Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku
RSS
Czwartek, 31 maja 2012
Petronia, Bożysława, Ernestyna, Teodor
 1891: budowa Kolei Transsyberyjskiej
 1970: zagłada miasta Yungay w Peru
 WHO: Dzień bez Papierosa
Nowe publikacje
Targi edukacyjne dla gimnazjalistów w Katowicach
Opublikowane przez:
Olaf Kateusz
Edytowane przez: Maksymilian Gajda
Dodano:
|20 Lut 2007|, 2007 23:30
|
|
|
Może się komuś przyda.
Serdecznie zapraszamy na Targi Edukacyjne dla uczniów klas III gimnazjum oraganizowane przez Wydział Edukacji Urzędu Miasta Katowice. W targach będzie uczestniczyło 39 szkół ponadgimnazjalnych, które przedstawią swoją ofertę edukacyjną dla młodzieży. Ponadto informacji udzielać będą pracownicy Wydziału Edukacji. Targi odbędą się w dniach 6-8 marca w godzinach 9.00 - 14.00 w Górnośląskim Centrum Kultury przy Placu Sejmu Śląskiego 2.
Czy wiesz że...?
wersja BETA
Międzynarodowe Targi Lubelskie centrum targowo-wystawiennicze we Wschodniej Polsce z własnym zapleczem i specjalistycznym zespołem branży targowej. Targi odbywają się w Lublinie, w nowoczesnej hali wystawienniczej w Parku Ludowym. Obecnie kompleks wystawienniczy targów zajmuje 7 ha.
pełny tekst
Targi IDET ( International Defence Exhibition and Technologies - Międzynarodowe Targi Obronności i Technik Ochrony ) należą do jednych z największych w Europie Środkowej. Wystawa odbywa się zawsze w centrum wystawniczym w Brnie ( Republika Czeska). Pierwsza edycja targów odbyła się w 1999. Odbywają się zawsze co dwa lata (zawsze w latach nieparzystych) w dniach 5 do 7 maja. Na targach prezentowany jest sprzęt pancerny, przeciwlotniczy, lotniczy a od 10 edycji (w 2009) również z technikami ochrony i technikami pożarniczymi. Targi spotykają się z dużym zainteresowaniem ze strony wojskowych specjalistów, wystawców polskich i zagranicznych, instytucji związanych z obronnością kraju. Targi zwiedziło 17 109 osób oraz oficjalne delegacje z 26 państw.
pełny tekst
Targi Kantońskie, oficjalna nazwa: Chińskie Targi Importowo-Eksportowe (China Import and Export Fair, chin. trad. , chin. upr. , pinyin Gung Jio Hu), odbywają się od 1957 w Kantonie dwa razy do roku, wiosną i jesienią. Są to największe targi w Chinach. Zachowując swoją tradycję targi są wszechstronnym i wielofunkcyjnym wydarzeniem o znaczeniu międzynarodowym.
pełny tekst
Moduł "Czy wiesz że...?" (wersja testowa, beta): definicje/pojęcia wygenerowane w obrębie tego modułu pochodzą z Wikipedii i udostępniane są na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń.
Dostęp do pełnej wersji każdego hasła (oraz dokładnch informacji na temat licencji, autora oraz edycji) możliwy jest po kliknięciu w odnośnik opisany jako "pełny tekst".
|
|
|
^ |
|
 |
|
Komentarze: |
|
bialybiel

|
Dodano: |21 Lut 2007|, 2007 05:15. Data rejestracji: 27 Sty 2007- postów: 82
|
O Super , napewno skorzystam . Dzięki wymiennik szukałem tej infromacji , ale jakoś ciągle mi umykała albo zapominałem poszukać czegoś na ten temat.  Jesteś z Katowic , a ja właśnie wybieram się tam do Liceum , nie znasz może jakiegoś pożądnego liceum z bardzo dobrą fizyką , matematyką i chemią ?
|
|
|
^ |
|
 |
wymiennik

|
Dodano: |21 Lut 2007|, 2007 23:07. Data rejestracji: 30 Lis 2006- postów: 1550
|
|
Liceum skończyłem już dawno. Więc teraz trudno mi stwierdzić, który jest jak ukierunkowany i co jest gdzie lepiej uczone. Postaram się skontaktować z jakimiś ludźmi, którzy są w tym temacie bardziej obyci i popytam się. Może mi coś podpowiedzą.
Przypomnij mi się, tak za tydzień, półtora na gg lub na pw żeby mi o tym przypomnieć.
wymiennik
|
|
|
^ |
|
 |
bialybiel

|
Dodano: |22 Lut 2007|, 2007 08:38. Data rejestracji: 27 Sty 2007- postów: 82
|
Ok. Bardzo serdecznie dziekuję
|
|
|
^ |
|
 |
nad1992

|
Dodano: |24 Lut 2007|, 2007 12:00. Data rejestracji: 21 Lut 2007- postów: 39
|
|
Ale fajna impreza -targi dla gimnazjalistoow ....
|
|
|
^ |
|
 |