Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku
RSS
Czwartek, 31 maja 2012
Petronia, Bożysława, Ernestyna, Teodor
 1891: budowa Kolei Transsyberyjskiej
 1970: zagłada miasta Yungay w Peru
 WHO: Dzień bez Papierosa
Nowe publikacje
Post dodany: |2 Paź 2008|, 2008 08:28
Data rejestracji: 10 Wrz 2008 postów: 2
Czy ktoś ma sprawdzoną technikę przygotowań do matury? Jak najlepiej zaplanować naukę, żeby ze wszystkim zdążyć? Interesuje mnie szczególnie przygotowanie do biologii, chemii i fizyki (R)...
Korepetycje odpadają, bo mnie na nie nie stać, wiec do matury muszę przygotować się sama
Bardzo proszę o radę...
Post dodany: |2 Paź 2008|, 2008 09:02
Data rejestracji: 22 Lip 2006 postów: 1989
Nie wiem jak z biologią, ale chemia i fizyka wymagać będą od Ciebie systematycznej pracy.
Powinnaś przeliczyć tonę zadań, bo właśnie taki trening podparty wiedzą teoretyczną, pozwoli Ci rozwiązywać zadania szybciej i o wiele swobodniej.
Najlepiej spróbuj zdobyć jakieś zbiory zadań, najlepiej takie, które przygotowują do matury. Przeanalizuj też arkusze z kilku ostatnich matur. Możesz to zrobić tu: http://matura.servis.pl/
Post dodany: |2 Paź 2008|, 2008 09:24
Data rejestracji: 28 Kwi 2006 postów: 1749
Coś mi się wydaje, że każdy ma inne sposoby na naukę i każde sa skuteczne... jeśli przyniosły efekt:P Sama wiesz najlepiej za co zabrac sie najpierw i jak sie uczyć żeby zapamiętać jak najwięcej. Przem_as dobrze Ci radzi- systematycznosc to podstawa
i pamiętaj, że to ja pierwsza zjechałam Twój wiersz (:
Post dodany: |2 Paź 2008|, 2008 16:43
Data rejestracji: 11 Cze 2007 postów: 5113
Przy przygotowaniach do matury warto też korzystać z kalendariów przygotowań do matur - myślę, że to w pewien sposób mobilizuje do pracy.
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Wersja do druku
Dodaj temat do Ulubionych
|