Droga Czytelniczko, Drogi Czytelniku,

Czerniak złośliwy jest często występującym nowotworem złośliwym skóry. Niestety wyniki leczenia czerniaka w Polsce należą do najgorszych w Europie. Niezrozumiałe pozostają przyczyny późnego rozpoznawania czerniaka skóry, którego diagnostyka jest najprostszą i najtańszą w całej onkologii.

Kierujemy do Ciebie prośbę o wypełnienie anonimowej ankiety, która pozwoli na ocenę naszej wiedzy o czerniaku skóry, a w szczególności o profilaktyce i leczeniu tej choroby.
Czas jaki to zajmie - około 10-15 minut.

Czy chcesz pomóc w badaniach naukowych - odpowiedzieć na nasze pytania?

TAK, wypełniam
NIE, odmawiam

Zebrane informacje wykorzystane zostaną wyłącznie do celów naukowych
Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku RSS RSS
  auto?
Czwartek, 31 maja 2012
Petronia, Bożysława, Ernestyna, Teodor
 1891: budowa Kolei Transsyberyjskiej
 1970: zagłada miasta Yungay w Peru
 WHO: Dzień bez Papierosa
Dodaj do: 
Dodaj link do serwisu Facebook   Dodaj link do opisu GG  Dodaj link do serwisu Wykop   Dodaj link do serwisu Google   Dodaj link do serwisu Twitter  Dodaj link do serwisu Wyczaj.to   Dodaj link do serwisu Gwar  

Dodaj link do serwisu Delicious  Dodaj link do serwisu Digg   Dodaj link do serwisu Furl   Dodaj link do serwisu Reddit   Dodaj link do serwisu Slashdot  Dodaj link do serwisu Technorati   Dodaj link do serwisu YahooMyWeb
Nowe publikacje
Artykuły
Wydarzenia
Kompendium
Skocz do:  
Połączmy reinkarnacje z religią. Co o tym myślicie ?
Post dodany: |19 Kwi 2010|, 2010 18:38
Data rejestracji: 15 Kwi 2010 postów: 7
" "

Jedni są chrześcijanami (prawdziwymi) inni wierzą w reinkarnacje (o pozostałych religiach nie wspominam, gdyż nie znam pozostałych religii tak dobrze abym mogła się wypowiadać).
Co powiecie na to aby połączyć reinkarnacje z chrześcijaństwem - naszą wiarą.

Przyjrzyjmy się temu dokładnie... Da się słyszeć "piekło na ziemi" czy coś w tym stylu...

Mam koncepcje... Kiedy człowiek jest godny pójścia do nieba (przyjęcia królestwa wiecznego), po prostu idzie do nieba :grin: . Zaś kiedy grzeszy (mówi się że pójdzie do piekła) i może ten grzeszący przechodzi prze tą reinkarnacje i dostaje kolejną szansę i wraca z powrotem na ziemie i sobie żyje...
Co o tym myślicie ?
Ma to sens ?
Może macie inne koncepcje ?
"Z wiatrem będzie mu posyłać pocałunki, wierząc, że wiatr muśnie jego twarz i szepnie mu do ucha, że ona ciągle żyje i czeka." - Paulo Coelho

PW
»więcej

^
Post dodany: |19 Kwi 2010|, 2010 20:19
Data rejestracji: 26 Cze 2007 postów: 786
" "

Albo rybki albo akwarium.
A to się chyba herezja nazywa ;)

PW
»więcej

^
Post dodany: |20 Kwi 2010|, 2010 06:25
" "

Mich@l napisał/a
Albo rybki albo akwarium.
A to się chyba herezja nazywa ;)

A niech się tam herezją nazywa.
Jest wiele Faktów , które na pozór nie pasują do siebie, a jednak jakby się bliżej przyjrzeć, mogłyby się połączyć i grać całość.

