Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku
RSS
Czwartek, 31 maja 2012
Petronia, Bożysława, Ernestyna, Teodor
 1891: budowa Kolei Transsyberyjskiej
 1970: zagłada miasta Yungay w Peru
 WHO: Dzień bez Papierosa
Nowe publikacje
Post dodany: |17 Mar 2010|, 2010 19:41
Data rejestracji: 17 Mar 2010 postów: 1
Jest to mój pierwszy post gdzie chciałbym rozwikłać problem. Potrzebuje szybkiej odpowiedzi w poprawnym pisaniu prośby o rozłożenie długu na raty. Poniżej piszę moje wypociny proszę o jak najlepsze poprawki .
PROŚBA O ROZŁOŻENIE DŁUGU NA RATY
Szanowni Państwo,
Proszę o rozłożenie mojego długu, który wynosi ......... zł. Ponieważ moja sytuacja jest słaba finansowo gdzie pracuję na umowę zlecenie od lutego br. Moje zarobki sięgają ..... zł miesięcznie. Z tych pieniędzy muszę zapłacić za mieszkanie, media i swoje utrzymanie. Proszę o jak najdłuższy możliwy okres spłaty długu.
Składam swoja propozycje spłacenia zadłużenia przy 000 zł miesięcznie na Państwa konto, z moich wyliczeń jest to jak najbardziej możliwa opcja spłaty zadłużenia. Przy spłacie 000 zł miesięcznie, gdy Państwo podjęłoby moją propozycje spłaty, dług rozłożony byłby na 19 miesięcy gdyż ostatnia rata 19 jest w wysokości 000,00 zł. Proszę o jak największą wyrozumiałość w moim kierunku gdyż chciałbym spłacić dług w jak najkrótszym terminie, ale z powodu małych zarobków i opłacenia innych opłat, jest to najlepsza propozycja jaką mogę złożyć.
Proszę o propozycje mojej spłaty zadłużenia i poinformowania listownie w jak najszybszym czasie.
Załączam kopie „Umowy Zlecenie” gdzie wypisana jest ostatnia zapłata za zlecenie.
Post dodany: |17 Mar 2010|, 2010 20:48
Data rejestracji: 30 Lip 2009 postów: 3154
Ponieważ moja sytuacja jest słaba finansowo gdzie pracuję na umowę zlecenie od lutego br. Moje zarobki sięgają ..... zł miesięcznie. Z tych pieniędzy muszę zapłacić za mieszkanie, media i swoje utrzymanie. Proszę o jak najdłuższy możliwy okres spłaty długu.
zmienilbym w ten sposob:
Moja sytuacja finansowa jest trudna albo Moja sytuacje finansowa okreslilbym jako trudna. Pomin gdzie. Pracuje na umowe zlecenie... Moje wynagrodzenie miesieczne wynosi....
Składam swoja propozycje spłacenia zadłużenia przy 000 zł miesięcznie na Państwa konto, z moich wyliczeń jest to jak najbardziej możliwa opcja spłaty zadłużenia.
moze: propozycje wplaty miesiecznej na konto w wysokosci...
Przy spłacie 000 zł miesięcznie, gdy Państwo podjęłoby moją propozycje spłaty, dług rozłożony byłby na 19 miesięcy gdyż ostatnia rata 19 jest w wysokości 000,00 zł.
gdyby Panstwo przyjeli/zaakceptowali moja propozycje splaty..
Prosze o propozycje splaty mojego zadluzenia i poinformowania mnie o Panstwa decycji droga pocztowa w jak najkrotszym czasie...
z wyrazami szacunku/lub/ z powazaniem
podpis
Reszta w miare dobrze, jeszcze inni niech sie wypowiedza, moze cos wymysla
Ostatnio zmieniony przez piotr_servis |17 Mar 2010|, 2010 20:49, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Wersja do druku
Dodaj temat do Ulubionych
|