Chciałbym sie dowiedzieć jak to jest jeżeli chcę zdawać ( poprawiać ) maturę za rok.
Mam kilka teoretycznych sytuacji:
Nie zdałem w tym roku dwóch przedmiotów, jeżeli chcę za rok zdawać maturę to muszę zdawać wszystkie przedmioty jeszcze raz, czy tylko te których nie zdałem ?
Zdałem wszystkie przedmioty w tym roku, ale nie zadowala mnie ich wynik, chcę je poprawić, czy mogę to zrobić jeszcze w tym roku, czyli w sierpniu (lub jakaś inna data), jeżeli tak to czy jest jakiś limit poprawy przedmiotów, można poprawić wszystkie, czy tylko np. jeden ?
Zdałem wszystkie przedmioty w tym roku, zdałem geografie i wos, lecz chciałbym w następnym roku zdać jeszcze matematykę i fizykę, czy mogę to zrobić bez problemu i zdawać za rok tylko te przedmioty ( matematykę i fizykę ), czy muszę jeszcze do tego zdawać przedmioty obowiązkowe ( polski i angielski) ?
I jeszcze jedna teoretyczna sytuacja, chciałbym poprawić za rok wszystkie przedmioty, lub je zdać, bo udało mi się tylko zdać np. polski czy będzie odowiązywała mnie za rok matematyka matematyka jeżeli będę chciał zdać te przedmioty które zdawałem w tym roku ?
Trochę to chyba pogmatwałem, ale mam nadzieje, że będziecie wiedzieć o co mi chodzi. Proszę o udzielenie odpowiedzi kogoś kto wie coś na ten temat.