Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku
RSS
Czwartek, 31 maja 2012
Petronia, Bożysława, Ernestyna, Teodor
 1891: budowa Kolei Transsyberyjskiej
 1970: zagłada miasta Yungay w Peru
 WHO: Dzień bez Papierosa
Nowe publikacje
Post dodany: |24 Sie 2007|, 2007 20:21
Data rejestracji: 24 Sie 2007 postów: 2
Zastanawiam się jaki można wybrać dodatkowy fakultet po Politologii, który by poprawił i wzbogacił moją ofertę na rynku pracy, a także usatysfakcjonował w zyciu ...
Politologia to interesyjący kierunek. Tylko problem polega na tym, że po tym kierunku można robić zarówno wszystko jak i nic...
Proszę o rozwinięcie tematu...
Dziękuję.
Post dodany: |28 Sie 2007|, 2007 16:54
Data rejestracji: 21 Sty 2005 postów: 458
nie jestem specem jak na razie w tej dziedzinie, ale mam kilku znajomych na tym kierunku. Co prawda ja już wybrałam specjalizację, mimo że politologia powita mnie dopiero za rok.
Najbardziej dochodowe i przyszłościowe? Cóż, dla nie - dziennikarstwo - z pasji bardziej. Studia czysto dziennikarskie mnie nie interesują, bo zbytnio nie rozwijają. Pierwsze kroki już stawiałam, więc takie studia mi zbyt horyzontów nie poszerzą. Co innego w połaczeniu z politologią.
Drugi wariant to administracja. Z tym, że tutaj słyszalam wiele narzekań, ze strony kolegi * teraz na 4 roku*. Narzeka na to, że na dziennikarskim jest... więcej luzu, mniej tak zwanego kucia. O gustach się nie dyskutuje.
Jeżeli np. chcesz się wtopić w politykę i być minister edukacji za kilkanaście lat to obojętnie jaką specjalizację wybierzesz - będzie w porządku. A jak chcesz pracowac w sztabie wyborczym - spec. dziennikarska jest jak ulał. Zależy od twych upodobań.
Roś.
Post dodany: |17 Wrz 2007|, 2007 23:28
Data rejestracji: 24 Sie 2007 postów: 2
Dzieki Rochelle
Zycze wspaniałej kariery i satysfakcjunującej pracy
Pozdrawiam
Post dodany: |7 Kwi 2008|, 2008 20:27
Data rejestracji: 29 Wrz 2006 postów: 13
Ja mialem "przygode" z polonistyka przy okazji studiowania politologii  Moze i polaczenie byloby ciekawe (szczegolnie przy okazji pracy w mediach) ale nie wydolilem  Moim zdaniem nie papierek czyni specjaliste...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Wersja do druku
Dodaj temat do Ulubionych
|