08 Kwi 2005 postów: 292
Kraków jest najlepszy, nie ma takiego miasta w Polsce, ta piekna starówka. Polecam nocne spacery po niej, mają swój urok i puby w podziemiach szesnastowiecznych kamienic <miodzio>
a jak ktoś się nudzi to polecam mikołajki szczególnie w wakacje, jest co robić i co zwiedzać, nawet jak jest brzydka pogoda, słońce tam nie jest potrzebne
VOIS LES SE POSER SUR LES ROSES
Post dodany: |12 Kwi 2006|, 2006 05:57
Data rejestracji: 24 Lis 2005 postów: 1589
| ka_m_il napisał/a | | shonia napisał/a | Mi podoba się Olsztyn, bardzo lubię to miasto |
chyba nie zawitałaś na zatorze (dzielnica Olsztyna). |
tak się składa, że byłam Wiem, że jest tam niefajnie, ale każde miastao ma dzielnice czy miejsca, gdzie nie jest tak łądnie, jak w centrum, więc to nie tylko Olsztyn Mimo to - bardzo go lubię
[quote="ka_m_il"]zajrzałem na 3h do Wenecji. pierwsze co mnie uderzyło po opuszeczeniu pociągu to brudny i śmierdzący Grande Canale, którym wszyscy turyści się zachwycają i drepczą tam i z powrotem. ale wystarczy tylko skręcić w bok a od razu znajdzie się jakaś uliczka przez którą trzeba się przeciskać bokiem, jest tak wąska, jakaś stylowa, cicha kafejka. podejrzeć jak na płynie codzienne życie w "normalnej" Wenecji. turystyka masowa - nie dla mnie
Wenecję chciałam Ci podać za przykład, który poparłby moją tezę Plac św. Marka jest świetny, a troszkę dalej jakieś szmaty zwisające z okien, błoto, wytrzaskane szyby...
Kłodzko np. też jest łądnym, schludnym miastem, ale ma swoje "ciemne" strony

Profil PW e-mail
»więcej
Opis: queen nothing
Post dodany: |12 Kwi 2006|, 2006 07:34
Data rejestracji: 14 Lut 2006 postów: 199
Mi jeszcze podoba się Szklarska Poręba
Post dodany: |12 Kwi 2006|, 2006 13:57
Data rejestracji: 06 Cze 2005 postów: 398
a ja lubie sopot:) i gdańsk... i oczywiście bytom:)
czyli Sopot + Gdańsk są jakieś take hmm.. urocze... a Bytom jest klimatyczny:)

Profil PW e-mail
»więcej
Opis: A na co mi to..?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
Dodaj temat do Ulubionych
|