Droga Czytelniczko, Drogi Czytelniku,

Czerniak złośliwy jest często występującym nowotworem złośliwym skóry. Niestety wyniki leczenia czerniaka w Polsce należą do najgorszych w Europie. Niezrozumiałe pozostają przyczyny późnego rozpoznawania czerniaka skóry, którego diagnostyka jest najprostszą i najtańszą w całej onkologii.

Kierujemy do Ciebie prośbę o wypełnienie anonimowej ankiety, która pozwoli na ocenę naszej wiedzy o czerniaku skóry, a w szczególności o profilaktyce i leczeniu tej choroby.
Czas jaki to zajmie - około 10-15 minut.

Czy chcesz pomóc w badaniach naukowych - odpowiedzieć na nasze pytania?

TAK, wypełniam
NIE, odmawiam

Zebrane informacje wykorzystane zostaną wyłącznie do celów naukowych
Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku RSS RSS
  auto?
Czwartek, 31 maja 2012
Petronia, Bożysława, Ernestyna, Teodor
 1891: budowa Kolei Transsyberyjskiej
 1970: zagłada miasta Yungay w Peru
 WHO: Dzień bez Papierosa
Dodaj do: 
Dodaj link do serwisu Facebook   Dodaj link do opisu GG  Dodaj link do serwisu Wykop   Dodaj link do serwisu Google   Dodaj link do serwisu Twitter  Dodaj link do serwisu Wyczaj.to   Dodaj link do serwisu Gwar  

Dodaj link do serwisu Delicious  Dodaj link do serwisu Digg   Dodaj link do serwisu Furl   Dodaj link do serwisu Reddit   Dodaj link do serwisu Slashdot  Dodaj link do serwisu Technorati   Dodaj link do serwisu YahooMyWeb
Nowe publikacje
Artykuły
Wydarzenia
Kompendium
Skocz do:  
Trądzik
Przesunięty przez: Mr_Maks - |1 Wrz 2008|, 2008 21:48
Post dodany: |21 Lip 2006|, 2006 21:50
Data rejestracji: 21 Lip 2006 postów: 1
" "

mieszkam w niemczech. najlepsze co kiedykolwiek na tradzik mialam to maseczka, ktora nazywa sie kamille zinci, kupilam ja na ebayu niemieckim ale widzialam to tez juz na allegro. duzo wyprobowalam , to mi pomoglo lepiej niz wszystko inne.

gosiad :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

PW
»więcej

^
Post dodany: |10 Sie 2006|, 2006 16:31
Data rejestracji: 10 Sie 2006 postów: 127
" "

Witam all :) )
Trądzik to rzeczywiście straszna rzecz! Mecze się z nim już ładne pare lat, a konkretnie 4 lata!
Nie pomagało mi dosłonie nic.. Zmieniały sie tylko nazwiska dermatologów i nazwy leków.Byłam naprawdę załamana! W końcu jednak znalazłam ratunek! Nie mam już trądzika tylko same lekkie przebarwienia.
Zaczęło się tak: Pewnego grudniowego popołudnia moja kochana mama, która bardzo się martwiła o stan mojej buźki zapowiedziała, ze pójdziemy do kolejnej Pani Dermatolog.Wzruszyłam ramionami i powiedziałam tylko ciche ''okey''. Naprawde byłam już w takim dołku, że kolejny dermatolog wisiał mi kompletnie bo wiedziałam jak to bedzie.Jak każdy poprzedni dermatolog uśmiechnie się , przepisze ''cud leki'' odwali gadaninę na 10 minut i powie że wszystko będzie dobrze.Wierzcie mi tyle razy już sie zawodziłam że ten scenariusz opanowałam do perfekcji!! Niechętnie ruszyłam się z domu.Czekałam w tej poczekalni i wiedziałam , że to tylko strata czasu, że będzie tak jak było do tej pory.Nadeszła moja kolej.Wstałam powoli z ławki wcale nie miałam ochoty tam wchodzić.
Na pierwszy rzut oka tamta pani wydawała sie taka jak wszystkie. ''Zaraz zacznie się gadka'' pomyśliłam.Bardzo się ździwiłam! Ona nia byla taka jak poprzednie! Wcale nie udawała , że jest ''w miare''! Powiedziała od razu
''No nie za ciekawie to wygląda.Czas najwyższy się tym zając''.
Po kilku miesiącach efekty były zniewalające..!!! :) )) Nareszcie zaczęłam sie uśmiechać!!! :) )) Zaczęłam wierzyć , że wszyskto będzie Ok:))))
Mam teraz maści na przebarwienia i lasery:)) i czuje sie o wiele lepiej :) )))

MOI DRODZY.TRĄDZIK TO NIE TYLKO PROBLEM CIAŁA, ALE I DUSZY. MOŻE WYKOŃCZYĆ UMYSŁ! NAPRAWDĘ.!! PAMIĘTAM MOMENTY KIEDY BYŁO ZE MNĄ NAPRAWDĘ BARDZO ŹLE.LUSTRA MAM W DOMU WSZĘDZIE.PAMIETAM MOMENTY KIEDY UCIEKŁAM PRZED NIMI ODWRACAJĄC GŁOWE W DRUGĄ STRONĘ.. PAMIETAM KIEDY NON STOP SIEDZIAŁAM W DOMU

TE CZASY MAM ZA SOBĄ:)))) I WIECIE CO WAM POWIEM?
NAWET Z TRĄDIZKIEM MIAŁAM MEGA POWODZENIE :) ) TERAZ JEST JUZ TYLKO LEPIEJ BO JESTEM PEWNIEJSZA SIEBIE :) )) ALE MOI ZNAJOMI TWIERDZĄ, ŻE POWALAŁAM CHŁOPAKÓW NA KOLANA OD DAWNA:))))
TAKŻE NIE ZAŁAMUJCIE SIĘ:))
PISZCIE DO MNIE NA MAILA ALE I NA FORUM:))) CHĘTNIE WAM COŚ PORADZE, POCIESZE:)))

BUZIAKI:*:*:*

Doda Elektoda_16 :)

PW
»więcej

^
Post dodany: |30 Sie 2006|, 2006 12:08
Data rejestracji: 30 Sie 2006 postów: 5
" "

Hej. Mam 17 lat i od jakis 5 miesiecy mam kłopoty z trądzikiem... Zaczelo sie od nieudanej wizyty u kosmetyczki...Bralam juz Tetralysal i Dalacin T w zelu zewnetrznie..Oczywiscie sytuacja troche sie poprawila, jednak nie moge powiedziec ze jest dobrze....Zastanawiam sie nad zaczeciem przyjmowania tabletek antykoncepcyjnych(Diane35) to podobno pomaga...Macie w tym jakies doswiadczenie?
Pozdrawiam

PW
»więcej

^
Post dodany: |30 Sie 2006|, 2006 13:20
Data rejestracji: 06 Kwi 2006 postów: 1477
" "

Blau456 napisał/a
Zastanawiam sie nad zaczeciem przyjmowania tabletek antykoncepcyjnych(Diane35) to podobno pomaga...Macie w tym jakies doswiadczenie?

mnie nie pomogły :?
zapamiętaj - nie przekręcisz przekreta...

PW
»więcej

^
Post dodany: |30 Sie 2006|, 2006 14:22
Data rejestracji: 14 Maj 2006 postów: 910
" "

skoro temat zszedl na tabletki antykoncepcyjne to czy panie orientuja sie we wszystkich ewentualnych skutkach ubocznych? :twisted:

PW
»więcej

^
Post dodany: |30 Sie 2006|, 2006 15:51
" "

rozregulownie totalne :? i to jedyny skutek uboczny (jak dla mnie :wink: )

PW
»więcej

^
Post dodany: |30 Sie 2006|, 2006 17:24
Data rejestracji: 14 Maj 2006 postów: 910
" "

lohoho...czyli nie zdajesz sobie sprawy z tego jakie zagrozenie dla Twego zdrowie, jesli nie zycia stanowia tabletki antykoncepcyjne? :|

PW
»więcej

^
Post dodany: |30 Sie 2006|, 2006 17:52
" "

Skutki uboczne? tzn? Czytalam duzo i dzisiejsze srodki antykoncepcyjne sa podobno niezbyt szkodzace zdrowiu...sami ginekolodzy przepisuja wlasnie Diane35 na problemy z tradzikiem. Ktos jeszcze ma jakies doswiadczenia? od czego zalezy czy tabletka mi pomoze czy nie?

PW
»więcej

^
Post dodany: |30 Sie 2006|, 2006 20:15
" "

Macbeth napisał/a
czyli nie zdajesz sobie sprawy z tego jakie zagrozenie dla Twego zdrowie, jesli nie zycia stanowia tabletki antykoncepcyjne?

nie słyszałam jeszcze żeby tabletki antykoncepcyjne czyhały na czyjeś życie,
nie jest to srodek na ból głowy dlatego nie kupisz ich bez recepty, potrzebna jest konsultacja z lekarzem. Diane z tego co wiem to jedne z najłagodniejszych i podobno pomagaja przy tradziku, moze jak je sie bierze przez dłuzszy czas?

PW
»więcej

^
Post dodany: |30 Sie 2006|, 2006 20:50
" "

Dzieki Idgi...dobrze przeczytac cos od kogos kto sie zna na rzeczy...a przynajmniej mniej wiecej orientuje...a Ty bralas Diane na tradzik? jesli tak to z jakimi efektami?

PW
»więcej

^
Skocz do: