Droga Czytelniczko, Drogi Czytelniku,

Czerniak złośliwy jest często występującym nowotworem złośliwym skóry. Niestety wyniki leczenia czerniaka w Polsce należą do najgorszych w Europie. Niezrozumiałe pozostają przyczyny późnego rozpoznawania czerniaka skóry, którego diagnostyka jest najprostszą i najtańszą w całej onkologii.

Kierujemy do Ciebie prośbę o wypełnienie anonimowej ankiety, która pozwoli na ocenę naszej wiedzy o czerniaku skóry, a w szczególności o profilaktyce i leczeniu tej choroby.
Czas jaki to zajmie - około 10-15 minut.

Czy chcesz pomóc w badaniach naukowych - odpowiedzieć na nasze pytania?

TAK, wypełniam
NIE, odmawiam

Zebrane informacje wykorzystane zostaną wyłącznie do celów naukowych
Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku RSS RSS
  auto?
Czwartek, 31 maja 2012
Petronia, Bożysława, Ernestyna, Teodor
 1891: budowa Kolei Transsyberyjskiej
 1970: zagłada miasta Yungay w Peru
 WHO: Dzień bez Papierosa
Dodaj do: 
Dodaj link do serwisu Facebook   Dodaj link do opisu GG  Dodaj link do serwisu Wykop   Dodaj link do serwisu Google   Dodaj link do serwisu Twitter  Dodaj link do serwisu Wyczaj.to   Dodaj link do serwisu Gwar  

Dodaj link do serwisu Delicious  Dodaj link do serwisu Digg   Dodaj link do serwisu Furl   Dodaj link do serwisu Reddit   Dodaj link do serwisu Slashdot  Dodaj link do serwisu Technorati   Dodaj link do serwisu YahooMyWeb
Nowe publikacje
Artykuły
Wydarzenia
Kompendium
Skocz do:  
Reality show
Post dodany: |11 Paź 2005|, 2005 18:45
Data rejestracji: 08 Paź 2005 postów: 76
" "

Ostatnio włączyłąm telewizor i myślałam, że się załamię, gdy zobaczyłam reklame nowej edycji baru. no dobra, na początku może rzeczywiście był to jakiś pomysł, ale teraz zaczyna się to już robić nudne ;) Ile to można patrzeć, co wyprawiają ludzie tylko dla kasy? Pewnie dużo osób to ciekawi, ale według mnie za dużo już tego ;)

PW
»więcej

^
Post dodany: |11 Paź 2005|, 2005 19:05
Data rejestracji: 14 Wrz 2005 postów: 209
" "

nigdy tego nie ogladalem i nie mam zamiru :] choc przechopdze kolo baru jak ide na geologie to jakos mnie to nie kreci hehhe:] Nigdy nie ogladalem takiego scierwa i nie mama zamiaru zasmiecac sobie tym glowy, tak jak jakimikolwiek telenowelami.Przeciez taki chłam robi wode z mózgu Ω

PW
»więcej

^
Post dodany: |11 Paź 2005|, 2005 19:40
Data rejestracji: 08 Paź 2005 postów: 76
" "

Takk, a zamiast żółtego znaczka w rogu powinien być wielki napis: UWAGA, ODMÓŻDŻA! :P
Offtop ma się w krwii :D

PW
»więcej

^
Post dodany: |11 Paź 2005|, 2005 23:14
Data rejestracji: 08 Sie 2005 postów: 99
" "

No mnie też już powoli wkurzaja te programy. To znaczy zawsze pierwsze edycje są ok, ale te następne są tylko kopia dlatego nigdy nie lubilam ich i zawsze mnie denerwowały.

PW
»więcej

^
Post dodany: |11 Paź 2005|, 2005 23:24
Data rejestracji: 13 Lip 2005 postów: 498
" "

Wg mnie to działa na zasadzie reakcji łańcuchowej. 1 edycja - duża oglądalność -> kupa zarobionej forsy, to czemu by nie zrobić kolejnej edycji? 2 edycja - możliwa duża oglądalność -> kolejna kasa zarobiona, to czemu by nie zrobić 3 edycji? 3 edycja - mniejsza oglądalność, bo sie ludzie przejechali na 2-giej edycji, ale kasa jest w dalszym ciagu, więc może by tak 4 edycję...
I tak dopóty, dopóki program nie zacznie przynosić strat...

Beznadzieja.
Nie wiem jak wy, ale ja uważam, że takie programy odzwierciedlają mierny stan intelektualny naszego społeczeństwa... Bo w końcu programy robi się pod publikę, nie?
I am against religion because it teaches us to be
satisfied with not understanding the world.

Richard Dawkins

PW
»więcej

^
Post dodany: |12 Paź 2005|, 2005 08:41
Data rejestracji: 13 Sty 2005 postów: 1327
" "

Ja jestem zdania, ze wine ponosza osoby ktore to ogladaja. Bo biorace udzial maja szanse za kilka tygodni wyglupiania sie zarobic duze pieniadze. Zarobek jak kazdy inny. ;)
Kazdy kij ma dwa konce...
... a proca nawet trzy

PW
»więcej

^
Post dodany: |12 Paź 2005|, 2005 13:57
Data rejestracji: 22 Cze 2005 postów: 1661
" "

Niejestem wielkim fanem reality tv ale czasami lubie sobie obejzec kilka odcinkow z tego czy owego.
Arguing in the internet is like running in the Special Olympics, even if you win, you're still retarded

PW
»więcej

^
Post dodany: |13 Paź 2005|, 2005 21:00
Data rejestracji: 11 Lip 2005 postów: 618
" "

Reality zygać się na to chce jeden wielki teatr. tam wszystko jest wyrezyserowane

PW
»więcej

^
Post dodany: |14 Paź 2005|, 2005 10:30
Data rejestracji: 20 Kwi 2005 postów: 1160
" "

Programy reality show pokazują jak kultura zaczyna równać w dół. Nie jest ważne to czy dany program jest dobry, ale to jaką będzie miał 'oglądalność'. Oglądalność programu jest jedynym wyznacznikiem tego czy dany program będzie na wizji czy też. Poniedziałkowy Teatr Telewizji został zdjęty ponieważ miał za niską oglądalność.

Nie ważne, że był dobry, istaniał od lat, okazało się, że ma za niską oglądalność dlatego został zdjęty :twisted:
Celem nauki jest dążenie do Prawdy dla niej samej.

... nierówność jest koniecznym warunkiem postępu.

...religia jest ze wszystkich spraw publicznych najbardziej publiczną.

Feliks Koneczny

PW
»więcej

^
Post dodany: |14 Paź 2005|, 2005 10:37
Data rejestracji: 22 Cze 2005 postów: 1661
" "

rww napisał/a
Poniedziałkowy Teatr Telewizji został zdjęty ponieważ miał za niską oglądalność.

zdjeli to? a moze chociaz na poloni jeden puszczaja?
Ja sam nie jstem wielkim fanem teatru, ale to byl naprawde dobry program :/
Arguing in the internet is like running in the Special Olympics, even if you win, you're still retarded

PW
»więcej

^
Skocz do: