Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku
RSS
Czwartek, 31 maja 2012
Petronia, Bożysława, Ernestyna, Teodor
 1891: budowa Kolei Transsyberyjskiej
 1970: zagłada miasta Yungay w Peru
 WHO: Dzień bez Papierosa
Nowe publikacje
Post dodany: |29 Mar 2008|, 2008 10:41
Data rejestracji: 28 Mar 2008 postów: 1
Obecnie chodzę do 3 kl. gimnazjum. Muszę wybrać szkołę do jakiej będę uczęszczać w przyszłości. Chciałabym pójść do LO, by później studiować historię sztuki. Jednak nie wiem o jakim profilu wybrać liceum... Czy wystarczy jeśli to będzie profil polski - historia? I czy będę musiała zdawać na maturze historię sztuki, aby potem iść na studia w tym kierunku? Proszę o odpowiedź. Z góry dziękuję...
Post dodany: |29 Mar 2008|, 2008 12:09
Data rejestracji: 11 Cze 2007 postów: 5113
Sprecyzuj temat, bo "Pytanie" niewiele mówi o poście.
Post dodany: |29 Mar 2008|, 2008 13:34
Data rejestracji: 08 Mar 2008 postów: 90
Wypadałoby zdawać... Przede wszystkim poszukaj liceum, gdzie tę historię sztuki wykładają, bo wiem, że nie w każdym. Pewnie przy profilu polski-historia będziesz ten przedmiot miała. W każdym razie znaczenie ma, jakie przedmioty będziesz zdawać na maturze, a nie sam profil.
It's a small world and it smells funny
I'd buy another if it wasn't for the money...
Post dodany: |29 Mar 2008|, 2008 14:15
Data rejestracji: 29 Mar 2008 postów: 3
z tego co się orientuję wystarczy jeśli będziesz zdawać na maturze zwykłą historię na poziomie rozszerzonym
Ale radzę spojrzeć na strony uczelni, które Cię interesują  i tam są podane zasady rekrutacji
Przykładowo na UJ na rok 2007/2008 brano pod uwagę historię (poz. roz.) ALBO historię sztuki (poz. roz.)
Także, jeśli w Twoim mieście nie ma klasy z przedmiotem historia sztuki to wystarczy zwykły HUMAN
pozdr
Człowiek jest tylko trzciną, najwątlejszą w przyrodzie, ale trzciną myślącą.
Post dodany: |2 Kwi 2008|, 2008 00:11
Data rejestracji: 02 Paź 2005 postów: 960
możesz wybrać również jakiś kierunek artystyczny,
ważne by pojawił się albo przedmiot historia sztuki, albo jakiś fakultet z tego zakresu,
kierunek jest rewelacyjny (studiowałam hs), warto jednak mieć jakieś przygotowanie - opanowaną wiedzę z zakresu architektury, rysunku, rzeźby, najważniejszych przedstawicieli danego stylu itd.
pozdrawiam
nie czytam i nie odpowiadam na pytania zadawane poprzez pw!
proszę nie spamować mi skrzynki! bo nie znam się na żartach!

Profil PW www
»więcej
Opis: histeryk sztuki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Wersja do druku
Dodaj temat do Ulubionych
|