Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku
RSS
Czwartek, 31 maja 2012
Petronia, Bożysława, Ernestyna, Teodor
 1891: budowa Kolei Transsyberyjskiej
 1970: zagłada miasta Yungay w Peru
 WHO: Dzień bez Papierosa
Nowe publikacje
Post dodany: |10 Kwi 2005|, 2005 10:22
Data rejestracji: 10 Mar 2005 postów: 133
Witam, potrzebuję informacji (stronka www, ew. z własnej wiedzy i doświadczeń) odnośnie cen tatuaży. Konkretnie chodzi o tatuaż na łydce faceta ale ogólnie chciałam zapoznać się z cenami. Za pomoc z góry wielkie dzięki!
pozdr
"Every passing minute is another chance to turn it all around..."
"Com uma forca que ninguem pode parar "
Post dodany: |12 Kwi 2005|, 2005 19:34
Data rejestracji: 27 Mar 2005 postów: 1
Niestety nie mogę ci pomóc, ale chętnie też bym się dowiedziała:)) Pozdrawiam;)
GOSIEK;)
Post dodany: |13 Kwi 2005|, 2005 10:55
Data rejestracji: 08 Sty 2005 postów: 257
Nikt nie jest w stanie odpowiedzieć Ci na to pytanie. Cena zależy od wielkości i stopnia skomplikowania tatuażu. Najlepiej pójść do studia tatuażu przejżeć katalogi i zapytać o cenę.
Ja robiłam tatuaż 4 lata temu, motyw jest niewielki i zapłaciłam za niego 70 zł + wypełnienie po wygojeniu 40 zł.
Nie ma cennika na tatuaże trzeba indywidualnie ustalać ceny.
Post dodany: |13 Kwi 2005|, 2005 15:05
Data rejestracji: 27 Lut 2005 postów: 19
Witam dyskutantki zwolenniczki tatuażu.
Jeśli mogę nieśmiało wtrącić swoje skromne zdanie na ten temat, to muszę napisać, że :
1. Wykonywanie tatuażu odbywa sie w sposób nie mający nic wspólnego ze sterylnością co może doprowadzić do zainfekowania tak naprawdę wszystkim nawet aids. Narzędzia nie są należycie dezynfekowane. Z tego samego tuszu korzystają w praktyce różne osoby( i te zdrowe i te chore). Nawet jeśli ktoś został zainfekowany a takich przypadków jest bardzo dużo, to może się okazać dopiero po wielu latach - zależy od 'bakcyla' i nie będzie tego kojarzył z wykonaniem 'ozdóbki'.
2. Prawdziwa uroda nie musi się aż w tak drastyczny sposób 'przyozdabiać'. Choć tego typu artyzm ma miejsce od zarania dziejów u wielu ludów np. w Afryce no i oczywiście w kryminałach, to mi jakoś do gustu nie przypadł ( ale to sprawa gustu).
3. Zastanawiam się, jak będzie wyglądała na starość taka sflaczała pomarszczona dama po sedemdziesiątce z motylkiem na dupie, albo z jaszczurką na cycku.
4. Każdy jednak ma prawo wyboru i mój pogląd na tę sprawę jest tylko moim poglądem, ale fakty dot. możliwych konsekwencji to już nie tylko moja sprawa.
Post dodany: |14 Kwi 2005|, 2005 00:27
numerku dzięki za wywód, tylko pytanko: PO CO?
ja tylko o cenę pytałam..
Post dodany: |15 Kwi 2005|, 2005 12:31
Data rejestracji: 08 Sty 2005 postów: 257
Witam dyskutantki zwolenniczki tatuażu.
Jeśli mogę nieśmiało wtrącić swoje skromne zdanie na ten temat, to muszę napisać, że :
1. Wykonywanie tatuażu odbywa sie w sposób nie mający nic wspólnego ze sterylnością co może doprowadzić do zainfekowania tak naprawdę wszystkim nawet aids. Narzędzia nie są należycie dezynfekowane. Z tego samego tuszu korzystają w praktyce różne osoby( i te zdrowe i te chore). Nawet jeśli ktoś został zainfekowany a takich przypadków jest bardzo dużo, to może się okazać dopiero po wielu latach - zależy od 'bakcyla' i nie będzie tego kojarzył z wykonaniem 'ozdóbki'.
ODP: Tatuaż należy wykonać w dobrym studiu tatuaży. Ja miałam robiony igłą jednorazową i nowo otwartym barwnikiem (przy mnie odpakowywane z oryginalnych opakowań)
2. Prawdziwa uroda nie musi się aż w tak drastyczny sposób 'przyozdabiać'. Choć tego typu artyzm ma miejsce od zarania dziejów u wielu ludów np. w Afryce no i oczywiście w kryminałach, to mi jakoś do gustu nie przypadł ( ale to sprawa gustu).
ODP: Tak jak napisałeś rzecz gustu.
3. Zastanawiam się, jak będzie wyglądała na starość taka sflaczała pomarszczona dama po sedemdziesiątce z motylkiem na dupie, albo z jaszczurką na cycku.
ODP: Sflaczała dama po siedemdziesiątce jak napisałeś, wogóle się nie nadaje do pokazania, więc nie martwiłabym się tym specjalnie. Nie spotkałam się z widokiem 70 letniej kobiety w mini z odsłoniętym brzuszkiem. Większość nobliwych Pań nawet w upalne dni specjalnie się nie obnaża. Nie będziesz więc narażony na tak bolesny dla Ciebie widok. A nawiasem mówiąć jeżeli Ci się uda dożyć, to też zostaniesz sflaczałym dziadkiem i nawet bez tatuażu, widok Twój może się okazać nieprzyjemny.
Trochę szacunku dla ludzi w podeszłym wieku bo starość nikogo nie omija, choć młodzieży trudno w to uwierzyć.
Post dodany: |15 Kwi 2005|, 2005 18:46
Data rejestracji: 27 Lut 2005 postów: 19
Cześć,
oj Bzdurka - z całym szacunkiem - jak to mówią uderz w stół a nożyce się odezwą.
Czyżbyś była w bardzo zaawanswanej sile wieku, że tak bronisz pomarszczonych i sfaczłych.
Poza tym odnioszę się z szacunkiem i do 'siedendziesiątek' i starszych choć ostatnio w tramwaju dwie takie ropychy staneły przy wymęczonym wykładami czarnoskórym studencie i zaczęły 'gwarą sraczkowicką' ujadać :
' w... w naszym kraju to się starszym miejsca ustępuje...., co za afrykańskie chamnstwo tu przyjężdża itd ( trzy pełne munuty ujadania).........
Czarnoskóry student spokojnie podnióśł wzrok i odpowiedział piękną polszczyzną :
' .....a w moim kraju takie staruchy się zjada...'
- po czym odwrócił się do okna i zajął się oglądaniem krajobrazów.
Co do sterylności w tych przybytkach to mi nie mów. To zagadnienie znam pewnie nieco lepiej od Ciebie - również z całym szacunkiem.
PS.
Bzdurka uśmiechnij się, bo złość urodzie szkodzi.
Post dodany: |15 Kwi 2005|, 2005 19:02
Data rejestracji: 19 Lut 2005 postów: 1343
| Cytat |
Trochę szacunku dla ludzi w podeszłym wieku bo starość nikogo nie omija, choć młodzieży trudno w to uwierzyć.
|
Heh, jak miałem lat 13 to 40-latek dla mnie był starym ramolem..... a teraz to całkiem młody człowiek
Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia

Profil PW
»więcej
Opis: nowy tu jestem ;)
Post dodany: |17 Kwi 2005|, 2005 11:22
| 123454321 napisał/a |
oj Bzdurka - z całym szacunkiem - jak to mówią uderz w stół a nożyce się odezwą.
Czyżbyś była w bardzo zaawanswanej sile wieku, że tak bronisz pomarszczonych i sfaczłych.
|
a czy jeśli bronisz praw homoseksualistów to znaczy że jesteś gejem ?!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
Dodaj temat do Ulubionych
|