Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku
RSS
Czwartek, 31 maja 2012
Petronia, Bożysława, Ernestyna, Teodor
 1891: budowa Kolei Transsyberyjskiej
 1970: zagłada miasta Yungay w Peru
 WHO: Dzień bez Papierosa
Nowe publikacje
Post dodany: |27 Lut 2006|, 2006 13:36
Data rejestracji: 27 Lut 2006 postów: 3
witam,
w tym roku zdaję maturę i chciałbym się zoorientować jakie mniej więcej wyniki muszę mieć na maturze, żebym mógł marzyć o wyzmienionych w temacie uczelniach(UMK i UG)?
no i jak z innymi uczelniami?
chciałbym wiedizeć na ile % muszę napisać maturę z poszczególnych przedmiotów, żeby mieć szansę na przyjęcie...
cięzko mi jest znaleźć obiektywne, czy nawet subiektywne informacje odnośnie tego problemu.
będę wdzięczny za pomoc,
pozdrawiam
Post dodany: |23 Kwi 2007|, 2007 19:31
Data rejestracji: 30 Gru 2006 postów: 5
| human_nevermind napisał/a | witam,
w tym roku zdaję maturę i chciałbym się zoorientować jakie mniej więcej wyniki muszę mieć na maturze, żebym mógł marzyć o wyzmienionych w temacie uczelniach(UMK i UG)?
no i jak z innymi uczelniami?
chciałbym wiedizeć na ile % muszę napisać maturę z poszczególnych przedmiotów, żeby mieć szansę na przyjęcie...
cięzko mi jest znaleźć obiektywne, czy nawet subiektywne informacje odnośnie tego problemu.
będę wdzięczny za pomoc,
pozdrawiam |
Tutaj nikt Ci nie odpowie. Poszukaj na forach tych uczelni. Ja bym tylko na twoim miejscu dwukrotnie się zastanowił nad wyborem studiów - po archeologii ciężko o pracę, jeżeli nie masz pleców. Uniwersytet ci nie pomoże, musisz próbować szukać sam. Jeżeli już nie zacząłeś zdobywać znajomości (a widać to po twoim poście) to przyszłości w tym zawodzie Ci nie wróżę...
Post dodany: |2 Maj 2007|, 2007 15:31
Data rejestracji: 02 Maj 2007 postów: 1
Skąd ten pesymizm?  O wielu zawodach tak się mówi... Wydaje mi się,że najważniejszą kwestią jest to czy ktoś się sprawdza w tym co robi. Znam wielu ludzi, którzy nie mieli "pleców", a w archeologii są... Nie zniechęcaj kolegi;) Co do progów procentowych - nie wiem jak to jest na UG i UMK, na UW trzeba było mieć koło 80% chyba, potem to się obniżyło. No ale pewniejsze informacje dostaniesz faktycznie na forach uczelnianych. Powodzenia na maturze i rekrutacji:)
Post dodany: |22 Cze 2007|, 2007 10:13
Data rejestracji: 20 Cze 2007 postów: 26
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Wersja do druku
Dodaj temat do Ulubionych
|