Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku
RSS
Czwartek, 31 maja 2012
Petronia, Bożysława, Ernestyna, Teodor
 1891: budowa Kolei Transsyberyjskiej
 1970: zagłada miasta Yungay w Peru
 WHO: Dzień bez Papierosa
Nowe publikacje
Post dodany: |15 Maj 2006|, 2006 10:30
Data rejestracji: 26 Lip 2004 postów: 529
Warszawa, kolejny mecz Legi no i jak przystało na pseudo-kibiców kolejne zamieszki i chuligaństwo;/
Jednym słowem niezmiennie pseudo-kibice dają warszawiakom( i nie tylko), powody do nienawidzenia tego typu imprez a przecież mogłoby być inaczej.
Lecz nie o to mi się rozchodzi. Dziś rano słyszałam audycje radiową, kiedy kolejny raz napadają na policję. Społeczeństwo jest niezdecydowane, jak policja powinna działać z takiego typu patologią. Jeśli takiemu opryszkowi stanie się krzywda, bo policja zareagowała to jest ogólne społeczne potępienie dla takiego typu działań. W ostatnich zamieszkach policja wkroczyła zbyt późno, co spowodowało zniszczenia na Starym Mieście i także jest wielkie oburzenie, że policja nic z tym nie zrobiła. Jak by nie postąpili i tak jest źle. Ludzie jak zawsze nie wiedzą, czego chcą.To jest straszne. Ja uważam, że policja powinna wcześniej wkraczać, aby zapobiegać wandalizmu, a jeśli takie się powtarzają to powinno się karać wyrokami i niemożliwością wejścia na stadiony!!
Co wy o tym myślicie??
Post dodany: |15 Maj 2006|, 2006 15:19
Data rejestracji: 06 Kwi 2006 postów: 1477
| Agula napisał/a | | Ja uważam, że policja powinna wcześniej wkraczać, aby zapobiegać wandalizmu, |
też tak uważam
| Cytat | | a jeśli takie się powtarzają to powinno się karać wyrokami i niemożliwością wejścia na stadiony!! |
moim zdaniem wyroki powinny byc indywidualne (i wysokie), powinny byc przestrogą dla chcący broić i nauczką dla tych co już nabroili. Uważam, że jezeli złapało sie kogoś pierwszy raz, to wyrok i tak powinien byc (bo jak sie takiego osobnika wypusci i nie poniesie on konsekwencji swoich czynów, to jestem na 99% pewna ze taki ludek nie przestanie rozrabiać)
zapamiętaj - nie przekręcisz przekreta...
Post dodany: |15 Maj 2006|, 2006 16:47
Data rejestracji: 13 Sty 2005 postów: 1327
| idgi napisał/a | | moim zdaniem wyroki powinny byc indywidualne (i wysokie), |
Nie wysokość kary ale jej nieuchronność i uciążliwość moga spowodować spadek przestępczośći. Co z tego, że ktoś dostanie kilka lat w zawieszeniu? A jeżeli nie w zawieszeniu, to gdzie takie osoby trzymać? Więzienia i tak są przepełnione. Kolejka oczekiwania na karę jest już wystarczająco długa. Takie karanie jest fikcją.
Moim zdaniem skuteczniejszą kara byłoby oglądanie meczu przez takiego delikwenta w towarzystwie policjanta - lub jeszcze lepiej spedzenbie tego czasu w towarzystwie miotły na osiedlu gdzie mieszka.
Kazdy kij ma dwa konce...
... a proca nawet trzy
Post dodany: |10 Paź 2006|, 2006 21:24
Data rejestracji: 17 Wrz 2006 postów: 23
Przez takich kiboli nie mozna pujsc i obejrzec meczu w normalnej atmosferze. Szkoda że fajne widowisko po meczu zmienia sie w walke na smierc i zycie dla KIBOLI -.-
Moim zdaniem zadymiarzy powinni ostrzej karac i oczywiscie zakaz wstepu na stadiony dla takich ludzi.
Post dodany: |7 Lis 2007|, 2007 15:11
Data rejestracji: 06 Lis 2007 postów: 25
Mieszkam w Dębicy są tutaj 2 kluby LKS Igloopol i KS Wisłoka , nie raz uciekałem przed eLKaeSami no ale 25 na 3 to nie jest dobry interes w czym 25 zawodowych kibicow tak to nazwe xD u mnie jest ciezko strasznie z tym caly czas prawie policja z miast ppobliznych czasem przejzdrza no zal w sumie nie obchodzi mnie to chca sie bic niech sie bija , tylko aby nie dewastowali wlanosci prywatnych sklepow etc.
Post dodany: |9 Lis 2007|, 2007 21:53
Data rejestracji: 11 Cze 2007 postów: 5113
A moim zdaniem, oprócz uciążliwości oraz skuteczności kar i zaostrzenia kodeksu karnego, władza funkcjonariuszy powinna być większa. Dawniej taki człowiek mógł zrobić obywatelowi praktycznie wszystko, ale przynajmniej nikt nie śmiał w jego (jednego człowieka! teraz kilkuosobowe patrole nie skutkują) obecności popełnić przestępstwa. Oczywiście nie mówię o przywróceniu tego, a jedynie o kilku krokach w tym kierunku.
Post dodany: |11 Lis 2007|, 2007 08:36
Data rejestracji: 06 Lis 2007 postów: 25
Wtedy przyjda lalki liberalki oraz internetowi napinacze i powiedza ze chcemy wrocic do PRLu  ja tez jestem za tym aby bylo wiecej sluzb mundurowych w miescie
Post dodany: |4 Gru 2007|, 2007 23:37
Data rejestracji: 03 Gru 2007 postów: 1
proponuje przejść się na mecz piłki w swoim mieście i potem wyrażać opinie na temat służb mundurowych. gwarantuje wam, że większość zmieni zdanie.
pozdrawiam
Post dodany: |5 Gru 2007|, 2007 10:21
Data rejestracji: 11 Cze 2007 postów: 5113
Niestety w moim mieście ciężko o jakikolwiek mecz  Ale jak już jakiś jest - służb mundurowych nie widać W OGÓLE. Chyba, że to właśnie one grają...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
Dodaj temat do Ulubionych
|