Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku
RSS
Czwartek, 31 maja 2012
Petronia, Bożysława, Ernestyna, Teodor
 1891: budowa Kolei Transsyberyjskiej
 1970: zagłada miasta Yungay w Peru
 WHO: Dzień bez Papierosa
Nowe publikacje
Post dodany: |25 Lut 2008|, 2008 20:37
Data rejestracji: 25 Lut 2008 postów: 17
Witam, mam kilka pytan odnosnie poprawy matury.
Pisalam w tamtym roku ale niestety musze poprawic a czytajac fora, CKE i inne zupelnie zglupialam a wlasciwie nie znalazlam NIC. moze dlatego ze robia za duzo zamieszania z tymi maturami .. mniejsza z tym.
1. Kiedy poprawiam mature z 2007 w 2008 to na jakich zasadach pisze z 2007 czy 2008?? Pisze matematyke a widze ze zmienily sie jakies standardy Neutral czy mnie to obowiazuje? Czy piszac poziom rozszerzony bede pisala tylko rozszerzony czy najpierw podstawowy a pozniej rozszerzony? Wydaje mi sie ze to dosc istotne a nigdzie nie znajduje odpowiedzi.
2. Czy poprawiający maja prawo do matury probnej?
Prosze o odpowiedzi i ewentualne linki do stron gdzie jest cos na ten temat.
Post dodany: |26 Lut 2008|, 2008 16:11
Data rejestracji: 20 Lis 2005 postów: 442
Matematyke bedziesz pisac na poziomie, który zadeklarowałaś. Obowiązuje Cie to, co tegorocznych maturzystów. Dostaniesz ten sam arkusz co inni
| karool napisał/a | | 2. Czy poprawiający maja prawo do matury probnej? |
Wydaje mi sie to sprawą zależna od szkoły. U mnie, generalnie, próbną bedzie pisał ten, kto bedzie chciał, po prostu trzeba sie wczesniej zadeklarowac, czy sie chce pisac. Wiem, ze niektóre szkoły po maturze operonowskiej zrezygnowały z kolejnej próbnej w marcu, wiec najlepiej przejdz sie do szkoły i zapytaj u źródła.
Post dodany: |26 Lut 2008|, 2008 16:25
Data rejestracji: 25 Lut 2008 postów: 17
Dziekuje za odpowiedz. co do matury probnej to poprawiajacy maja do niej prawo - dzis sie tego dowiedzialam. jednak trzeba to wczesniej zglosic w szkole. Reszta tak jak powiedziles. pozdrawiam
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Wersja do druku
Dodaj temat do Ulubionych
|