Droga Czytelniczko, Drogi Czytelniku,

Czerniak złośliwy jest często występującym nowotworem złośliwym skóry. Niestety wyniki leczenia czerniaka w Polsce należą do najgorszych w Europie. Niezrozumiałe pozostają przyczyny późnego rozpoznawania czerniaka skóry, którego diagnostyka jest najprostszą i najtańszą w całej onkologii.

Kierujemy do Ciebie prośbę o wypełnienie anonimowej ankiety, która pozwoli na ocenę naszej wiedzy o czerniaku skóry, a w szczególności o profilaktyce i leczeniu tej choroby.
Czas jaki to zajmie - około 10-15 minut.

Czy chcesz pomóc w badaniach naukowych - odpowiedzieć na nasze pytania?

TAK, wypełniam
NIE, odmawiam

Zebrane informacje wykorzystane zostaną wyłącznie do celów naukowych
Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku RSS RSS
  auto?
Czwartek, 31 maja 2012
Petronia, Bożysława, Ernestyna, Teodor
 1891: budowa Kolei Transsyberyjskiej
 1970: zagłada miasta Yungay w Peru
 WHO: Dzień bez Papierosa
Dodaj do: 
Dodaj link do serwisu Facebook   Dodaj link do opisu GG  Dodaj link do serwisu Wykop   Dodaj link do serwisu Google   Dodaj link do serwisu Twitter  Dodaj link do serwisu Wyczaj.to   Dodaj link do serwisu Gwar  

Dodaj link do serwisu Delicious  Dodaj link do serwisu Digg   Dodaj link do serwisu Furl   Dodaj link do serwisu Reddit   Dodaj link do serwisu Slashdot  Dodaj link do serwisu Technorati   Dodaj link do serwisu YahooMyWeb
Nowe publikacje
Artykuły
Wydarzenia
Kompendium
Skocz do:  
Pochówek pary prezydenckiej na Wawelu, co myślicie?

Czy para prezydencka powinna spocząć na Wawelu?
tak
22%
 22%  [ 2 ]
nie
66%
 66%  [ 6 ]
nie mam zdania
11%
 11%  [ 1 ]
Głosowań: 9
Wszystkich Głosów: 9

Post dodany: |13 Kwi 2010|, 2010 19:02
Data rejestracji: 30 Lip 2009 postów: 3154
" "

Drodzy uzytkownicy, czytelnicy, co sadzicie o pochowku pary prezydenckiej na Wawelu? Jakie jest Wasze zdanie, chetnie je poznamy. Zdania Polakow w tej kwestii jak widac w mediach sa bardzo podzielone, wypowiedzcie sie.
Ostatnio zmieniony przez piotr_servis |13 Kwi 2010|, 2010 19:10, w całości zmieniany 2 razy  

PW
»więcej

^
Post dodany: |13 Kwi 2010|, 2010 20:34
Data rejestracji: 26 Cze 2007 postów: 786
" "

Nie znam się na polityce, ale generalnie nie widzę powodu, żeby mieli spocząć na Wawelu tylko dlatego, że przypadkiem zginęli w katastrofie lotniczej.

PW
»więcej

^
Post dodany: |13 Kwi 2010|, 2010 20:40
Data rejestracji: 11 Paź 2007 postów: 1421
" "

Mich@l, nie, nie dlatego. Dlatego, że byli prawdziwymi obywatelami i przyjaciółmi narodu polskiego. Ja jestem jak najbardziej na 'tak'.

PW
YIM
»więcej

^
Post dodany: |13 Kwi 2010|, 2010 21:43
Data rejestracji: 11 Cze 2007 postów: 5113
" "

Ja jestem na nie. Z największym szacunkiem - ale powinni spocząć na Powązkach, to miejsce dla ważnych, zasłużonych ludzi, którymi oni niewątpliwie byli. Wawel jest jednak dla ludzi, których można nazwać "kamieniem milowym" w historii Polski z uwagi na to, czego dokonali w swoim życiu. To miejsce dla ludzi formatu Jana Pawła II, Józefa Piłsudskiego, królów, wieszczów i innych postaci z tej kategorii. Do tych było im daleko.

Gdybyśmy chcieli pochować na Wawelu wszystkich prawdziwych obywateli i przyjaciół Polski, to chyba musiałby mieć on powierzchnię całego Krakowa albo i więcej.
Pomóż - wystarczy kliknięcie!

Nie odpowiadam na PW z zadaniami.

