Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku
RSS
Czwartek, 31 maja 2012
Petronia, Bożysława, Ernestyna, Teodor
 1891: budowa Kolei Transsyberyjskiej
 1970: zagłada miasta Yungay w Peru
 WHO: Dzień bez Papierosa
Nowe publikacje
Post dodany: |7 Sie 2005|, 2005 20:21
Data rejestracji: 07 Sie 2005 postów: 3
Witam
Przeczytałem w pewnej książeczce religijnej że nie należy nosić
zbyt skąpego stroju jak ta sprawa ma się do stroju na basen
Pozdrawiam
Post dodany: |7 Sie 2005|, 2005 23:13
Data rejestracji: 22 Cze 2005 postów: 1661
naprawde uwarzasz ze boga obchodzi jak jestes ubrany?
Jak ja bylbym bogiem to zwracalbym uwage na to co moi wierni robia i mysla a nie jak sie ubieraja
Arguing in the internet is like running in the Special Olympics, even if you win, you're still retarded

Profil PW e-mail
»więcej
Opis: Giero Maniak! =-)
Post dodany: |8 Sie 2005|, 2005 00:55
Data rejestracji: 06 Cze 2005 postów: 398
hmm jak by nie było radas... to ze się ubieranie się jest robieniem czegoś:P:P:P
ale generalnie masz racje a ci co piszą takie ksiązki to chyba jakaś kocia wiara:P albo zbijają kase albo uczestnicy kółka różncowego w Pcimiu Małym:P

Profil PW e-mail
»więcej
Opis: A na co mi to..?
Post dodany: |8 Sie 2005|, 2005 11:47
| niutek napisał/a | | to ze się ubieranie się jest robieniem czegoś |
sam proces ubierania sie nie determinuje tego w co sie ubierzesz
Arguing in the internet is like running in the Special Olympics, even if you win, you're still retarded

Profil PW e-mail
»więcej
Post dodany: |8 Sie 2005|, 2005 20:00
Data rejestracji: 19 Lut 2005 postów: 1343
| niutek napisał/a | | a ci co piszą takie ksiązki to chyba jakaś kocia wiara:P |
Jehowcy to w niektórych książeczkach zapisują instrukcje dla dziewczyn o tym jak ma wyglądać randka... prawie że jak popularne ostatnio instrukcje wyjazdowe...

Profil PW
»więcej
Opis: nowy tu jestem ;)
Post dodany: |9 Sie 2005|, 2005 10:56
| hWnd napisał/a | | Jehowcy to w niektórych książeczkach zapisują instrukcje dla dziewczyn o tym jak ma wyglądać randka... |
Ja jestem za, pod warunkiem ze to ja pisze instrukcje

Profil PW e-mail
»więcej
Post dodany: |11 Sie 2005|, 2005 22:58
Data rejestracji: 11 Sie 2005 postów: 137
Moim zdaniem ocenianie stroju i jego stosowności do okazji poprzez tzw. autorytety religijne jest nie na miejscu. Co im do tego? Liczy się wnętrze człowieka, to co sobą reprezentuje, a nie to, co nosi. Skąpy strój to pojęcie dość względne  a na basen to może uszykować sie na mumię ta książeczka zaleca?  Przezcież ciało ludzkie jest w zamysle stworzone jako dobre i piękne, niezaleznie od tego, co dla każdego to piękno oznacza. Po prostu jest piękne i koniec. Mamy o nie dbać, więc i pokazywać. Chyba bardziej stosowne jest szczycenie się takim dziełem Boga, aniżeli chodzenie jak zapuszkowana makrela
Post dodany: |5 Sie 2006|, 2006 20:40
Data rejestracji: 05 Sie 2006 postów: 852
| konetabl napisał/a | Witam
Przeczytałem w pewnej książeczce religijnej że nie należy nosić
zbyt skąpego stroju jak ta sprawa ma się do stroju na basen
Pozdrawiam |
ale ten skapy struj chyba sie do czegos odnosi??? np. na Mszy Swietej...trzeba okazac szacunek..wobec siebie i Boga...no i innych ludzi...i nie okazywac za duzo ciala..
a jesli chodzi o bardziej normalne..miejsca..to chyba stroj kompielowy jest dozwolony...ale np. taka panienka jak by miala wyskoczyc w majtkach do kapieli czy stringach, to raczej by wypadalo w majtkach..bo za duzo w stringach pokaze..
sadze ze to juz kazdego osobista sprawa jak sie ubiera..jesli pokaze wiecej to jego sprawa...to chyba kazdy sam powinien wiedziec jak sie nosic.

Profil PW e-mail
»więcej
Opis: inna, niż każdy...
Post dodany: |18 Lut 2009|, 2009 16:47
Data rejestracji: 15 Lut 2009 postów: 22
| hWnd napisał/a | Jehowcy to w niektórych książeczkach zapisują instrukcje dla dziewczyn o tym jak ma wyglądać randka... prawie że jak popularne ostatnio instrukcje wyjazdowe... |
Świadkowie Jehowy jak już.
Strój Chrześcijanina ma być schludny i skromny. To tyle co wynika z Biblii.
Szkoda że dyskusja w dziale religia, a nikt żadnego cytatu nie podał.. heh
Aby zatryumfowało zło, wystarcza obojętność ludzi dobrych
Post dodany: |18 Lut 2009|, 2009 22:11
Data rejestracji: 13 Lut 2008 postów: 333
ale bzdurami się zajmujecie ;P.
Idzies zna basen to się ubierz w strój kąpielowy.
Jezus czasem tak głosił, ze ludzie sie gorszyli i to nie była wina radykalnosci Jezusa lecz umysłów ludzi. Jeśli kogoś gorszy strój kąpielowy w basenie to raczje nie ejst wina twojego ubioru.
W ogóle ta kwestia to jakaś choroba, a nie wiara;P. To jest schiza.
"zmierzam do celu, do nagrody w górze, do której zostałem powołany przez Boga w Chrystusie Jezusie."
Fil. 3,14
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
Dodaj temat do Ulubionych
|