Droga Czytelniczko, Drogi Czytelniku,

Czerniak złośliwy jest często występującym nowotworem złośliwym skóry. Niestety wyniki leczenia czerniaka w Polsce należą do najgorszych w Europie. Niezrozumiałe pozostają przyczyny późnego rozpoznawania czerniaka skóry, którego diagnostyka jest najprostszą i najtańszą w całej onkologii.

Kierujemy do Ciebie prośbę o wypełnienie anonimowej ankiety, która pozwoli na ocenę naszej wiedzy o czerniaku skóry, a w szczególności o profilaktyce i leczeniu tej choroby.
Czas jaki to zajmie - około 10-15 minut.

Czy chcesz pomóc w badaniach naukowych - odpowiedzieć na nasze pytania?

TAK, wypełniam
NIE, odmawiam

Zebrane informacje wykorzystane zostaną wyłącznie do celów naukowych
Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku RSS RSS
  auto?
Piątek, 1 czerwca 2012
Konrad, Magdalena, Świętopełk, Alfons
 W 1980 telewizja informacyjna CNN rozpoczęła emisję
 Międzynarodowy Dzień Dziecka
 W 1915 urodził się Jan Twardowski
Dodaj do: 
Dodaj link do serwisu Facebook   Dodaj link do opisu GG  Dodaj link do serwisu Wykop   Dodaj link do serwisu Google   Dodaj link do serwisu Twitter  Dodaj link do serwisu Wyczaj.to   Dodaj link do serwisu Gwar  

Dodaj link do serwisu Delicious  Dodaj link do serwisu Digg   Dodaj link do serwisu Furl   Dodaj link do serwisu Reddit   Dodaj link do serwisu Slashdot  Dodaj link do serwisu Technorati   Dodaj link do serwisu YahooMyWeb
Nowe publikacje
Artykuły
Wydarzenia
Kompendium
Skocz do:  
Steffen Muller - gwiazda na siłe ? i za jaka cene ?
Post dodany: |19 Lis 2005|, 2005 17:42
Data rejestracji: 19 Lis 2005 postów: 3
" "

List Otwarty

Dnia 18.11.2005 na forum gazety.pl w dziale aktualności / media / publicystyka zamieściłem post zbliżonej treści „Moim skromnym zdaniem Steffen Muller jest najbardziej nie lubianym a paradoksalnie w myśl modnej hura euro optymistycznej kampanii prowadzonej przez TVP promowanym Niemcem w Polsce. Największym na to dowodem jest program „Załóż się” w którym ten całkowicie pozbawiony wigoru, polotu i talentu „gwiazdor” nie jest w stanie zgromadzić setki obywateli kraju który co jak co ale bawić się lubi i gwiazdy TV jak nic potrafi hołubić.” W poście tym poprosiłem o wypowiedz na temat tego na siłę (moim zdaniem) wciskanego nam „gwiazdora”. I cóż się okazało ? ano post mój został skasowany. Nie podano powodu tylko w ciągu paru godzin wymazano ten post. Zaznaczam iż nie użyłem ani jednego obelżywego słowa. Faktem jest że dosyć już mam wciskania nam przez media a w szczególności przez TVP „obiektywnego” obrazu świata na co dowodem ten post. Nie dziwnie się nawet, że akurat ten portal, który nieodłącznie kojarzy nam się z mocno i bezpowrotnie zdewaluowanym „symbolem” lat 80 tak zareagował. Czy jednak nie uważacie że jest to już nazbyt wielka nadgorliwość. Dawno minęły już czasy kiedy w TVP słyszalny był wolny głos społeczeństwa w postaci choćby telefonu ale czy ma to oznaczać że i w ineternecie też się wolność skończyła ??

Mimo wszystko post umiesciłem ponownie zapraszam do dyskusji ;)

PW
»więcej

^
Post dodany: |19 Lis 2005|, 2005 18:40
Data rejestracji: 04 Maj 2005 postów: 1022
" "

czego sie spodziewales po Gazecie Wyborczej? te durnie pisza tylko to co dla nich jest wygodne. co to Mullera to robi sie z siebie takiego idiote jak malo, i go nie lubie jak diabli. zrobili z niego gwiazde mimo ze sie do tego nie nadawal w ogole (do gwiazdorstwa trzeba sie troche nadawac). a program Europa da sie lubic bardziej mnie zniecheca do tej Europy niz zacheca.