"Albo rybki albo akwarium" - bez jednego nie można mieć drugiego. Bez rybek po co ci akwarium ? A bez akwarium rybki ci raczej zdechną.
"Z wiatrem będzie mu posyłać pocałunki, wierząc, że wiatr muśnie jego twarz i szepnie mu do ucha, że ona ciągle żyje i czeka." - Paulo Coelho

PW
»więcej

^
Post dodany: |20 Kwi 2010|, 2010 12:06
Data rejestracji: 11 Cze 2007 postów: 5113
" "

Moravilla, a jest w tym jakiś element objawienia, czy zwyczajnie tworzysz sektę/religię?
Pomóż - wystarczy kliknięcie!

Nie odpowiadam na PW z zadaniami.

PW
»więcej

^
Post dodany: |20 Kwi 2010|, 2010 12:19
Data rejestracji: 22 Lip 2006 postów: 1989
" "

Mnie też to razi, bo wychodzi z tego jakieś takie płytkie miksowanie przekonań.

Od jednego księdza słyszałem, że chrześcijanie nie potrafią, że tak powiem jednoznacznie przebić reinkarnacji swoją wizją życia po śmierci. Tu chyba mocno ingeruje wiara, bo przecież poza percepcją człowieka leży taka abstrakcja jak życie pośmiertne w takiej czy innej formie.
GŁóWNY REGULAMIN | LaTeX | Zadania-Regulamin | Kompendium matematyki

Matematyka jest jak kobieta. Pierw trzeba ją pokochać, żeby coś wyszło..

PW
»więcej

^
Post dodany: |20 Kwi 2010|, 2010 15:16
" "

_Mithrandir napisał/a
Moravilla, a jest w tym jakiś element objawienia, czy zwyczajnie tworzysz sektę/religię?

Ludzie... Ja nie tworzę sekty... Po prostu przedstawiam swoją koncepcję... I chciałam wiedzieć czy wy także macie jakieś koncepcje na ten temat. Tyle.

PW
»więcej

^
Post dodany: |17 Maj 2010|, 2010 13:06
Data rejestracji: 21 Sty 2005 postów: 458
" "

Słuchaj, bardzo fajny, typowy jednak pomysł.

Jeśli podchodzimy do tego mając na uwadze prawo, bla bla bla, KK, to jest tak, jak piszą przedmówcy: to herezja, tak nie można, mogą Cię wywalić za to z Kościoła itp.

Jednak ja takie czcze na pozór gadki gimnazjalistki sobie cenię. Też tak miałam i do tej pory coś we mnie siedzi z takiego szperacza religijnego. Wydaje mi się, że zanim zaczniesz filozofować (bo tak to trzeba nazwać), powinnaś mimo wszystko wyzbyć się subiektywizmu. Trudne, ale można zminimalizować. Teraz wypowiadasz się z pozycji katolika zafascynowanego religiami wschodu, co jest bardzo modne, a co za tym idzie tępione lub pochwalane.

To, co robi autorka tematu to nie tworzenie żadnej sekty, zwyczajnie ciekawość żżera :)
Niestety nie jestem w stanie napisać Ci tego, co chcesz przeczytać. Kłóci się to z moim przekonaniem, że po śmierci zwyczajnie rozkładamy się i w ten sposób użyżniamy glebę.
Z tego, co czytałam, grzesznik, ale z jakimś tam marginesem grzechu, nie idzie do piekła tylko do czyśćca. Z piekła powrotu nie ma. Wierzenia ludowe mówią, nie wiem ile w tym teorii kościoła, pewnie niewiele, że te czyśćcowe dusze krążą po ziemi i próbują odpokutować swoje grzechy. Jednak nie sądzę, żeby proponowana przez Ciebie opcja była możliwa. Rzeczywiście mogłaby tworzyć nową religię :)

Jeśli jednak jesteś zainteresowana religiami, myślę, że powinnaś poszperać. Czy wiesz na przykład, że religia chrześcijańska to w dużej mierze zapożyczenia z innych, starszych od tych nam znanych, wierzeń? Krzyż to nie wymysł katolików, trójca boska też już występowała i tak dalej i tak dalej...
Pomogłam? Kliknij i udowodnij :)

Forum Literackie - Erynie
Ostatnio zmieniony przez Rochelle |17 Maj 2010|, 2010 13:10, w całości zmieniany 2 razy  

PW
»więcej

^
Skocz do: