Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku RSS RSS
  auto?
Piątek, 10 lutego 2012
Gabriel, Scholastyka, Jacek, Tomisława
 W 1920 roku gen. Józef Haller dokonał symbolicznych zaślubin Polski z Morzem Bałtyckim
 1925 - Polska podpisała konkordat z Watykanem
 1990 - na Kremlu spotkali się Michaił Gorbaczow i Helmut Kohl - przywódca ZSRR wyraził zgodę na zjednoczenie Niemiec
Dodaj do: 
Dodaj link do serwisu Facebook   Dodaj link do opisu GG  Dodaj link do serwisu Wykop   Dodaj link do serwisu Google   Dodaj link do serwisu Twitter  Dodaj link do serwisu Wyczaj.to   Dodaj link do serwisu Gwar  

Dodaj link do serwisu Delicious  Dodaj link do serwisu Digg   Dodaj link do serwisu Furl   Dodaj link do serwisu Reddit   Dodaj link do serwisu Slashdot  Dodaj link do serwisu Technorati   Dodaj link do serwisu YahooMyWeb
Nowe publikacje
Artykuły
Wydarzenia
Kompendium
Skocz do:  
Nie zdałem matury - co zrobic?
Post dodany: |1 Lip 2007|, 2007 08:58
Data rejestracji: 01 Lip 2007 postów: 4
" "

Witam wszystkich.Niestaty w tym rokq nie zdałem matury ;/ Liczyłem ze nie zdam majcy i obejmie mnie amnestia ale okazało sie ze z ang miałem 29 % ;/ Co za ludzie 0,5 pkt nie dałi ;/ I teraz mam problem bo nie wiem co robic.Chciałem sie dowiedziec czy moge zdawac mature za rok czy wczesiej ? I co bym zdawał ang i matme czy cos jeszcze....A jesli móglbym zdawac wczesiej niz za rok to gdzie mam sie zgłosic i o co prosic !!! bardzo PROSZE o pomoc.Nr gg jak cos 7673942.Z góry dzieki
Ostatnio zmieniony przez _Mithrandir |19 Gru 2009|, 2009 15:38, w całości zmieniany 1 raz  

PW
»więcej

^
Post dodany: |1 Lip 2007|, 2007 09:24
Data rejestracji: 24 Lis 2005 postów: 1589
" "

nie możesz zdawać matury wcześniej, niż za rok ;)
musisz się zgłosić do swojej szkoły, złożyć deklarację jak i w tym roku ;)
możesz pisać tylko angielski, tylko matematykę albo i to i to, albo jeszcze coś innego jako przedmioty dodatkowe ;)

PW
»więcej

^
Post dodany: |1 Lip 2007|, 2007 15:50
" "

Oki dzieki za info zawsze cos :) To jutro juz pojde złozyc deklaracje o napisanie matury za rok.Bo miałem taki kłopot ze liczyłem na amnestie z majcy a tutaj anglik 29%.Co za ludzie ;/ A jutro bede musiał wybrac co bym chciała zdawac na matuirze.Mozna powiedziec ze moge sobie wybrac tak.... czyli ten ag i majce + przedmiot dodatkowy.Ale zdaje tylko pisemny ang i matme i nic wieciej zadnych ustnych???

PW
»więcej

^
Post dodany: |1 Lip 2007|, 2007 16:52
" "

żadnych ustnych ;)

PW
»więcej

^
Post dodany: |2 Lip 2007|, 2007 04:43
" "

To bardzo fajnie że zadnych ustnych :) a mozesz mi doradzic jakąs szkołe policealna do kórej chce isc(kier. technik informatyk) bo nie moge nic konkretnego znalesc.Mieszkasz daleko wiecie pewnie nie bardzio bedziesz umiec odp na moje pytanie.A dlaczego masz tak napisane "Widze Cie,arturro1987,widze" czje sie skrepowany troszke :p Ja jestem z Krk a Ty z Rybnika wiec nie mzoesz mnie zobaczyc ufff :)

PW
»więcej

^
Post dodany: |2 Lip 2007|, 2007 15:49
Data rejestracji: 20 Cze 2007 postów: 26
" "

Tutaj masz adresy szkół policealnych publicznych w Krakowie i wymagania (kierunek technik informatyk też tam jest ;) ):

http://miasta.gazeta.pl/k...01,2233685.html

A tutaj wklejam oferty szkół niepublicznych:

CENTRUM EDUKACJI KADR 31-033 Kraków, ul. Westerplatte 1/19,
tel. 012 292 11 12
e-mail: kopernika@cek.pl; http://www.cek.pl
Zawód: kosmetyka, informatyka (multimedia, grafika komputerowa, bazy danych, programowanie, teleinformatyka), kurs asystencko-sekretarski, administracja, finanse i rachunkowość, organizacja reklamy, BHP, hotelarstwo, turystyka, kadry i płace, fototechnika, wizaż, organizacja usług gastronomicznych, ochrona środowiska, architektura i architektura wnętrz, kelner oraz języki obce -angielski, niemiecki, włoski, francuski.