PW
»więcej

^
Post dodany: |19 Lis 2005|, 2005 19:55
Data rejestracji: 11 Lip 2005 postów: 618
" "

Może pierwsze odcinki Europy były jeszcze fajne, obecne to juz chała.

PW
»więcej

^
Post dodany: |20 Lis 2005|, 2005 13:22
Data rejestracji: 13 Lip 2005 postów: 498
" "

To jest jak ze wszystkimi programami tego typu. Co za dużo, to nie zdrowo. Na początku można się było pośmiać, tak jak pisze Dethropo, ale teraz? Żal d.. ściska... Ani polotu, humor naciągany...

Steffen? Cóż... Każdy w życiu chce mieć swoje 5 minut... A nóż widelec nic nie umie w życiu robić, dorobi się teraz kasy, zainwestuje gdzieś i bedzie miał z czego żyć na emeryturze...
I am against religion because it teaches us to be
satisfied with not understanding the world.

Richard Dawkins

PW
»więcej

^
Post dodany: |20 Lis 2005|, 2005 13:31
" "

ej ale teraz cala to Europa da... robiona jest z taka wielka pompa ze nie da sie nie zauwazyc tej sztucznosci. robia na sile z tych ludzi gwiazdy tak samo jak bylo to z Big Brotherem

PW
»więcej

^
Post dodany: |20 Lis 2005|, 2005 13:40
Data rejestracji: 13 Lip 2005 postów: 498
" "

A propos. Ostatnio oglądałam program "Uwaga, kulisy sławy" i było o "gwiazdach BB"... Zyją sobie ludzie normalnie, dorobili sie w życiu, więc mają spokój i teraz o nich cicho...

Więc podejrzewam, że z tymi bedzie podobnie.
I am against religion because it teaches us to be
satisfied with not understanding the world.

Richard Dawkins

PW
»więcej

^
Post dodany: |20 Lis 2005|, 2005 15:53
Data rejestracji: 11 Lip 2005 postów: 618
" "

Mery napisał/a
A propos. Ostatnio oglądałam program Uwaga, kulisy sławy i było o gwiazdach BB... Zyją sobie ludzie normalnie, dorobili sie w życiu, więc mają spokój i teraz o nich cicho...

Mi by to odpowiadało :) zarobił bym cos (potraktowałbym cos takiego jak prace - ale nie BB ani nic podobnego tylko jakis normalniejszy program) a pozniej usunąć sie w cień.

PW
»więcej

^
Post dodany: |20 Lis 2005|, 2005 16:55
Data rejestracji: 19 Lis 2005 postów: 3
" "

Właściwie nie o to mi chodziło kochani nie pisałem o programie BB czy innym reality show. Osobiście uważam to za potworny wewnetrzny jak i zewmetrzny ekschibicjonizm i nie podlega to żadnej w mej osobie ocenie. Uważam to zjawisko negatywne. chodziło mi o opinie na temat jak na siłe media staraja sie nam wciskac tego Niemca. Napisałem specjalnie Niemca bo jeśli chcieli odnieść skutek taki jak zamierzali to jest odwrotny. I o tym bym chciał jeszcze raz prosic was porozmawiajmy ;) zapraszam serdecznie
P.S. jesli zas chodzi o reality show i o to co mezemy jeszcze sprzedac aby godnie życ proponuje kolejny post moze być ciekawie

PW
»więcej

^
Post dodany: |20 Lis 2005|, 2005 18:12
" "

jako produkt mediow muller jest doskonaly - mily, sympatyczny, z ladna buzia, umiejacy mowic troche po polsku co dodaje mu uroku, no idealny produkt. mnie osobiscie czlowiek ten denerwuje ze musze go ogladac w Tv czy to w "europa da sie lubic" czy "zaloz sie".

PW
»więcej

^
Post dodany: |21 Lis 2005|, 2005 06:18
Data rejestracji: 22 Cze 2005 postów: 1661
" "

archibald71, Wydaje mi sie, ze nieda sie kogos zrobic na sile popularnym.Przynajmnie nie na dluzsza mete. Mozesz jakimis manipulacjami wywindowac go sztucznie na jais pozimo, ale on tam zostanie tylko dopoki masz jeszcze nowe sztuczki w zanadrzu. Gwiazdy to sa ludzie, ktorzy maja to 'cos' w sobie, niewiem jak to nazwac, ale to mo=usi wychodzic od nich i raczej nieda sie tego nauczyc.
Arguing in the internet is like running in the Special Olympics, even if you win, you're still retarded

PW
»więcej

^
Skocz do: