Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku
RSS
Czwartek, 31 maja 2012
Petronia, Bożysława, Ernestyna, Teodor
 1891: budowa Kolei Transsyberyjskiej
 1970: zagłada miasta Yungay w Peru
 WHO: Dzień bez Papierosa
Nowe publikacje
Post dodany: |31 Sie 2004|, 2004 08:24
Data rejestracji: 08 Sie 2004 postów: 496
Witam!
Oj dawno cos nie byłem, ale tak se z rana mysle ze mozna by tu Wam troche zadać bobu  .Żartuje.
Ja myślę że nasza cywilizacja to jest tak jak turysta który jest dopiero w "opłotkach"!!!
Uważam że na przestrzeni miliardów lat było na Ziemi kilka albo nawet kilkanascie Cywilizacji, jest tylko mały problem, one się ukryły!!! Nas nie uwazaja i nie chcą się z nami kontaktować.One były na takim etapie rozwoju że potrafiły po sobie posprzatać a i czas zrobił swoje.
Sądze to po tym co widzę.
Sami zobaczcie co sie dzieje, otóż na Ziemi zaczynamy sprzątać.
Wiadomo ze tego nie posprzątamy w ciagu kilku a nawet kilkunastu czy kilkuset lat.Ale..... jednak cos sie dzieje.
Widać to nawet po elektronice, kiedys były potrzebne gigawaty a teraz miliwaty, za chwile będą do tego potrzebne mikro a nawet nano waty! Wszystko potrzebuje coraz mniej energii i staje sie to coraz bardziej skomplikowane ale jednoczesnie coraz prostrze!
Dlatego tez miedzy innymi sadzę że przyjdzie taki czas ze się po prostu 'schowamy".
I nie mamy szans na odkrycie naszych przodków zaawansowanych w rozwoju czy innych cywilizacji bo oni po prostu sie schowali i nas nie tolerują! Co znaczy te kilka tysiecy lat w stosunku do miliardów?
My jestesmy za młodzi.
A jak sie "zestarzejemy' to po prostu będziemy na takim etapie rozwoju ze nie będzie nam nikt potrzebny. Nawet Bogowie! Tak, tak..... dobrze widzicie!!!
Nam przestanie na tym zależeć!!!
Po prostu .
Ciekawe co o tym sadzą inni? A może są wsród nas szpiedzy którzy nas obserwują????
Zakrawa to SF ale cóz zrobić?
-"Nie zawsze mam rację, ale nigdy się nie mylę."
Post dodany: |26 Lip 2005|, 2005 14:48
Data rejestracji: 22 Cze 2005 postów: 1661
kurna, to dobre, duzo fantastyki przezucilem, ale takiej teori nie pamietam. No no przedni pomysl
Czyli ziemia jako wylegarnia cywilizacji.
tylko ciekawe co sie dzieja po tym 'schowaniu'
czy moze uznamy schowanie za cel sam w sobie, taka jakby nirwane ?
Arguing in the internet is like running in the Special Olympics, even if you win, you're still retarded

Profil PW e-mail
»więcej
Opis: Giero Maniak! =-)
Post dodany: |26 Lip 2005|, 2005 14:59
Data rejestracji: 11 Lip 2005 postów: 618
to "schowanie" mozna nazwać torche inaczej np. katastrofa ekologiczna( upadek asteroidy)
Post dodany: |26 Lip 2005|, 2005 15:05
ale tutaj leberrowi chodzilo raczej o jakies takie nieuniknione 'schowanie' cos do czego nieuniknienie prowadzi kazda cywilizacja.
To tak jakby final rozwoju, gdzie po drodze masz najpierw wyniszczenie planety, ekspoatacja do granic, a pozniej rekonstrukcja i usuniecie sie na bok. Jesli to ma sens.
Arguing in the internet is like running in the Special Olympics, even if you win, you're still retarded

Profil PW e-mail
»więcej
Post dodany: |26 Lip 2005|, 2005 15:12
Data rejestracji: 11 Lip 2005 postów: 618
aha  Czaje baze
NO to dość ciekawe
Post dodany: |26 Lip 2005|, 2005 15:16
mozna by ksiazke z tego napisac
tylko trzeba wymyslic jak ktos moglby sie dowiedziec (w tej ksiazce) o tych nieuniknionych konsekwencjach ?
Jakies pomysly ? bo mi nic nieprzychodzi do glowy

Profil PW e-mail
»więcej
Post dodany: |28 Lis 2005|, 2005 17:01
Data rejestracji: 28 Lis 2005 postów: 20
No co wy za ***** piszecie. Jak z kiepsliej ksiazki sf. Kazdy rozwoj ma okreslony czas. Czas powstania naszej gwiazdy, planety, warunkow sprzyjajacych zyciu, nastepnie zycie - poprzez szereg jego forn. Niema tu czasu na rozwoj kilku cywilizacji na jednej planecie.
Post dodany: |28 Lis 2005|, 2005 17:02
Data rejestracji: 28 Lis 2005 postów: 20
ja napisalem tam gdzie sa kropki " p i e r d o l y"
Post dodany: |29 Lis 2005|, 2005 09:09
inc15, eh panie mondry  a skont ty to wisz? naczytales sie teori innych to jeszcze nieznaczy ze one prawdziwe, nie ?

Profil PW e-mail
»więcej
Post dodany: |29 Lis 2005|, 2005 09:16
Data rejestracji: 20 Kwi 2005 postów: 1160
| inc15 napisał/a | | Kazdy rozwoj ma okreslony czas. Czas powstania naszej gwiazdy, planety, warunkow sprzyjajacych zyciu, nastepnie zycie - poprzez szereg jego forn. Niema tu czasu na rozwoj kilku cywilizacji na jednej planecie. |
Mógłbyś napisać coś więcej o cywilizacjach? Bardzo mnie zaciekawiło twoje stwierdzenie o braku czasu
Celem nauki jest dążenie do Prawdy dla niej samej.
... nierówność jest koniecznym warunkiem postępu.
...religia jest ze wszystkich spraw publicznych najbardziej publiczną.
Feliks Koneczny
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Wersja do druku
Dodaj temat do Ulubionych
|