Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku
RSS
Czwartek, 31 maja 2012
Petronia, Bożysława, Ernestyna, Teodor
 1891: budowa Kolei Transsyberyjskiej
 1970: zagłada miasta Yungay w Peru
 WHO: Dzień bez Papierosa
Nowe publikacje
Post dodany: |26 Kwi 2005|, 2005 22:06
Data rejestracji: 26 Kwi 2005 postów: 1
Dzisiaj zainstalowałem sobie BOINC i się zalogowałem. Już kiedyś o tym słyszałem ale podiero teraz mnie tak naszło pewnie dlatego żę wczoraj oglądałem film "Kontakt"
Myślałem że będe mógł zobaczyć jakieś fajne wykresy albo sygnały radiowe (chociaż zwykły szum). A tu tylko pasek z postępem i nic więcej
Post dodany: |26 Kwi 2005|, 2005 22:31
Data rejestracji: 08 Kwi 2005 postów: 292
dziwne, ze w to wierzysz
Post dodany: |4 Cze 2005|, 2005 13:22
Data rejestracji: 17 Maj 2005 postów: 1
Witam.
Zainstaluj sobie zwyklego seti@home a nie bionica!!
Tam bedziesz miec wykresy!! i to calkiem fajne
Nara
Post dodany: |20 Sie 2006|, 2006 11:52
Data rejestracji: 20 Kwi 2005 postów: 1160
| Cytat | | Dziś podobnie urażeni czują się badacze poszukujący w kosmosie obcych inteligencji (pod egidą Instytutu SETI – Search for Extraterrestrial Intelligence), których działalność porównał do religijnego obrządku emerytowany historyk techniki George Basalla w swej świeżo wydanej książce „Civilized Life in the Universe”. By dać odpór jego sugestiom, że wiara w istnienie kosmicznych cywilizacji jest rodzajem religii, kierownictwo Instytutu SETI zorganizowało radiową dyskusję z udziałem swego rzecznika, astronoma i dziennikarza naukowego Davida Darlinga, który dowodził, że Instytut zajmuje się czysto racjonalnymi badaniami naukowymi i z religią absolutnie nic go nie łączy. |
ateista blog
Celem nauki jest dążenie do Prawdy dla niej samej.
... nierówność jest koniecznym warunkiem postępu.
...religia jest ze wszystkich spraw publicznych najbardziej publiczną.
Feliks Koneczny
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Wersja do druku
Dodaj temat do Ulubionych
|