Droga Czytelniczko, Drogi Czytelniku,

Czerniak złośliwy jest często występującym nowotworem złośliwym skóry. Niestety wyniki leczenia czerniaka w Polsce należą do najgorszych w Europie. Niezrozumiałe pozostają przyczyny późnego rozpoznawania czerniaka skóry, którego diagnostyka jest najprostszą i najtańszą w całej onkologii.

Kierujemy do Ciebie prośbę o wypełnienie anonimowej ankiety, która pozwoli na ocenę naszej wiedzy o czerniaku skóry, a w szczególności o profilaktyce i leczeniu tej choroby.
Czas jaki to zajmie - około 10-15 minut.

Czy chcesz pomóc w badaniach naukowych - odpowiedzieć na nasze pytania?

TAK, wypełniam
NIE, odmawiam

Zebrane informacje wykorzystane zostaną wyłącznie do celów naukowych
Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku RSS RSS
  auto?
Czwartek, 31 maja 2012
Petronia, Bożysława, Ernestyna, Teodor
 1891: budowa Kolei Transsyberyjskiej
 1970: zagłada miasta Yungay w Peru
 WHO: Dzień bez Papierosa
Dodaj do: 
Dodaj link do serwisu Facebook   Dodaj link do opisu GG  Dodaj link do serwisu Wykop   Dodaj link do serwisu Google   Dodaj link do serwisu Twitter  Dodaj link do serwisu Wyczaj.to   Dodaj link do serwisu Gwar  

Dodaj link do serwisu Delicious  Dodaj link do serwisu Digg   Dodaj link do serwisu Furl   Dodaj link do serwisu Reddit   Dodaj link do serwisu Slashdot  Dodaj link do serwisu Technorati   Dodaj link do serwisu YahooMyWeb
Nowe publikacje
Artykuły
Wydarzenia
Kompendium
Skocz do:  
Pliki jpg na pliki pdf
Przesunięty przez: _Mithrandir - |8 Kwi 2009|, 2009 15:52
Post dodany: |8 Kwi 2009|, 2009 12:26
Data rejestracji: 02 Kwi 2009 postów: 45
" "

Czy może ktoś wie jak zamienić pliki jpg na pdf, bo jak np. dałem otwórz za pomocą adobe reader to nie odczytało, zapisanie, jak zapisałem jako plik pdf tak samo?

Jeszcze mam jeden taki problem: Pliki te które chciałem zamienić na pdf (próbowałem za pomocą różnych porgramów chyba widocznie nie umiem) teraz wyglądają tak: http://i42.tinypic.com/2qth89h.jpg Jak mam przywrócić poprzedni stan?
Ostatnio zmieniony przez lukaszeek07 |8 Kwi 2009|, 2009 13:15, w całości zmieniany 1 raz  

^
Post dodany: |8 Kwi 2009|, 2009 15:52
Data rejestracji: 11 Cze 2007 postów: 5113
" "

Cytat
dałem otwórz za pomocą adobe reader to nie odczytało, zapisanie, jak zapisałem jako plik pdf tak samo?

Napisz to zdanie jeszcze raz, bo nie wiem, jak mam rozumieć.

CO do Adobe Reader - jak nazwa wskazuje (Reader, od read - czytać) - służy tylko do odczytu tego rodzaju plików. O konwersji do pdf możesz poczytac tutaj: http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=8&a=17 lub tutaj: http://www.google.pl/sear...lient=firefox-a - google nie gryzie ;)

Poprzedni stan, czyli? Co z nimi jest nie tak?

Przy okazji - przesuwam temat do właściwego działu.
Pomóż - wystarczy kliknięcie!

Nie odpowiadam na PW z zadaniami.

PW
»więcej

^
Post dodany: |8 Kwi 2009|, 2009 19:15
" "

tzn. faktycznie Roader jest do odczytu, miałem kilka plików- kolega obiecał mi skonwersować to w Photoshopie, a z tamtym już wszystko chyba okey ;p

[ Dodano: 8 Kwiecień 2009, 22:22 ]
jeszcze jedno pytanie: chcem pliki jpg przerobić na pdf wybieram drukarkę PDF Creator i otwiera mi się jakiś plik prn którego Adobe Reader nie chce otworzyć jak to naprawić aby wszystkie pliki były jako pdf i Adobe Reader mógł je odczytać?

[ Dodano: 8 Kwiecień 2009, 23:12 ]
np. gdy chcem konwersować plik jpg to wyświetla się coś takiego Drukowanie do pliku nazwa pliku wyjściowego nie wiem jak to zmienić

^
Post dodany: |8 Kwi 2009|, 2009 23:18
" "

A możesz dokładnie napisać co robisz po kolei? Bo u mnie nie ma żadnych problemów, więc nie wiem co może u Ciebie być nie tak.

PW
»więcej

^
Post dodany: |9 Kwi 2009|, 2009 09:24
" "

Dobrze to napiszę jeszcze raz wszystko po kolei:

Tak jak od początku wspominam, chcem pliki jpg zamienić na pdf
Próbowałem przez drukarkę PDF Creator, ale nie zaznaczyłem drukuj do pliku i dlatego nie chciało mi zapisać. Szukałem w googlach programów do takiej zamiany plików jpg na pdf (znalazłem JPG2PDF, Foxit Reader- ale jak je zainstalowałem nie wiedziałem jak je obsłużyć).

Folder który miał te pliki wygląda tak: http://i42.tinypic.com/2qth89h.jpg
Ale jak przeniosłem w inny pliki folderu i ustawiłem właściwości: otwieranie za pomocą: podgląd obrazów za pomocą systemu Windows i w innym folderze są normalnie jako pliki jpg.

Te pliki jpg z kolei chciałem za pomocą druakrki PDF Creator (już wiem jak;p) tylko wyświetla się coś takiego: Drukowanie do pliku- Nazwa pliku wyjściowego Nie można rozpocząć zadania drukowania.

Spróbowałem czy działa to dla plików w Wordzie. Tu już się zapisuje. Tylko pojawia się taka ikonka jako plik z rozszerzniem prn: http://i40.tinypic.com/2luvrzl.jpg
Adobe Reader tego pliku nie chce otworzyć.

Jak wszystko przywrócić do poprzedniego stanu? Nie ma to jak namieszać...

^
Post dodany: |9 Kwi 2009|, 2009 10:47
" "

Dodawaj obrazki w sposób określony w regulaminie działu Zadania (pkt. 5a).

PW
»więcej

^
Post dodany: |9 Kwi 2009|, 2009 15:47
" "

Post można edytować przez 120 minut, a dopiero teraz odczytałem to dlatego jeśli moderator któryś uzna to za stosowne to przeniesie do tamtego posta:

Dobrze to napiszę jeszcze raz wszystko po kolei:

Tak jak od początku wspominam, chcem pliki jpg zamienić na pdf
Próbowałem przez drukarkę PDF Creator, ale nie zaznaczyłem drukuj do pliku i dlatego nie chciało mi zapisać. Szukałem w googlach programów do takiej zamiany plików jpg na pdf (znalazłem JPG2PDF, Foxit Reader- ale jak je zainstalowałem nie wiedziałem jak je obsłużyć).

Folder który miał te pliki wygląda tak: Załącznik 1
Ale jak przeniosłem w inny pliki folderu i ustawiłem właściwości: otwieranie za pomocą: podgląd obrazów za pomocą systemu Windows i w innym folderze są normalnie jako pliki jpg.

Te pliki jpg z kolei chciałem za pomocą druakrki PDF Creator (już wiem jak;p) tylko wyświetla się coś takiego: Drukowanie do pliku- Nazwa pliku wyjściowego Nie można rozpocząć zadania drukowania.

Spróbowałem czy działa to dla plików w Wordzie. Tu już się zapisuje. Tylko pojawia się taka ikonka jako plik z rozszerzniem prn: Załącznik 2

Jak wszystko przywrócić do poprzedniego stanu? Nie ma to jak namieszać...

screen2.jpg
Załącznik 2
Plik ściągnięto 17 raz(y) 158.47 KB

screen1.jpg
Załącznik 1
Plik ściągnięto 21 raz(y) 180.6 KB

^
Post dodany: |10 Kwi 2009|, 2009 16:35
" "

Cytat
Spróbowałem czy działa to dla plików w Wordzie. Tu już się zapisuje. Tylko pojawia się taka ikonka jako plik z rozszerzniem prn: Załącznik 2

To ten zaznaczony plik? Przecież tam jest rozszerzenie jpg, a nie prn. Acrobat Reader nie otwiera jpg. Otwiera pdf. Mówiłeś, że wiesz już jak skonwertować plik do pdf - zrób to i wtedy będzie ok.

PW
»więcej

^
Post dodany: |11 Kwi 2009|, 2009 09:39
" "

Dobra zakończmy lepiej ten temat ^^ Już wiem dlaczego pojawił się plik prn- zaznaczałem opcję drukuj do pliku, bez odznaczenia pisało drukowanie nie powiodło się (drukarka HP Deskjet 1500 series), a pliki konwertuje sobie przez Open Office. Wszystkim forumowiczom życzę Wesołych Świąt i Mokrego Dyngusa :mrgreen:

^
Skocz do: