Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku
RSS
Czwartek, 31 maja 2012
Petronia, Bożysława, Ernestyna, Teodor
 1891: budowa Kolei Transsyberyjskiej
 1970: zagłada miasta Yungay w Peru
 WHO: Dzień bez Papierosa
Nowe publikacje
Post dodany: |25 Mar 2007|, 2007 22:25
Data rejestracji: 25 Mar 2007 postów: 3
Witam serdecznie wszystkich.
Zwracam sie do was z uprzejma prośbą o rade oczywiście sprawdzoną dotyczącą blizn i przebarwień skóry.
Co polecacie ?? Czego używacie ??
Mój problem jest nietypowy ponieważ mieszkam za granica i dopiero u dermatologa będę za około 4 msc a chciałbym wyleczyć moją twarz przez jak najszybszy czas.
Zdarzają sie także pryszcze ropne ale to tylko nielicznie. Co mogę zrobić z tym ??
Co stosować ?? Najwięcej mam czerwonych plam ;( Na realu wygląta to gorzej tutja jest słaba jakoś zdjęć. Prosze o dokładne nazwy leków i jakiś żeli do oczyszczania Twarzy
dodaj jedno że mam juz 19 lat i lecze sie na trądzik już od około 4 lat :/ istnieję także taka możliwość że mój kolega pójdzie do lekarza i poprosi o receptę) Do tej pory przez 5 msc stosowałem BREVOXYL i nic więcej na poczatku pomagał ale teraz już prawie wcale PROSZĘ poważnie napisać bo nie wiem co mam już robić. Z góry dziękuje i Pozdrawiam
---->Oto zjęcia mojej buzi !!!!!!!!!!!!!!!<----
http://img470.imageshack....crim0016uq3.jpg
http://img294.imageshack....crim0017ek3.jpg
http://img157.imageshack....crim0018nl1.jpg
Jeszcze raz przepraszam za słabą jakośc zdjeć.
Ostatnio zmieniony przez przem_as |7 Wrz 2008|, 2008 13:02, w całości zmieniany 2 razy
Post dodany: |26 Mar 2007|, 2007 13:13
Data rejestracji: 24 Mar 2007 postów: 16
To za granicą nie ma dermatologów
Proponuję jednak udać się do lekarza tej specjalności a nie 'zgadywać' co mi jeszcze pomoże... DOBREGO lekarza
Post dodany: |28 Mar 2007|, 2007 16:20
Ja proszę o jakieś nazwy maści w konkretniej może coś na blizny?? bardzo proszę o pomoc !!
Post dodany: |31 Mar 2007|, 2007 10:18
Data rejestracji: 06 Sty 2007 postów: 46
oxycort pomaga, ale na blizny to lekarza poproś o peeling jakiś który jakby zdziera skórę, czasem boli, ale potem jest jak nowa...
"Czytając życiorysy wielkich ludzi odkryłem, że ich pierwszym zwycięstwem było pokonanie samego siebie... Samodyscyplina u nich wszystkich pojawiła się jako pierwsza."
- Harry Truman
Post dodany: |1 Kwi 2007|, 2007 23:53
to bardzo Cię proszę doradź mi jakieś skuteczny !! Pozdrawiam
[ Dodano: 6 Kwiecień 2007, 12:39 ]
??????????????????????????????????????????????????
Post dodany: |6 Kwi 2007|, 2007 16:29
Data rejestracji: 06 Kwi 2007 postów: 10
nie jestem dermatologie, ale na moj gust to:
do mycia twarzy- zel z serii AA- taka niebieska tubka
do smarowania buzi- clotrimazolum i differin (ale nie wychodz z tym na slonce, musisz miec dodatkowo jakis krem z filtrem
mozesz tez poprosic dermatologa o doustny antybiotyk np. tetracyclinum
co do mycia buzi, mozesz tez myc mydlem siarkowym, ale UWAGA- strasznie wysuszy skore po dluzszym stosowaniu (dluzszym, czyli juz po 3 dniach!!!)
P.S.- jesli chodzi o buzie, to ja z kazda krostka lece do dermatologa, bo chce miec zawsze gladka buzie, bez krostek i zadnych przebarwien, wiem ze to bardzo drażniące. Dlatego warto probowac wszystkiego (ale z umiarem:)).
SZCZĘŚCIE - TO KTOŚ DO KOCHANIA, COŚ DO ZROBIENIA I NADZIEJA NA COŚ....
Post dodany: |9 Kwi 2007|, 2007 19:35
Data rejestracji: 10 Wrz 2006 postów: 378
dermatolog pomoze na pewno
"Ad accedendum ad caelum, terram fodere opportet"
Post dodany: |27 Maj 2008|, 2008 01:41
Data rejestracji: 27 Maj 2008 postów: 4
Mozesz wykorzystac peeling lub sprobowac wykorzystac ziola. Ja kiedys mialam problem z blizna, a w zasadzie z popekanymi naczynkami po pryszczu. Okazalo sie ze zwykly krem z ziolem mi pomogl. Sprobuj zainteresowac sie kosmetykami atw. Jest tam taki krem z wyciagiem z nagietka ktory uzywalam. Podaje linka jak by ktos chcial : www.atw.krakow.pl
pozdrawiam. Ania
Post dodany: |8 Cze 2008|, 2008 22:15
Data rejestracji: 08 Cze 2008 postów: 7
1)Po pierwsze musisz dbać o higienę skóry- myć najlepiej szarym mydłem.
2) pod żadnym pozorem nie chodzić do solarium - na początku fałszywy efekt poprawy ale potem...o wiele bardziej nasilony trądzik.
3)przyjmować antybiotyki z grupy TETRACYKLIN
4)więcej seksu (nie obraż się ale to również sprawa hormonalna)
5)na dzień krem do cery mieszanej (np: GARNIER CZYSTA SKÓRA)
6)dieta: mało czekolady, ostrych przypraw.
Post dodany: |23 Cze 2008|, 2008 19:45
Data rejestracji: 23 Cze 2008 postów: 2
mam do sprzedania sadzonki żyworódki( kalanchoe pinnata) wysokość 6-9cm cena 3zł sztuka, "magiczna roślina" na trądzik, wągry, blizny po trądziku i inne dolegliwości skórne ...to naprawdę działa(sprawdzone na własnej skórze) zainteresowanych proszę o kontakt holenderek@vp.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Wersja do druku
Dodaj temat do Ulubionych
|