PW
»więcej

^
Post dodany: |14 Kwi 2010|, 2010 07:09
Data rejestracji: 30 Lip 2009 postów: 3154
" "

ale dyskusja na onecie, tam pod jedna wypowiedzia, zeby sie wpisywali kto jest przeciw, wpisalo sie 22 tys. ludzi. mamy zalobe narodowa, ale juz to wszystko w jednej chwili zostalo zepsute przez czyjas megalomanie...

PW
»więcej

^
Post dodany: |14 Kwi 2010|, 2010 12:08
Data rejestracji: 22 Lip 2006 postów: 1989
" "

A ja uważam, że decyzja o pochówku to decyzja rodziny. To ona jest w kontakcie z władzami kościelnymi i świeckimi Krakowa i jak widać nie ma przeciwwskazań, żeby tam spoczęli. Zapewne nikt z nas nie chciałby się gęsto tłumaczyć z tego w jakim miejscu pochowa swoją bliską osobę.
Rozumiem, że osoby, które uważają, że prezydent nie jest godny spoczywających tam królów, mają dużą wiedzę o życiorysie tych królów. Przynajmniej w takim stopniu jak znają działania prezydenta. Trzeba jednak zwrócić, uwagę, że najwidoczniej sami nie znaliśmy do końca swojego prezydenta. Media biją się w pierś wiedząc w jakim świetle stawiali tego człowieka.
Dodam tylko, że nie byłem nigdy jego zwolennikiem, nie zgadzałem się z nim w znakomitej liczbie poruszanych przez niego tematów. Jednak organizowanie demonstracji w takim czasie świadczy według mnie o małostkowości tych osób.
GŁóWNY REGULAMIN | LaTeX | Zadania-Regulamin | Kompendium matematyki

Matematyka jest jak kobieta. Pierw trzeba ją pokochać, żeby coś wyszło..

PW
»więcej

^
Post dodany: |14 Kwi 2010|, 2010 19:51
Data rejestracji: 18 Lip 2007 postów: 2351
" "

Wszyscy zastanawiają się czy prezydent jest godzien spocząć obok królów Polski. Ja się w takim razie pytam, kim są ci królowie i co takiego wielkiego uczynili? Niegdyś głowa państwa zwana była królem, dzisiaj prezydentem, więc o co w tym chodzi.

Jestem w stanie zrozumieć, że być może niektórzy woleliby nie widzieć p. Kaczyńskiego obok Adama Mickiewicza, ale miejsca na Wawelu jest sporo.

Według mnie, kontrowersje mogą się pojawić wobec tego, że prezydenci byli chowani w Warszawie a nie w Krakowie. Poza tym, jak podają media, decyzja o pogrzebie na Wawelu była po prostu zgodą rodziny na zadaną im propozycję.

Nie szukałbym zatem nowych problemów, których i tak nie mamy mało. Ponadto, gdyby rodzina zmarłych wiedziała jaka burza rozpęta się w mediach, z pewnością pochowaliby w spokoju swoich bliskich w Warszawie, będąc z dala od jałowych manifestacji o niczym.

PS Głosowałem, że nie mam zdania.

PW
»więcej

^
Post dodany: |14 Kwi 2010|, 2010 20:35
Data rejestracji: 26 Cze 2007 postów: 786
" "

Mam wrażenie, że teraz zdecydowanie deprecjonujecie znaczenie pochówku na Wawelu. Że to nic takiego. Przecież królowie też byli różni. W takim razie pochowajmy tam wszystkich którzy zginęli w tej katastrofie. Nie wszyscy byli prezydentami? W porządku, więc jak już ktoś zdążył zauważyć zacznijmy tam chować wszystkich prezydentów. Od Wojciecha Jaruzelskiego zaczynając.

Bo ja nadal nie widzę żadnych obiektywnych powodów dlaczego tylko Lech Kaczyński miałby tam spocząć, ale ja w sumie noszę okulary...

PW
»więcej

^
Post dodany: |16 Kwi 2010|, 2010 16:39
Data rejestracji: 28 Kwi 2006 postów: 1749
" "

Podzielam zdanie Mich@ła :)
i pamiętaj, że to ja pierwsza zjechałam Twój wiersz (:

PW
»więcej

^
Post dodany: |18 Kwi 2010|, 2010 21:16
Data rejestracji: 11 Cze 2007 postów: 5113
" "

Spytam prowokacyjnie - czy prezydenta z małżonką pochowano by na Wawelu, gdyby nie zdarzyła się ta katastrofa?
Pomóż - wystarczy kliknięcie!

Nie odpowiadam na PW z zadaniami.

PW
»więcej

^
Skocz do: