Droga Czytelniczko, Drogi Czytelniku,

Czerniak złośliwy jest często występującym nowotworem złośliwym skóry. Niestety wyniki leczenia czerniaka w Polsce należą do najgorszych w Europie. Niezrozumiałe pozostają przyczyny późnego rozpoznawania czerniaka skóry, którego diagnostyka jest najprostszą i najtańszą w całej onkologii.

Kierujemy do Ciebie prośbę o wypełnienie anonimowej ankiety, która pozwoli na ocenę naszej wiedzy o czerniaku skóry, a w szczególności o profilaktyce i leczeniu tej choroby.
Czas jaki to zajmie - około 10-15 minut.

Czy chcesz pomóc w badaniach naukowych - odpowiedzieć na nasze pytania?

TAK, wypełniam
NIE, odmawiam

Zebrane informacje wykorzystane zostaną wyłącznie do celów naukowych
Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku RSS RSS
  auto?
Czwartek, 31 maja 2012
Petronia, Bożysława, Ernestyna, Teodor
 1891: budowa Kolei Transsyberyjskiej
 1970: zagłada miasta Yungay w Peru
 WHO: Dzień bez Papierosa
Dodaj do: 
Dodaj link do serwisu Facebook   Dodaj link do opisu GG  Dodaj link do serwisu Wykop   Dodaj link do serwisu Google   Dodaj link do serwisu Twitter  Dodaj link do serwisu Wyczaj.to   Dodaj link do serwisu Gwar  

Dodaj link do serwisu Delicious  Dodaj link do serwisu Digg   Dodaj link do serwisu Furl   Dodaj link do serwisu Reddit   Dodaj link do serwisu Slashdot  Dodaj link do serwisu Technorati   Dodaj link do serwisu YahooMyWeb
Nowe publikacje
Artykuły
Wydarzenia
Kompendium
Skocz do:  
..::Od czego mam zacząć??::..
Przesunięty przez: idgi - |1 Wrz 2008|, 2008 21:59
Post dodany: |24 Wrz 2004|, 2004 17:07
Data rejestracji: 24 Wrz 2004 postów: 1
" "

Chciałbym nauczyć się programować ale kompletnie nie mam o tym zielonego pojęcia :( Gdzie, jak??? Czy moglibyście mi pomóc w czym programować, jak się do tego zabrać w jakim języku??? Bardzo będe wdzięczny za okazaną pomoc:) Aha kiedyś robiłem strony w HTML i nawet mi to wychodziło ( no więc znacie moje już zdolności)

Pozdro dla wszytkich :D
Dążenie do poznania całej prawdy, to frustrująca niedoskonałość ludzka...

PW
»więcej

^
Post dodany: |24 Wrz 2004|, 2004 18:30
Data rejestracji: 12 Sie 2004 postów: 73
" "

Na początek polecam np. Visual Basic. Wygląd tworzysz ręcznie, ale nie do końca. Programujesz zachowania przycisków okien itp. Ja się nauczyłem dzięki kursom, które kolega ściągnął mi z neta, a potem dzięki własnym zabawom i tworzeniu programików. Tyle, że dobry program trochę kosztuje np Microsoftu. Można to jednak ominąć zapewne wiesz jak. Jest jeszcze Turbo Pascal, ale to Ci odradzam, bo ciężko w nim rozwiązać pewne problemy, które w Visual Basicu rozwiązujesz w 5 sekund. Aha. kursów szukaj na www.google.pl
:) :lol:

PW
»więcej

^
Post dodany: |23 Paź 2004|, 2004 23:38
Data rejestracji: 03 Wrz 2004 postów: 1063
" "

No pieknie. I po co ja zakladalem topic o programowaniu... No ale mniejszaz z tym. Ja mialem do czynienia z programowaniem i na poczatek nie polecamVisual Basic tylko jezyk szkoleniowy Turboi Pascal. Pozniej mozna C, C++ i np C#. Do turbo pascala kursy znajdziesz w necie jak tu wampirek wspomnial na www.google.pl. Jesli jednak chcesz nauczyc sie programowania w C to propopnuje ksiazke Conora Sextona ,, Język C to proste". Ale mowie ci stary... Na poczatku pascal bo bez pascala nie zaczaisz C. Pascal to prosty i latwy do nauczenia jezyk.
http://img.userbars.pl/145/28836.png

