Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku
RSS
Czwartek, 31 maja 2012
Petronia, Bożysława, Ernestyna, Teodor
 1891: budowa Kolei Transsyberyjskiej
 1970: zagłada miasta Yungay w Peru
 WHO: Dzień bez Papierosa
Nowe publikacje
Post dodany: |23 Paź 2005|, 2005 19:54
Data rejestracji: 23 Paź 2005 postów: 3
Co to jest Obciążenie więzadła nadkolcowego w okolicy międzyłopatkowej? Jakie są metody wyleczenia?Jakie mogą być ewntualne skutki nieleczenia. Co to jest obniżenie trzonu kręgu D-8?
Bardzo proszę o odpowiedź.
Post dodany: |24 Paź 2005|, 2005 12:23
Data rejestracji: 02 Lis 2004 postów: 190
co do wiezadla nadkolcowego moge napisac co to jest  tak daleko w medycynie jeszcze nie jestem zeby wiedziec co to znaczy, ale cos na pewno podpowie,
wiec laczy ono wyrostki kolcowe kregow i hamuje nadmierny ruch zgiecia kregoslupa do przodu, wiec moze to znaczyc ze masz je za bardzo rozciagniete w okolicy piersiowej, wlasnie miedzy lopatkami (gorna czesc plecow) i za bardzo mzoes zzginac sie do przodu..... (tak na chlopski rozum)
to z kregiem nie mam pojecia
moze cos pomoze, a jak nie to jakis lekarz sie znajdzie i ci wyjasni
Post dodany: |19 Lut 2006|, 2006 21:00
Data rejestracji: 19 Lut 2006 postów: 65
pierwsza część, odciązyć barki;) czyli daj sobie spokój z gimnastyką, podnoszeniem ciężkich rzeczy itd, można jakieś maści przeciw zapalne wcierać. a co do obniżenie trzonu to hmm... nie spotkałem sie z oznaczeniem D ale chyba chodzi o kręg piersiowy(zwykle nzaywany th, mamy c th l s), a skoro jest obniżenie (trzon jest np. spłaszczony, niższy niżej niż powienien sie kończy) to hmm, może to być złamanie kompresyjne, zalecałbym jakiś rezonans, najlepiej pójść do lekarza, pozdr...
Z chrześcijaństwem jest jeden problem - nigdy nie wypróbowano go w praktyce....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Wersja do druku
Dodaj temat do Ulubionych
|