Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku
RSS
Czwartek, 2 września 2010
Witomysł, Czechoń, Dersław, Henryk
 1980 - Stare Miasto w Warszawie zostało umieszczone na Liście światowego dziedzictwa UNESCO
» więcej
 1998 - dokonano oblotu samolotu pasażerskiego Boeing 717
 1859 - najsilniejsza w historii burza magnetyczna, która spowodowała awarie sieci telegraficznych w wielu miejscach na świecie
» zwiń
 NOWE PUBLIKACJE
Post dodany: 9 Styczeń 2008, 13:19
Data rejestracji: 06 Lis 2007 postów: 2
Witam mam troche nietypową prośbe otóż szukam ksiązek które zawierają w swojej tematyce "wskazówki" życia, mówią o życiu w ciężkich czasach o cierpieniu i wychodzeniu z załamiań itp  . Bardzo prosze jeśli ktoś zna takie książki o zamieszczenie tytułu i autora oraz ocene ksiązki
Post dodany: 15 Październik 2008, 19:44
Data rejestracji: 15 Paź 2008 postów: 1
może taka książka
opis:
Książka stanowi próbę odpowiedzi na najważniejsze pytania, które stawia sobie każdy człowiek, szczególnie w chwilach smutku i zwątpienia: Po co żyjemy? Dlaczego umieramy? Czym jest miłość? Jakie jest nasze przeznaczenie? Martin Gray, człowiek ciążko doświadczony przez los, posługując się przykładami ze swojego życia, w prostych, a jednocześnie mądrych słowach pokazuje, jak każdy z nas może odnaleźć szczęście i nadzieję.
można ją znaleźć tu Księga życia
pozdrawiam
mesia
Post dodany: 20 Październik 2008, 16:55
Data rejestracji: 20 Paź 2008 postów: 249
Myślę, że powinnaś przeczytać na przykład świetną książkę Paulo Coelho "Weronika postanawia umrzeć". Jest tam wiele przemyśleń co do śmierci i samobójstwa. Poruszony jest też w niej problem szaleństwa i chorych psychicznie.
"Umiera się na wiele sposobów: z miłości, z tęsknoty, z rozpaczy, ze zmęczenia, z nudów, ze strachu... "
http://www.allegro.pl/sea...wia+umrze%C4%87
Jeśli pomogłam, kliknij pomocny post:)
Profil PW
»więcej
Post dodany: 10 Luty 2009, 09:23
Data rejestracji: 08 Lut 2009 postów: 25
Ja jestem za książkami z wydawnictwa Ossolineum, na przykład "Chłód od raju". Opowiada ona o życiu nastolatki, której macocha jest świadkiem Jehowy... Dziewczyna nie ma łatwego życia... Zakazy, nakazy, a czasem dochodziło też do znęcania się nad nią... A jednak, próbuje z tym walczyć...
Wydawnictwo Ossolineum ma wiele książek, które mogłyby pomóc
Pozdrawiam
P.
Przyjaciele są jak kredki w piórniku życia... Kolorują mój czarno-biały świat...
Post dodany: 10 Luty 2009, 11:29
Data rejestracji: 17 Lis 2007 postów: 320
Umysł działa jak spadochron, lepiej działa jak jest otwarty
Post dodany: 24 Lipiec 2009, 15:50
Data rejestracji: 18 Lip 2009 postów: 6
ja mam cos takiego w pdf'ie jak 'Zycie ze zloscia', daj znac jak chcesz to Ci podesle
pozdro
T:what-happen-to-the-strong-silent-type?
Post dodany: 22 Sierpień 2009, 18:18
Polecam tą książkę:
[spam usunieto]
Można przeczytać fragment zanim się kupi, a także sprawdzić opinie osób które już przeczytały.
Ostatnio zmieniony przez Mr_Maks 26 Wrzesień 2009, 02:47, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Wersja do druku
Dodaj temat do Ulubionych
|