Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku
RSS
Czwartek, 31 maja 2012
Petronia, Bożysława, Ernestyna, Teodor
 1891: budowa Kolei Transsyberyjskiej
 1970: zagłada miasta Yungay w Peru
 WHO: Dzień bez Papierosa
Nowe publikacje
Post dodany: |5 Mar 2009|, 2009 16:41
Data rejestracji: 06 Lut 2009 postów: 8
Wiele młodych osób ma pewne ciekawe pomysły na napisanie interesującego referatu z matematyki. Czasami jednak brakuje kogoś, kto mógłby taką osobę pokierować, dać wskazówki, podzielić się posiadana wiedzą.
Z problemu tego narodził się pomysł na utworzenie Referaty Młodych Matematyków - Tomik I. Książka w wersji elektronicznej (tzw. e-book), w której zostaną umieszczone prace młodych osób zainteresowanych matematyką.
Podstawowe pytanie brzmi: Co należy zrobić, aby moja praca znalazła się w tym tomiku?. Odpowiedź jest bardzo prosta - wystarczą chęci i trochę czasu. Ktoś jednak mógłby stwierdzić, że to za mało i zapytać: Chciałbym coś napisać, ale nie mam pomysłu. Co mam zrobić? lub Mam pomysł, ale brakuje mi literatury, materiałów. Czy w związku z tym mam zrezygnować? Czy można zaradzić tym kwestiom? Otóż tak. Zgłaszając się do projektu możesz zaznaczyć, że interesują Cię tematy, na które mógłbyś coś napisać. Wówczas zostaną Ci one przesłane pocztą elektroniczną. Podobnie z literaturą. Wystarczy, że zapytasz, a na pewno coś się znajdzie, co ułatwi Ci pracę.
Jeśli chcesz wziąć do ręki "książkę", w której zamieszczony jest Twój referat, to nie zastanawiaj się dłużej i przystąp do tego projektu. Nie masz nic do stracenia, a zyskać możesz bardzo dużo.
Szczegółowe informacje na stronie www.matharczi.org w zakładce Młody Matematyk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Wersja do druku
Dodaj temat do Ulubionych
|