Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku
RSS
Piątek, 1 czerwca 2012
Konrad, Magdalena, Świętopełk, Alfons
 W 1980 telewizja informacyjna CNN rozpoczęła emisję
 Międzynarodowy Dzień Dziecka
 W 1915 urodził się Jan Twardowski
Nowe publikacje
Post dodany: |19 Lut 2009|, 2009 01:21
Data rejestracji: 15 Lut 2009 postów: 4
Temat mojej prezentacji to:"Stanisław Wyspiański-artysta wszechstronny. zaprezentuj sylwetkę twórcy, wykorzystująć wybrane dzieła." Mam pewne trudności z tezą i planem wypowiedzi. Na początju myślałem że dobra będzie taka teza: Wyspiański jest artystą wszechstronnym/Wyspiański jest wszechstronnie uzdolniony. Albo coś w ten deseń. Jednak po przeczytaniu przyklejonego wątku "10 zasad jak przygotować prezentację" nie jestem już tego taki pewien. Pisze tam że nie najlpeszym pomysłem jest powtórzenie tematu jako tezy. Czy to również dotyczy mojej tezy?
Post dodany: |2 Mar 2009|, 2009 11:13
Data rejestracji: 29 Lut 2008 postów: 256
Teza może być bardziej szczegółowa, typu "Wyspiański nie tylko wspaniałym dramaturgiem i poetą, ale także malarzem i architektem". Dokładnie określa jakie pole działalności Wyspiańskiego chcesz omówić w swej pracy, jednocześnie dobrze wpisuje się w temat.
Post dodany: |2 Mar 2009|, 2009 17:29
Albo Stanisław Wyspiański młodopolskim dramaturgiem , architektem , malarzem.
Post dodany: |3 Mar 2009|, 2009 23:40
Data rejestracji: 15 Lut 2009 postów: 4
Dzieki. Chyba wybiorę opcję zaproponowaną przez Warunę, podoba mi się.
Wyspiański jest nie tylko wspaniałym dramaturgiem i poetą, ale także malarzem...
Aha, jako argumenty zaprezentuje. jakiś jego wiersz, wesele, oraz kilka obrazów np jakiś jeden portret, jeden jeden pejzaż, jeden projekt witraża, może jeszcze jakiś szkic czy rysunek i coś tam jeszcze i będzie ok prawda? Oczywiście prezentacja tych dzieł będzie się składała z ich analizy.
jeszcze raz dzięki.
Ostatnio zmieniony przez John |4 Mar 2009|, 2009 00:17, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
Dodaj temat do Ulubionych
|