Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku
RSS
Czwartek, 31 maja 2012
Petronia, Bożysława, Ernestyna, Teodor
 1891: budowa Kolei Transsyberyjskiej
 1970: zagłada miasta Yungay w Peru
 WHO: Dzień bez Papierosa
Nowe publikacje
Post dodany: |17 Lip 2009|, 2009 22:03
Data rejestracji: 11 Lip 2009 postów: 16
Witam. Posiadam bezprzewodowy internet orange free na usb i jestem bardzo z niego niezadowolony, gdyż bardzo wolno chodzi, transfer wynosi pare kb na sekunde a po przekroczeniu limitu jeszcze mniej. Ustawiłem limit przepustowości na 0% w konsoli zasad grup ale to nie dalo zbyt duzo. Ostatnio sformatowałem dysk, wgrałem windows mx 7 zainstalowalem antywirus eset nod 32 3.0.642 i to tez nic nie dalo. Słyszałem, że na jakość neta pewien wpływ mają parametry kompa. Czy to prawda? U mnie z tym nie powinno byc problemu, gdyż mam:
2,5 gb ramu goodram( w tym 2x1gb dual channel);
kartę graficzną gigabite ge force 8500 256mb;
procesor athlon 4800+(zegar 2,51ghz);
płyte gigabite
dysk barakuda 250 gb;
Co zrobić??? Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam.
Post dodany: |8 Wrz 2009|, 2009 13:28
Data rejestracji: 08 Wrz 2009 postów: 1
na prędkość internetu, a szczególnie bezprzewodowego, jak orange free, wpływ ma zasięg. Sprawdź co Ci się wyświetla, jaki łapiesz zasię. Jak będziesz miał zasięg GPRS to net będzie działał bardzo wolno, jak będziesz miał zasięg HSDPA, to będzie Ci śmigał aż miło  Ja mam internet bezprzewodowy z play i nie w każdym pokoju w domu mam tę samą prędkość. Wszystko zależy właśnie od zasięgu. W aplikacji od orange powinieneś mieć informacje o zasięgu. Parametry kompa czy ustawienia w konsoli nic tu nie dadzą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Wersja do druku
Dodaj temat do Ulubionych
|