Droga Czytelniczko, Drogi Czytelniku,

Czerniak złośliwy jest często występującym nowotworem złośliwym skóry. Niestety wyniki leczenia czerniaka w Polsce należą do najgorszych w Europie. Niezrozumiałe pozostają przyczyny późnego rozpoznawania czerniaka skóry, którego diagnostyka jest najprostszą i najtańszą w całej onkologii.

Kierujemy do Ciebie prośbę o wypełnienie anonimowej ankiety, która pozwoli na ocenę naszej wiedzy o czerniaku skóry, a w szczególności o profilaktyce i leczeniu tej choroby.
Czas jaki to zajmie - około 10-15 minut.

Czy chcesz pomóc w badaniach naukowych - odpowiedzieć na nasze pytania?

TAK, wypełniam
NIE, odmawiam

Zebrane informacje wykorzystane zostaną wyłącznie do celów naukowych
Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku RSS RSS
  auto?
Czwartek, 31 maja 2012
Petronia, Bożysława, Ernestyna, Teodor
 1891: budowa Kolei Transsyberyjskiej
 1970: zagłada miasta Yungay w Peru
 WHO: Dzień bez Papierosa
Dodaj do: 
Dodaj link do serwisu Facebook   Dodaj link do opisu GG  Dodaj link do serwisu Wykop   Dodaj link do serwisu Google   Dodaj link do serwisu Twitter  Dodaj link do serwisu Wyczaj.to   Dodaj link do serwisu Gwar  

Dodaj link do serwisu Delicious  Dodaj link do serwisu Digg   Dodaj link do serwisu Furl   Dodaj link do serwisu Reddit   Dodaj link do serwisu Slashdot  Dodaj link do serwisu Technorati   Dodaj link do serwisu YahooMyWeb
Nowe publikacje
Artykuły
Wydarzenia
Kompendium
Skocz do:  
Trądzik
Przesunięty przez: Mr_Maks - |1 Wrz 2008|, 2008 21:48
Post dodany: |25 Lut 2008|, 2008 18:15
Data rejestracji: 13 Lut 2008 postów: 333
" "

Możliwe ze uczulenie takie;). ale ja radze nie pić alkoholu...
"zmierzam do celu, do nagrody w górze, do której zostałem powołany przez Boga w Chrystusie Jezusie."
Fil. 3,14

PW
»więcej

^
Post dodany: |25 Lut 2008|, 2008 21:24
Data rejestracji: 02 Lis 2007 postów: 9
" "

Też mam ten problem, w moim przypadku wywołane jest to dojrzewaniem i szalejącymi hormonami, dlatego samo mi przeszło gdy hormony się uspokoiły .Pozostały mi jedynie pojedyncze krosty i blizny.Próbowałam już wielu środków, ale żaden jak dotąd nie pomógł zupełnie, raczej pomagał na krótko, a potem wszystko wracało.Wypróbuję polecane przez was maści na blizny i zobaczymy czy to coś da.
Na szczęście nigdy nie przywiązywałam wagi do trądziku, dlatego nie czułam się jakoś specjalnie źle.Zgadzam się jednak ,że trądzik to w dużej mierze choroba duszy, bo to jak się czujemy i postrzegamy jest czasami ważniejsze od wyglądu.

PW
»więcej

^
Post dodany: |26 Lut 2008|, 2008 07:07
Data rejestracji: 15 Lut 2008 postów: 2
" "

hmm szczerze to gdy pisalem post to ostatni raz pilem alkohol w sylwestra czyli dosyc dlug nie a na dzien dzisiejszy to piatek,sobota i niedziela pilem . A co do uczlenia to niemozliwe poniewaz we wakacje niemialem nic na twarzy , problem pojawil sie po wakacjach ( we wakacje co dziennie praktycznie pilem ehhe i nic ) myslalem moze ze to dlatego iz brakuje mi slonca poniewaz czesto przebywalem na sloncu wiec teraz zaczelem chodzic na solarium , niepowiem bo gdy jestem opalony az tyak niewidac lecz drazni mnie to ;< A powiedzcie mi czy moze byc taka sytuacja ze moze mi ten tradzik teraz wychodzic po tym jak w wakacje uzywalem sterydow ? Ja szczerze jestem przewrazliwiony na punkcie tradziku

^
Post dodany: |27 Maj 2008|, 2008 01:34
Data rejestracji: 27 Maj 2008 postów: 4
" "

Ja oprócz wymienionych używam jeszcze kosmetyków ATW Szczególnie dobre efekty mam przy zastosowaniu calej serii na trądzik Acne Blocker . Mam nadzieje ze pomoże. Pozdrawiam. Ania

PW
»więcej

^
Post dodany: |23 Cze 2008|, 2008 19:44
Data rejestracji: 23 Cze 2008 postów: 2
" "

mam do sprzedania sadzonki żyworódki( kalanchoe pinnata) wysokość 6-9cm cena 3zł sztuka, "magiczna roślina" na trądzik, wągry, blizny po trądziku i inne dolegliwości skórne ...to naprawdę działa(sprawdzone na własnej skórze) zainteresowanych proszę o kontakt holenderek@vp.pl

^
Post dodany: |3 Wrz 2008|, 2008 20:30
Data rejestracji: 03 Wrz 2008 postów: 1
" "

Hej;) Mam pytanko do elektrody_16. Gdzie znalazłaś tego lekarza który tak pomógł Ci ze zwalczaniem trądziku? ja odwiedziłam juz wielu ale skutki są marne. Mówią, że mój trądzik jest zbyt mały na antybiotyk i nie chcą go przepisać, a różne maści niewiele dają. Męcze sie juz kilka lat, chciałabym choć jednego dnia mieć ładną cerę bez żadnych wyprysków...pomocy...

PW
»więcej

^
Post dodany: |15 Wrz 2008|, 2008 17:03
Data rejestracji: 15 Wrz 2008 postów: 3
" "

mam pytanie czy tabletki hormonalne to dobre rozwiązanie na trądzik? doradźcie mi.

[ Dodano: 15 Wrzesień 2008, 17:07 ]
mam pytamie czy tabletki hormonalne to skuteczna metoda na trodzik?
pleasik

PW
»więcej

^
Post dodany: |15 Wrz 2008|, 2008 21:18
Data rejestracji: 07 Sie 2008 postów: 16
" "

ja biore tabletki hormonalne od dwóch lat i hmm.. tak szczerze mówiąc to nie wiem czy warto tak niszczyć sobie wątrobę.. po kilku miesiącach brania wydawało mi się że było troche lepiej, ale minimalnie.. może była to tylko moja wyobraznia. tak wiele o tym czytałam, prawie wszystkie opinie o tabletkach byly pozytywne. wszystkie dziewczyny byly nimi zachwycone i ja tez bardzo chcialam, wiec moze po prostu sobie "wmowilam" ze jest lepiej.. osobiscie, nie polecam, ale wiem ze niektorym pomogło i to bardzo. wszystko zależy od organizmu.
pozdrawiam
tylko mnie kochaj..

PW
»więcej

^
Post dodany: |16 Wrz 2008|, 2008 16:14
Data rejestracji: 15 Wrz 2008 postów: 3
" "

a znacie jakieś dobre tabletki albo maść bo ja ozywałem garnier 3 w 1 i nie radze nikomu wieczorem nałożyłem a rano obudziłem się z jeszcze większym trądzikiem niż wcześniej prosze o pomoc.
pleasik

PW
»więcej

^
Post dodany: |16 Wrz 2008|, 2008 18:42
Data rejestracji: 25 Lip 2004 postów: 2341
" "

Nie ma dobrych i zlych. To w duzym stopniu kwestia indywdualnej reakcji organizmu, dopasowania.
tom17, byles u dermatologa?

PW
»więcej

^
Skocz do: