Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku
RSS
Czwartek, 31 maja 2012
Petronia, Bożysława, Ernestyna, Teodor
 1891: budowa Kolei Transsyberyjskiej
 1970: zagłada miasta Yungay w Peru
 WHO: Dzień bez Papierosa
Nowe publikacje
Post dodany: |19 Lut 2009|, 2009 11:05
Data rejestracji: 06 Cze 2005 postów: 398
Czy ktoś wie, słucha, orientuje się?
Antony and the johnsons, animal collective, davendra benhart, panda bear, cocorosie?
Na ich punkcie szaleje teraz cały świat, w Polsce jakby mniej. Co o tym myślicie?
Ostatnia płyta animali świetna, niedługo nowa płyta pandy, która zapowiada się świetnie...
ps.
Swoją drogą, mam wrażenie, że u nas wszyscy zamknęli sie na etapie soad i nightwish.
edit:
jeszcze może fleet foxes, przepiękne głosy, świetne melodie, choć to już może bardziej folk niż nwa.
Ostatnio zmieniony przez niutek |19 Lut 2009|, 2009 11:07, w całości zmieniany 1 raz

Profil PW e-mail
»więcej
Opis: A na co mi to..?
Post dodany: |19 Lut 2009|, 2009 17:34
Data rejestracji: 22 Lip 2006 postów: 1989
Na dzień dobry znam tylko cocoosie, ale postaram się coś zrobić w tym temacie i napiszę wrażenia  Niestety ominął mnie Opener, na którym siostry dały podobno bardzo dobry koncert. Byłeś może?
Jak dla mnie polscy słuchacze są w dużej mierze upośledzeni poprzez słuchanie pewnych radiostacji, których nazwy wszyscy znamy... :/
Post dodany: |19 Lut 2009|, 2009 20:36
Data rejestracji: 06 Cze 2005 postów: 398
ok - moze przesadziłem z tym szaleństwem na świecie - teraz świat szaleje na punkcie nowego folku, new weird america było kilka lat wcześniej, co tylko potwierdza moją teze, ze jesteśmy w polsce opóźnieni:P
na koncercie na openerze niestety nie byłem, choć bardziej żałuję, że nie było mnie na ich koncercie w poznaniu czy w warszawie.
Szczególnie polecam Animal Collective. ostatnia płyta, co tu dużo mówić, genialna:)

Profil PW e-mail
»więcej
Opis: A na co mi to..?
Post dodany: |31 Maj 2009|, 2009 13:23
Data rejestracji: 12 Sty 2009 postów: 15
Ja byłam na tym koncercie, choć co prawda tylko na końcówce (punkt dla organizatorów za Interpol i CocoRosie niemal w tym samym czasie...) i mogę powiedzieć tyle, że było magicznie, aż kipiało od niezwykłego klimatu. Siostry były zwyczajnie niesamowite. Nasi polscy słuchacze nie są chyba aż tak upośledzeni, skoro namiot był pełny i jeszcze masa ludzi stała na dworze.
W zasadzie dopiero wdrażam się swoim powolnym tempem w "te klimaty" (nie jestem zwolenniczką ujmowania w konkretne, ścisłe ramy gatunkowe żadnego wykonawcy). Do najnowszego krążka Animal Collective jeszcze się nie przymierzyłam, ale zamierzam i pewnie wystawię mu tu recenzję. A co myślicie o Joannie Newsom? Osobiście zakochałam się w jej oryginalnym, piskliwym głosie.
Some people never go crazy. What truly horrible lives they must live...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
Dodaj temat do Ulubionych
|