CENTRUM NAUKI I BIZNESU „ŻAK” 31-121 Kraków, ul. Kochanowskiego 18;
tel. (012)292-62-94 lub fax. (012)633-27-68
email: krakow@centrum-zak.edu.pl; http://www.zak.edu.pl/krakow.html
Zawód: kosmetyka, wizaż, ekonomiczne, administracyjne, informatycznei, architektura wnętrz, organizacja turystyki, sekretarsko-asystenckie, marketingu i reklamy, zarządzanie personelem, menedżerskie, architektury wnętrz,

PRYWATNE POLICEALNE STUDIUM ZAWODOWE NR 36 POLSKIEGO TOWARZYSTWA EKONOMICZNEGO W KRAKOWIE 30-003 Kraków, ul. Lubelska 21;
telefon: (0-12) 634-32-59, tel/faks: (0-12) 634-03-81
e-mail: krakow@pte.pl;http://www.pte.pl/krakow
Zawód: technik ekonomista o specjalności finanse i rachunkowość, technik administracji o specjalności ubezpieczenia społeczne, technik informatyk (w ramach zajęć specjalizacyjnych: grafika komputerowa)

POLICEALNE STUDIUM ZAWODOWE ZDZ - STUDIUM KOSMETYCZNE, INFORMATYKI I ZARZĄDZANIA, 31-261 Kraków, ul. Wybickiego 3a, tel.: (0.12) 633-57-38 zawód: technik ekonomista, technik informatyk, technik usług kosmetycznych,

POMATURALNA SZKOŁA TECHNIK BIUROWYCH 31-155 Kraków, ul. Warszawska 4.
tel.: (0-12) 422-60-95 zawód: sekretarka, informatyk programista, grafik komputerowy, specjalista ds. aranżacji wnętrz, specjalista ds. reklamy

PRYWATNE POLICEALNE STUDIUM ZAWODOWE ZAOCZNE EKONOMICZNO-HANDLOWE, INFORMATYCZNE 31-1 14 Kraków, ul. Loretańska 16. tel.: (0.12) 422-21-87 zawód: technik ekonomista, technik handlowiec, technik informatyk.

POLICEALNE STUDIUM ZAWODOWE INFORMATYKI I ZARZĄDZANIA "AWANS" 30-324 Kraków, ul. Monte Cassino 31. tel.: (0.12) 655-54-70 zawód: technik informatyk, technik ekonomista,

SZKOŁY POLICEALNE TEB EDUKACJA 31-024 Kraków, ul. Szpitalna 38/4-5; tel.: 012 421 23 35, http://www.teb.pl zawód: Szkoła Informatyki i Internetu, Szkoła Europejska EUROCOLLEGE, Szkoła Turystyki, Studium Edukacji Społecznej, Studium Projektowania i Reklamy, Studium Zdrowia i Urody, Studium Języków ARS LINGU

Ja osobiście proponowałabym Ci pójść do szkoły publicznej, bo tam jest wyższy poziom i lepiej przygotowują do egzaminu, no i nic się nie płaci ;)

PW
»więcej

^
Post dodany: |2 Lip 2007|, 2007 17:40
" "

a tutaj lista wszystkich szkół policealnych w Krakowie ;)

PS:
Atria napisał/a
Ja osobiście proponowałabym Ci pójść do szkoły publicznej, bo tam jest wyższy poziom i lepiej przygotowują do egzaminu, no i nic się nie płaci ;)

Ja osobiście proponowałabym Ci, żebyś nie skupiał się tylko na publicznych szkołach ;) Nie zawsze PUBLICZNE znaczy lepsze, prywatne szkoły często przewyższają poziomem szkoły publiczne ;)
i mam na to dowody w postaci 6letniej nauki w prywatnej szkole, która dopiero w zeszłym roku stała sie publiczna :P

PW
»więcej

^
Post dodany: |3 Lip 2007|, 2007 06:30
" "

Oki wielkie dzieki za wszystko dziewczyny :P nie bede sie rozpisdywał bo mam złamsna reka i źlr mi sie jedna pisze.Nie ma to jak skok nad drogą i niewychamowanie przed drzewem... ehh.Mana mi doradziła PROFESJE i jej kolezanka wiec wybrałem 2 letnia.Mysle ze to był dobry wybór.Zarejestroiwalem sie tam przez neta i nie wiem jak bede wiedzaił ze sie dostałem...: :D Niewiem tez dokiedy dokumenty sie składa bo nie mam siły vxytac raczka bardzio boli:( Dzieki jesce raz :)

PW
»więcej

^
Post dodany: |30 Cze 2009|, 2009 11:16
Data rejestracji: 30 Cze 2009 postów: 1
" "

witam drugi raz podchodziłem do matury z dwóch przedmiotów ang. i polskiego ang. nie zdałem. Mam pytanie czy mam szanse poprawić ang w sierpniu? prosze o pomoc z góry dzięki :cry:
Ostatnio zmieniony przez Domi908 |30 Cze 2009|, 2009 11:23, w całości zmieniany 1 raz  

^
Post dodany: |2 Sie 2009|, 2009 10:15
Data rejestracji: 30 Lip 2009 postów: 3154
" "

Po pierwsze pamiętaj o tym, ze na maturze świat się nie kończy masz rok na utrwalenie wiedzy, którą na pewno w jakims zakresie posiadasz. Bedzie to dla Ciebie stresujacy rok i pelen wyrzeczen, ale dasz rade. Przylozysz sie i wszystko sie jakos ulozy. :wink:

[ Dodano: 2 Sierpień 2009, 11:18 ]
Domi908 napisał/a
witam drugi raz podchodziłem do matury z dwóch przedmiotów ang. i polskiego ang. nie zdałem. Mam pytanie czy mam szanse poprawić ang w sierpniu? prosze o pomoc z góry dzięki :cry:

mysle, ze pownienes isc do szkoly w ktorej zdawales i porozmawiac z dyrektorem o mozliwosci poprawy egzaminu maturalnego, bo to Oni sie zajmuja rejestracja uczniow zainteresowanych poprawka i znaja terminy

PW
»więcej

^
Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach