Droga Czytelniczko, Drogi Czytelniku,

Czerniak złośliwy jest często występującym nowotworem złośliwym skóry. Niestety wyniki leczenia czerniaka w Polsce należą do najgorszych w Europie. Niezrozumiałe pozostają przyczyny późnego rozpoznawania czerniaka skóry, którego diagnostyka jest najprostszą i najtańszą w całej onkologii.

Kierujemy do Ciebie prośbę o wypełnienie anonimowej ankiety, która pozwoli na ocenę naszej wiedzy o czerniaku skóry, a w szczególności o profilaktyce i leczeniu tej choroby.
Czas jaki to zajmie - około 10-15 minut.

Czy chcesz pomóc w badaniach naukowych - odpowiedzieć na nasze pytania?

TAK, wypełniam
NIE, odmawiam

Zebrane informacje wykorzystane zostaną wyłącznie do celów naukowych
Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku RSS RSS
  auto?
Czwartek, 31 maja 2012
Petronia, Bożysława, Ernestyna, Teodor
 1891: budowa Kolei Transsyberyjskiej
 1970: zagłada miasta Yungay w Peru
 WHO: Dzień bez Papierosa
Dodaj do: 
Dodaj link do serwisu Facebook   Dodaj link do opisu GG  Dodaj link do serwisu Wykop   Dodaj link do serwisu Google   Dodaj link do serwisu Twitter  Dodaj link do serwisu Wyczaj.to   Dodaj link do serwisu Gwar  

Dodaj link do serwisu Delicious  Dodaj link do serwisu Digg   Dodaj link do serwisu Furl   Dodaj link do serwisu Reddit   Dodaj link do serwisu Slashdot  Dodaj link do serwisu Technorati   Dodaj link do serwisu YahooMyWeb
Nowe publikacje
Artykuły
Wydarzenia
Kompendium
Skocz do:  
Trądzik Nietypowy Problem :( <Zdjęcia>
Przesunięty przez: Mr_Maks - |1 Wrz 2008|, 2008 21:48
Post dodany: |25 Mar 2007|, 2007 22:25
Data rejestracji: 25 Mar 2007 postów: 3
" "

Witam serdecznie wszystkich.
Zwracam sie do was z uprzejma prośbą o rade oczywiście sprawdzoną dotyczącą blizn i przebarwień skóry.
Co polecacie ?? Czego używacie ??
Mój problem jest nietypowy ponieważ mieszkam za granica i dopiero u dermatologa będę za około 4 msc a chciałbym wyleczyć moją twarz przez jak najszybszy czas.
Zdarzają sie także pryszcze ropne ale to tylko nielicznie. Co mogę zrobić z tym ??
Co stosować ?? Najwięcej mam czerwonych plam ;( Na realu wygląta to gorzej tutja jest słaba jakoś zdjęć. Prosze o dokładne nazwy leków i jakiś żeli do oczyszczania Twarzy
dodaj jedno że mam juz 19 lat i lecze sie na trądzik już od około 4 lat :/ istnieję także taka możliwość że mój kolega pójdzie do lekarza i poprosi o receptę) Do tej pory przez 5 msc stosowałem BREVOXYL i nic więcej na poczatku pomagał ale teraz już prawie wcale PROSZĘ poważnie napisać bo nie wiem co mam już robić. Z góry dziękuje i Pozdrawiam
---->Oto zjęcia mojej buzi !!!!!!!!!!!!!!!<----

http://img470.imageshack....crim0016uq3.jpg

http://img294.imageshack....crim0017ek3.jpg

http://img157.imageshack....crim0018nl1.jpg

Jeszcze raz przepraszam za słabą jakośc zdjeć.
Ostatnio zmieniony przez przem_as |7 Wrz 2008|, 2008 13:02, w całości zmieniany 2 razy  

^
Post dodany: |26 Mar 2007|, 2007 13:13
Data rejestracji: 24 Mar 2007 postów: 16
" "

To za granicą nie ma dermatologów :?: :shock:
Proponuję jednak udać się do lekarza tej specjalności a nie 'zgadywać' co mi jeszcze pomoże... DOBREGO lekarza :!:
Quest vita, et mors ita.

PW
»więcej

^
Post dodany: |28 Mar 2007|, 2007 16:20
" "

Ja proszę o jakieś nazwy maści w konkretniej może coś na blizny?? bardzo proszę o pomoc !!

^
Post dodany: |31 Mar 2007|, 2007 10:18
Data rejestracji: 06 Sty 2007 postów: 46
" "

oxycort pomaga, ale na blizny to lekarza poproś o peeling jakiś który jakby zdziera skórę, czasem boli, ale potem jest jak nowa...
"Czytając życiorysy wielkich ludzi odkryłem, że ich pierwszym zwycięstwem było pokonanie samego siebie... Samodyscyplina u nich wszystkich pojawiła się jako pierwsza."

- Harry Truman

PW
»więcej

^
Post dodany: |1 Kwi 2007|, 2007 23:53
" "

to bardzo Cię proszę doradź mi jakieś skuteczny !! Pozdrawiam

[ Dodano: 6 Kwiecień 2007, 12:39 ]
??????????????????????????????????????????????????

^
Post dodany: |6 Kwi 2007|, 2007 16:29
Data rejestracji: 06 Kwi 2007 postów: 10
" "

nie jestem dermatologie, ale na moj gust to:

do mycia twarzy- zel z serii AA- taka niebieska tubka

do smarowania buzi- clotrimazolum i differin (ale nie wychodz z tym na slonce, musisz miec dodatkowo jakis krem z filtrem

mozesz tez poprosic dermatologa o doustny antybiotyk np. tetracyclinum

co do mycia buzi, mozesz tez myc mydlem siarkowym, ale UWAGA- strasznie wysuszy skore po dluzszym stosowaniu (dluzszym, czyli juz po 3 dniach!!!)

P.S.- jesli chodzi o buzie, to ja z kazda krostka lece do dermatologa, bo chce miec zawsze gladka buzie, bez krostek i zadnych przebarwien, wiem ze to bardzo drażniące. Dlatego warto probowac wszystkiego (ale z umiarem:)).
SZCZĘŚCIE - TO KTOŚ DO KOCHANIA, COŚ DO ZROBIENIA I NADZIEJA NA COŚ....

PW
»więcej

^
Post dodany: |9 Kwi 2007|, 2007 19:35
Data rejestracji: 10 Wrz 2006 postów: 378
" "

dermatolog pomoze na pewno ;)
"Ad accedendum ad caelum, terram fodere opportet"

PW
»więcej

^
Post dodany: |27 Maj 2008|, 2008 01:41
Data rejestracji: 27 Maj 2008 postów: 4
" "

Mozesz wykorzystac peeling lub sprobowac wykorzystac ziola. Ja kiedys mialam problem z blizna, a w zasadzie z popekanymi naczynkami po pryszczu. Okazalo sie ze zwykly krem z ziolem mi pomogl. Sprobuj zainteresowac sie kosmetykami atw. Jest tam taki krem z wyciagiem z nagietka ktory uzywalam. Podaje linka jak by ktos chcial : www.atw.krakow.pl

pozdrawiam. Ania

PW
»więcej

^
Post dodany: |8 Cze 2008|, 2008 22:15
Data rejestracji: 08 Cze 2008 postów: 7
" "

1)Po pierwsze musisz dbać o higienę skóry- myć najlepiej szarym mydłem.
2) pod żadnym pozorem nie chodzić do solarium - na początku fałszywy efekt poprawy ale potem...o wiele bardziej nasilony trądzik.
3)przyjmować antybiotyki z grupy TETRACYKLIN
4)więcej seksu (nie obraż się ale to również sprawa hormonalna)
5)na dzień krem do cery mieszanej (np: GARNIER CZYSTA SKÓRA)
6)dieta: mało czekolady, ostrych przypraw. :wink:

PW
»więcej

^
Post dodany: |23 Cze 2008|, 2008 19:45
Data rejestracji: 23 Cze 2008 postów: 2
" "

mam do sprzedania sadzonki żyworódki( kalanchoe pinnata) wysokość 6-9cm cena 3zł sztuka, "magiczna roślina" na trądzik, wągry, blizny po trądziku i inne dolegliwości skórne ...to naprawdę działa(sprawdzone na własnej skórze) zainteresowanych proszę o kontakt holenderek@vp.pl

^
Skocz do: