Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku
RSS
Czwartek, 31 maja 2012
Petronia, Bożysława, Ernestyna, Teodor
 1891: budowa Kolei Transsyberyjskiej
 1970: zagłada miasta Yungay w Peru
 WHO: Dzień bez Papierosa
Nowe publikacje
Post dodany: |15 Kwi 2006|, 2006 21:20
Data rejestracji: 14 Lut 2006 postów: 199
Puścili Pasję w telewizji, nie oglądałem tego więc myślę sobie że zobaczę, a tu nasza kochana TVP 1 puściła to z napisami, film mi się podobał do czasu aż wyłączyłem telewizję, nie dość że ludzie płacą jakiś głupi podatek za puszczanie byle czego, to dają film z napisami, gdzie ludzie starsi na pewno oglądneli by go z przyjemnościa ale nie będą czytać napisów, bo mogą nie dać rady. To specjalne jest żeby zarabiały wypozyczalnie i sklepy. Chcesz film z lektorem to go sobie kup albo pożycz i jak tu ma sie nie szerzyć piractwo? Debile z tej TV 1
Post dodany: |16 Kwi 2006|, 2006 08:26
Data rejestracji: 14 Wrz 2005 postów: 209
jak dla mnie to film jest przesadzony.
Post dodany: |16 Kwi 2006|, 2006 09:36
Data rejestracji: 24 Lis 2005 postów: 1589
ja nie widziałam

Profil PW e-mail
»więcej
Opis: queen nothing
Post dodany: |16 Kwi 2006|, 2006 10:27
Data rejestracji: 06 Kwi 2006 postów: 1477
bylam na tym filmie w kinie i powiedziałam sobie ze juz nigdy w zyciu go nie obejrze...
| brzosa napisał/a | | jak dla mnie to film jest przesadzony. |
zgadzam sie, chociaz gdy sie oglada inne, bardziej brutalne filmy to jakos to łatwiej idzie, nie wiem dlaczego tak jest, jak ogladałam "Pasje" to az mnie bolało... a pod koniec filmu to mnie nawet fizycznie zaczelo bolec... bo dziewczyna ktora siedziala przede mna tak sie jednego momentu przestraszyla ze walnela w fotel a ja dostałam po kolanach
z tymi napisami to ja nie wiem co oni kombinuja (w kinie tez byly napisy) ale uwazam ze w publicznej telewizji to juz powinni sie postarac o lektora...
zapamiętaj - nie przekręcisz przekreta...
Post dodany: |16 Kwi 2006|, 2006 10:43
Data rejestracji: 14 Lut 2006 postów: 199
fakt że co roku jaet wałkowany ten sam temat ( to normalne ) ale film nie jest taki zły. Wolę obejrzeć film częściowo na faktach ( fabuła jest prawdziwa ) niż jakiś horror gdzie lekarz ucina swojej pacjentce nogę - przecież to jest nie prawdziwe. Ale łatwiej jest zrozumieć fikcje niż prawdziwość wydarzeń
Post dodany: |16 Kwi 2006|, 2006 14:00
Data rejestracji: 14 Kwi 2006 postów: 46
Te napisy miały sens. By podkreślić autentyczność filmu, dialogi wypowiadane były w językach biblijnych - aramejskim i hebrajskim. Wprowadzenie lektora zburzyłoby koncepcje twórców, a film straciłby coś ze swojej realności...
Czy jeden głos może oddać emocje towarzyszące w takiej chwili danym postaciom, emocje czasem ze sobą sprzeczne? Nie sądze... to byłoby takie ujednolicenie, uproszczenie...
Mnie bardzo ucieszył fakt, że zrezygnowano z lektora. Przyznam szczerze, że odetchnęłam z ulgą, gdy zobaczyłam napisy...
"Ale kiedy podnosimy wzrok na niebo, staramy się odnaleźć drogę do samych siebie. I my jesteśmy gwiezdnym pyłem..."
(Jostein Gaarder, "Świat Zofii")

Profil PW
»więcej
Opis: Kas zin...
Post dodany: |16 Kwi 2006|, 2006 14:19
Data rejestracji: 13 Lip 2005 postów: 498
Ja się zaparłam. Nie widziałam ani Pasji, ani żadnego filmu o Papieżu.
Szlag mnie trafia jak się z wiary (mimo, iż nie jestem szczególnie wierząca) robi totalną komerchę.
W przypadku Pasji jest podobnie. Każdy idąc na droge krzyżową do kościoła przeżywa to po swojemu. Mniej lub bardziej boleśnie - w końcu to śmierć Chrystusa.
A w filmie po prostu jest narzucony ten sposób umierania.
I am against religion because it teaches us to be
satisfied with not understanding the world.
Richard Dawkins
Post dodany: |17 Kwi 2006|, 2006 22:42
Data rejestracji: 14 Kwi 2006 postów: 46
narzucony? Tylko w pewnym sensie. Reżyser przedstawia swoją wizję i to Twoja sprawa, czy się z nią zgodzisz bądź nie.
"Ale kiedy podnosimy wzrok na niebo, staramy się odnaleźć drogę do samych siebie. I my jesteśmy gwiezdnym pyłem..."
(Jostein Gaarder, "Świat Zofii")

Profil PW
»więcej
Opis: Kas zin...
Post dodany: |22 Kwi 2006|, 2006 10:21
Data rejestracji: 18 Mar 2006 postów: 42
| esen1a napisał/a | | Puścili Pasję w telewizji, nie oglądałem tego więc myślę sobie że zobaczę, a tu nasza kochana TVP 1 puściła to z napisami, film mi się podobał do czasu aż wyłączyłem telewizję, nie dość że ludzie płacą jakiś głupi podatek za puszczanie byle czego, to dają film z napisami, gdzie ludzie starsi na pewno oglądneli by go z przyjemnościa ale nie będą czytać napisów, bo mogą nie dać rady. To specjalne jest żeby zarabiały wypozyczalnie i sklepy. Chcesz film z lektorem to go sobie kup albo pożycz i jak tu ma sie nie szerzyć piractwo? Debile z tej TV 1 |
masz rację i pomyśleć że nisi rodzice pracują dają im jakieś podatki by oni puszczali coś takiego a poza tym jeszcze sobie puszczją o 11:00 codziennie TV Shop.:evil: Rozumiem że TVN to puszcza bo to telewizja komercyjna i musi mieć jakieś dochody ale TVP państwowa!!!
Pozdrawiam Bartek
Słysząc słowa "będzie jak dawniej" nie łudź się nigdy tak nie będzie
Post dodany: |22 Kwi 2006|, 2006 16:33
Data rejestracji: 04 Maj 2005 postów: 1022
a pewnie, powinni puszczać takie filmy, na pewno to jest dużo lepsze niz te wszystkie kretynizmy gdzie do siebie strzelają i wszędzie jest pełno seksu, i zeby gowniarzeria to wszystko ogladalo. dobrze zrobili, ze puscili Pasje, bo ten film zmusza do myslenia. a co do napisów, to tak sobie zaczyczyl rezyser, zeby wszystko bylo w oryginalnym jezyku, i zeby nie bylo lektora a napisy.

Profil PW
»więcej
Opis: himmelherrgott!!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
Dodaj temat do Ulubionych
|