,,Bardzo roztropnie jest wątpić.
Wolter

PW
»więcej

^
Post dodany: |25 Paź 2004|, 2004 15:56
Data rejestracji: 25 Paź 2004 postów: 2
" "

Wg mnie najlepszym językiem jest delphi. Ściągasz kursy z neta i jedziesz. :twisted:

PW
»więcej

^
Post dodany: |25 Paź 2004|, 2004 17:47
Data rejestracji: 03 Wrz 2004 postów: 1063
" "

Ale na poczatek lepiej, zeby sie pobawil w pascalu. Jak go opanuje w srednim stopniu (lepiej w zaawansowanym bo i tak jest raczej prostszy - najprostszy (nie mowiac o bashu))to szybciej pojdzie mu z delphi i innymi jezykami (programowania rzecz jasna ;) ).
http://img.userbars.pl/145/28836.png

,,Bardzo roztropnie jest wątpić.
Wolter

PW
»więcej

^
Post dodany: |26 Lis 2004|, 2004 06:48
Data rejestracji: 26 Lis 2004 postów: 4
" "

pascal, a potem niech się assemblera nauczy :D
http://pyrotechnica.w.interia.pl <--nowy wygląd stronki

^
Post dodany: |14 Gru 2004|, 2004 02:27
Data rejestracji: 05 Gru 2004 postów: 67
" "

Wszystko jedno co. Byle mogl na konsole latwo pisac bo zaczynanie od jakis wizualnych wynalazkow namiesza tylko w glowie!

Wybierz jakis jezyk gdzie program wyswietlajacy napis "Dzien dobry" w okienku dosowym zajmuje kilka linijek. Najlepiej C albo Pascal. Sa podobne do siebie, tyle, ze C ma komercyjne umocowanie i jak bedziesz chcial zrobic cos powazniejszego to i tak bedziesz sie musial go nauczyc.

Na poczatku w C moga ci sie wydac trudne wskazniki. Jak bedziesz mial dobrego przyjaciela w postaci dobrej ksiazki to nie bedzie problemu. A jak problem bedzie to zapytaj tu. Czasem sie pojawiam.

PW
»więcej

^
Post dodany: |21 Lut 2005|, 2005 13:07
Data rejestracji: 19 Lut 2005 postów: 1343
" "

Pamiętaj, programowanie to nie tylko język.
Zacznij sobie od starego poczciwego turbo pascala(który nota bene stworzony został tylko do nauki). Jak już poznasz jego składnię weź się za algorytmy (sortowanie, drzewa, listy jakieś proste metody numeryczne itp.) i to będzie Twoja przepustka do świata bardziej zaawansowanego programowania. Potem możesz śmiało brać się za co tylko zechcesz. Za Javę najlepiej wziąść się po poznaniu C++.
W PRACY - weekend :P

PW
»więcej

^
Post dodany: |14 Mar 2005|, 2005 19:28
Data rejestracji: 10 Mar 2005 postów: 7
" "

jak chcesz nauczyc sie programowac to zacznij (takie sa zalozenia) uczyc sie starych jezykow typu Perl Python pozniej moze C ; C++ lub java albo delphi jak bedziesz chcial :) :lol:
Podro dla wszystkich fanów komputerowych...
NeXor

PW
»więcej

^
Post dodany: |16 Paź 2005|, 2005 18:06
Data rejestracji: 16 Paź 2005 postów: 51
" "

Zaczynajcie lepiej od Delphi.Jest mniej zaawansowany od tego C i C++.Bardzo przyjemny .....:D polecam
KOMPUTERY INTERNET PROGRAMOWANIE W DELPHI CZYLI :
www.portaldelphi.prv.pl

PW
»więcej

^
Skocz do: