Droga Czytelniczko, Drogi Czytelniku,

Czerniak złośliwy jest często występującym nowotworem złośliwym skóry. Niestety wyniki leczenia czerniaka w Polsce należą do najgorszych w Europie. Niezrozumiałe pozostają przyczyny późnego rozpoznawania czerniaka skóry, którego diagnostyka jest najprostszą i najtańszą w całej onkologii.

Kierujemy do Ciebie prośbę o wypełnienie anonimowej ankiety, która pozwoli na ocenę naszej wiedzy o czerniaku skóry, a w szczególności o profilaktyce i leczeniu tej choroby.
Czas jaki to zajmie - około 10-15 minut.

Czy chcesz pomóc w badaniach naukowych - odpowiedzieć na nasze pytania?

TAK, wypełniam
NIE, odmawiam

Zebrane informacje wykorzystane zostaną wyłącznie do celów naukowych
Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku RSS RSS
  auto?
Czwartek, 31 maja 2012
Petronia, Bożysława, Ernestyna, Teodor
 1891: budowa Kolei Transsyberyjskiej
 1970: zagłada miasta Yungay w Peru
 WHO: Dzień bez Papierosa
Dodaj do: 
Dodaj link do serwisu Facebook   Dodaj link do opisu GG  Dodaj link do serwisu Wykop   Dodaj link do serwisu Google   Dodaj link do serwisu Twitter  Dodaj link do serwisu Wyczaj.to   Dodaj link do serwisu Gwar  

Dodaj link do serwisu Delicious  Dodaj link do serwisu Digg   Dodaj link do serwisu Furl   Dodaj link do serwisu Reddit   Dodaj link do serwisu Slashdot  Dodaj link do serwisu Technorati   Dodaj link do serwisu YahooMyWeb
Nowe publikacje
Artykuły
Wydarzenia
Kompendium
Skocz do:  
Trądzik
Przesunięty przez: Mr_Maks - |1 Wrz 2008|, 2008 21:48
Post dodany: |31 Lip 2007|, 2007 15:19
Data rejestracji: 31 Lip 2007 postów: 1
" "

Hej, jestem tu nowa i można powiedziec, ze przez przypadek trafiłam na to forum. Dobrze sie składa, poniewaz ja rowniez walcze z tradzikiem. Miałam wszystkie masci jakie istnieją, kremy, chodziłam do kosmetyczki a nawet piłam to ALVEO przez kilka miesiecy, bez efektow... dzisiaj po dyskusji z moja mama, postanowiłam isc do ginekologa po tabletki hormonalne. W zwiazku z tym, mam takie (moze i głupie, ale dla mnie istotne) pytanie. Moja mama wybiera sie ze mna do ginekologa, tyle ze ona nie wie, ze wspołzyje z moim chłopakiem, jest troche staroswiecka i wolałabym, zeby nie dowiedziała sie o tym u ginekologa. I dla tego to pytanie, czy ginekolog bedzie mi robił jakies badania, ktore sprawia, ze mama odkryje ta okrutna prawde ? :twisted: czy przepisze mi tylko tabletki i to na tyle. Prosze niech ktos odpisze zanim sie z nia tam wybiore :wink: czekam na posty. Z gory dziekuje.

PW
»więcej

^
Post dodany: |13 Sie 2007|, 2007 21:49
Data rejestracji: 13 Sie 2007 postów: 1
" "

Przy nie wielkich objawach trądziku przyjmować 3 razy dziennie przez tydzień preparat hepar sulphuris albo silica w tabletkach o potencji 6-d może przyśpieszyć gojenie
Dietetycy doradzają stosowanie cynku, który wpływa na metabolizm hormonów w dawce od 30 do 50 mg dziennie może przyczynić się do zmniejszenia stanu zapalnego i lepszego gojenia uszkodzonej skory preparaty chromu maja zwiększać maja zwiększać zdolność do rozkładu glukozy a duże dawki witaminy a mogą zmniejszać wytwarzanie łoju i keratyny(odpowiedzialne za trądzik,)ale ponieważ wywołują nie, kiedy bóle glowy,zmeczenie bóle mięsni i stawów zaleca się przyjmować witaminę a pod ścisłą kontrola lekarza
Witamina E będąca przeciwutleniaczem również możne stanowić element kuracji dawki od 200-400j.m. dziennie witamina b6ktora odgrywa w metabolizmie hormonów może okazać się szczególnie skuteczna u kobiet z trądzikiem przedmiesiaczkowym dawka 50 mg dziennie

PW
»więcej

^
Post dodany: |25 Sie 2007|, 2007 19:58
Data rejestracji: 25 Sie 2007 postów: 1
" "

hmmm, co ja tu bede...mam 20 lat, a tradzik ohoho...chyba juz od 6....bywalo roznie..czasem lepiej, czasem gorzej....przerabialam wszystkie antybiotyki zew i wew, hormonalne w tym cudowne Diane o ktorym przytylam 10kg, i nic....

nie bede mowic juz o mojej psychice, mam prosbe:

jesli ktos orientuje sie w Warszawie, gdzie mozna spotkac instytuty, kosmetyczki czy cokolwiek, gdzie wykonuja zabiegi laserowe przebarwien, blizn itd, oraz ich potencjalne ceny, BYLABYM NIEZMIERNIE WDZIECZNA !!!!!!

POZDRAWIAM

PW
»więcej

^
Post dodany: |6 Wrz 2007|, 2007 23:15
Data rejestracji: 06 Wrz 2007 postów: 1
" "

ja mam to cholerstwo juz tez kilka lat a mam lat 17 ale babcia dała mi pewien sposób
zeby smarować się krochmalem no i to w duzym stopniu pomaga

Krochmal - rodzaj płynu powstałego po zmieszaniu skrobi roślinnej z wodą (najczęściej skrobi ziemniaczanej). Powstaje, podobnie jak kisiel, poprzez zagotowanie we wrzątku, wodnej zawiesiny skrobi (najczęściej ziemniaczanej).

PW
»więcej

^
Post dodany: |11 Wrz 2007|, 2007 15:25
Data rejestracji: 11 Wrz 2007 postów: 1
" "

Wiecie co, w sprawie tych blizn to ja kiedyś poszłam do Medicover i tam miła pani doktor powiedziała mi że wydam na usunięcie blizn majątek u kosmetyczki i poleciła mi zakup lasera za jakiś tysiąc złotych. Takim laserem nie można sobie zrobić krzywdy, a rany i blizny się leczą, trądzik też znika! Trzeba się nim po prostu miejscowo naświatlac, nie wiem na czym to polega ale to sprzęt medyczny - no jak u kosmetyczki!
Minęło już pół roku a ja jestem zupełnie zagojona i blizn nie ma! No może tyci maleńkie gdzieniegdzie, ale naświetlam się nim nadal i na codzienne pryszcze też pomaga.

Nazywa się chyba Laser-2 albo Biolaser-2 i kupiłam go chyba tutaj ilumina.pl albo tutaj kolmio.com.pl - głupio tak reklamować, może gdzie indziej też je mają....

A co do tabletek anty to mi nie pomogły :( A skutki uboczne mają takie że się tyje, przynajmniej jak o mnie chodzi!

[ Dodano: 11 Wrzesień 2007, 15:27 ]
Asianti: zapomniałam Ci w końcu odpowiedzieć. No właśnie widzisz, takie zabieg kosztuje ok 100zł a musisz iść wiele razy więc lepiej sobie kupić samemu. Choć ja chodziłam dwa razy do gabinetu przy jana pawła chyba. postaram się znaleźć adres!

PW
»więcej

^
Post dodany: |8 Paź 2007|, 2007 16:22
Data rejestracji: 11 Lip 2007 postów: 12
" "

Słyszałam, że na trądzik doskonale pomaga Face Okey - tabletki na pryszcze. Koleżanka używała i jest zachwycona efektami działania. Poleca wszystkim znajomym - tym bardziej, że tabletki dostępne są bez recepty.

PW
»więcej

^
Post dodany: |10 Gru 2007|, 2007 19:35
Data rejestracji: 10 Gru 2007 postów: 1
" "

HEllo everyone :) Pisze po raz pierwszy i przyznam się szczerze ze zalogowałam sie własnie po to, aby zostawic swój post. Ja i mój tradzik walczymy ze soba od 7 lat... Jednak teraz majac 21 jestem na pozycji wygranej, gdyz wpada do mnie jakis pryszczek tylko przed okresem :) Przeczytałam to co napisała jedna z was o swoich wizytach u dermatologów i przypomniałam sobie dokładnie to co czułam sama przed 2 laty. Mnie równiez prktycznie odechciało sie zyc heh.. Jednak pomogła mi Pani doktor Budzicz. Dzieki niej nie weim co znczy ból przy zabiegach laserowych czy peeleingach kwasowych. Leki jakie mi dała wyprowadziły moja skóre na prosta! Teraz odwaznie spogladam w lustro!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-) POlecam serdecznie www.budzicz.pl
maggie1217

PW
»więcej

^
Post dodany: |30 Gru 2007|, 2007 23:22
Data rejestracji: 30 Gru 2007 postów: 4
" "

rewia napisał/a
Słyszałam, że na trądzik doskonale pomaga Face Okey - tabletki na pryszcze. Koleżanka używała i jest zachwycona efektami działania. Poleca wszystkim znajomym - tym bardziej, że tabletki dostępne są bez recepty.

Bez recepty i nie drogi ten preparat. Słyszałem też ze skuteczny.

PW
»więcej

^
Post dodany: |23 Sty 2008|, 2008 01:50
Data rejestracji: 21 Paź 2007 postów: 2
" "

Witam

A ja mam 40 lat , trądzik od 14 roku życia i ciągle ta choroba występuje. Na pytanie dawno temu zadane dermatologowi , kiedy ta choroba ustąpi, lekarz powiedział, że przemieni się w prostatę. Proste! Ludzie, to mucha , nie choroba, nie mam czym się przejmować . Brak ręki, nogi, oka słuchu- sąpowody. Ale wągry, pryszcze? Irytyjące schorzenie , to fakt, bo ile lat można wyciskać wągry na nosie , skoro za kilka dni znów się pojawiają? Przestałem się przejmować.
Pozdrawiam

PW
»więcej

^
Post dodany: |15 Lut 2008|, 2008 17:58
Data rejestracji: 15 Lut 2008 postów: 2
" "

cześć
ja mam tego typu problem , moze i syfy mi tak czesto nie wychodza lecz najgorsze jest to ze jak wypije cos w stylu ( piwo,alkohol itp ) to na 2 dzien juz moja twarz nie wyglada tak jak dzien wczesniej , a 2 rzecz to taka ze w czasie piciu na twarzy pojawiaja mi sie czerwone plamki nie sa to syfy czy cos podobnego lecz czerwone plamki ( tylko wtey mi sie one pojawiaja )
niewiecie moze dlaczego tak mam , albo polecilibyscie cos na to :>?
pozdro

^
Skocz do: