Droga Czytelniczko, Drogi Czytelniku,

Czerniak złośliwy jest często występującym nowotworem złośliwym skóry. Niestety wyniki leczenia czerniaka w Polsce należą do najgorszych w Europie. Niezrozumiałe pozostają przyczyny późnego rozpoznawania czerniaka skóry, którego diagnostyka jest najprostszą i najtańszą w całej onkologii.

Kierujemy do Ciebie prośbę o wypełnienie anonimowej ankiety, która pozwoli na ocenę naszej wiedzy o czerniaku skóry, a w szczególności o profilaktyce i leczeniu tej choroby.
Czas jaki to zajmie - około 10-15 minut.

Czy chcesz pomóc w badaniach naukowych - odpowiedzieć na nasze pytania?

TAK, wypełniam
NIE, odmawiam

Zebrane informacje wykorzystane zostaną wyłącznie do celów naukowych
Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku RSS RSS
  auto?
Czwartek, 31 maja 2012
Petronia, Bożysława, Ernestyna, Teodor
 1891: budowa Kolei Transsyberyjskiej
 1970: zagłada miasta Yungay w Peru
 WHO: Dzień bez Papierosa
Dodaj do: 
Dodaj link do serwisu Facebook   Dodaj link do opisu GG  Dodaj link do serwisu Wykop   Dodaj link do serwisu Google   Dodaj link do serwisu Twitter  Dodaj link do serwisu Wyczaj.to   Dodaj link do serwisu Gwar  

Dodaj link do serwisu Delicious  Dodaj link do serwisu Digg   Dodaj link do serwisu Furl   Dodaj link do serwisu Reddit   Dodaj link do serwisu Slashdot  Dodaj link do serwisu Technorati   Dodaj link do serwisu YahooMyWeb
Nowe publikacje
Artykuły
Wydarzenia
Kompendium
Skocz do:  
Pseudo-kibice
Post dodany: |15 Maj 2006|, 2006 10:30
Data rejestracji: 26 Lip 2004 postów: 529
" "

Warszawa, kolejny mecz Legi no i jak przystało na pseudo-kibiców kolejne zamieszki i chuligaństwo;/
Jednym słowem niezmiennie pseudo-kibice dają warszawiakom( i nie tylko), powody do nienawidzenia tego typu imprez a przecież mogłoby być inaczej.
Lecz nie o to mi się rozchodzi. Dziś rano słyszałam audycje radiową, kiedy kolejny raz napadają na policję. Społeczeństwo jest niezdecydowane, jak policja powinna działać z takiego typu patologią. Jeśli takiemu opryszkowi stanie się krzywda, bo policja zareagowała to jest ogólne społeczne potępienie dla takiego typu działań. W ostatnich zamieszkach policja wkroczyła zbyt późno, co spowodowało zniszczenia na Starym Mieście i także jest wielkie oburzenie, że policja nic z tym nie zrobiła. Jak by nie postąpili i tak jest źle. Ludzie jak zawsze nie wiedzą, czego chcą.To jest straszne. Ja uważam, że policja powinna wcześniej wkraczać, aby zapobiegać wandalizmu, a jeśli takie się powtarzają to powinno się karać wyrokami i niemożliwością wejścia na stadiony!!
Co wy o tym myślicie??

PW
»więcej

^
Post dodany: |15 Maj 2006|, 2006 15:19
Data rejestracji: 06 Kwi 2006 postów: 1477
" "

Agula napisał/a
Ja uważam, że policja powinna wcześniej wkraczać, aby zapobiegać wandalizmu,

też tak uważam

Cytat
a jeśli takie się powtarzają to powinno się karać wyrokami i niemożliwością wejścia na stadiony!!

moim zdaniem wyroki powinny byc indywidualne (i wysokie), powinny byc przestrogą dla chcący broić i nauczką dla tych co już nabroili. Uważam, że jezeli złapało sie kogoś pierwszy raz, to wyrok i tak powinien byc (bo jak sie takiego osobnika wypusci i nie poniesie on konsekwencji swoich czynów, to jestem na 99% pewna ze taki ludek nie przestanie rozrabiać)
zapamiętaj - nie przekręcisz przekreta...

PW
»więcej

^
Post dodany: |15 Maj 2006|, 2006 16:47
Data rejestracji: 13 Sty 2005 postów: 1327
" "

idgi napisał/a
moim zdaniem wyroki powinny byc indywidualne (i wysokie),

Nie wysokość kary ale jej nieuchronność i uciążliwość moga spowodować spadek przestępczośći. Co z tego, że ktoś dostanie kilka lat w zawieszeniu? A jeżeli nie w zawieszeniu, to gdzie takie osoby trzymać? Więzienia i tak są przepełnione. Kolejka oczekiwania na karę jest już wystarczająco długa. Takie karanie jest fikcją.

Moim zdaniem skuteczniejszą kara byłoby oglądanie meczu przez takiego delikwenta w towarzystwie policjanta - lub jeszcze lepiej spedzenbie tego czasu w towarzystwie miotły na osiedlu gdzie mieszka.
Kazdy kij ma dwa konce...
... a proca nawet trzy

PW
»więcej

^
Post dodany: |10 Paź 2006|, 2006 21:24
Data rejestracji: 17 Wrz 2006 postów: 23
" "

Przez takich kiboli nie mozna pujsc i obejrzec meczu w normalnej atmosferze. Szkoda że fajne widowisko po meczu zmienia sie w walke na smierc i zycie dla KIBOLI -.-

Moim zdaniem zadymiarzy powinni ostrzej karac i oczywiscie zakaz wstepu na stadiony dla takich ludzi.

PW
»więcej

^
Post dodany: |7 Lis 2007|, 2007 15:11
Data rejestracji: 06 Lis 2007 postów: 25
" "

Mieszkam w Dębicy są tutaj 2 kluby LKS Igloopol i KS Wisłoka , nie raz uciekałem przed eLKaeSami no ale 25 na 3 to nie jest dobry interes w czym 25 zawodowych kibicow tak to nazwe xD u mnie jest ciezko strasznie z tym caly czas prawie policja z miast ppobliznych czasem przejzdrza no zal w sumie nie obchodzi mnie to chca sie bic niech sie bija , tylko aby nie dewastowali wlanosci prywatnych sklepow etc.
[img]http://img.userbars.pl/95/18975.gif[/img]

"W Raju jest pięknie ... ale w piekle jest TORCIDA"

PW
»więcej

^
Post dodany: |9 Lis 2007|, 2007 21:53
Data rejestracji: 11 Cze 2007 postów: 5113
" "

A moim zdaniem, oprócz uciążliwości oraz skuteczności kar i zaostrzenia kodeksu karnego, władza funkcjonariuszy powinna być większa. Dawniej taki człowiek mógł zrobić obywatelowi praktycznie wszystko, ale przynajmniej nikt nie śmiał w jego (jednego człowieka! teraz kilkuosobowe patrole nie skutkują) obecności popełnić przestępstwa. Oczywiście nie mówię o przywróceniu tego, a jedynie o kilku krokach w tym kierunku.
Pomóż - wystarczy kliknięcie!

Nie odpowiadam na PW z zadaniami.

PW
»więcej

^
Post dodany: |11 Lis 2007|, 2007 08:36
Data rejestracji: 06 Lis 2007 postów: 25
" "

Wtedy przyjda lalki liberalki oraz internetowi napinacze i powiedza ze chcemy wrocic do PRLu :) ja tez jestem za tym aby bylo wiecej sluzb mundurowych w miescie
[img]http://img.userbars.pl/95/18975.gif[/img]

"W Raju jest pięknie ... ale w piekle jest TORCIDA"

PW
»więcej

^
Post dodany: |4 Gru 2007|, 2007 23:37
Data rejestracji: 03 Gru 2007 postów: 1
" "

proponuje przejść się na mecz piłki w swoim mieście i potem wyrażać opinie na temat służb mundurowych. gwarantuje wam, że większość zmieni zdanie.
pozdrawiam

PW
»więcej

^
Post dodany: |5 Gru 2007|, 2007 10:21
Data rejestracji: 11 Cze 2007 postów: 5113
" "

Niestety w moim mieście ciężko o jakikolwiek mecz ;) Ale jak już jakiś jest - służb mundurowych nie widać W OGÓLE. Chyba, że to właśnie one grają...
Pomóż - wystarczy kliknięcie!

Nie odpowiadam na PW z zadaniami.

PW
»więcej

^
Skocz do: