Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku
RSS
Czwartek, 31 maja 2012
Petronia, Bożysława, Ernestyna, Teodor
 1891: budowa Kolei Transsyberyjskiej
 1970: zagłada miasta Yungay w Peru
 WHO: Dzień bez Papierosa
Nowe publikacje
Post dodany: |1 Lis 2011|, 2011 12:54
Data rejestracji: 01 Lis 2011 postów: 2
Witam. Dziś oglądając film pod tytułem 'Wszechswiat - słońce' Dowiedziałem się czegoś o burzy słonecznej, że działą ona chyba na bieguny. Uwaga, TO CO WIEM TO NIE DUŻO !
Chodzi o to, ze słyszałem, iż trójkat bermudzki jest gdzieś na atlantyku, czy przy.. Jeszcze tak, hmm .. Czy byłoby możliwe, że w trójkącie bermudzkim może byc jakaś większa dziura ozonowa czy coś, do której dostają się burze sloneczne , które jak widziałem w filmie zakłucają/ niszczą energie patrz statki, samoloty i wszystko co tam znika.. Czy to możliwe ? Czy metan te bąbelki + burza słoneczna = zniknięcie na dnie statku/ samolotu ? Może to głupie, ale tak sie domyślam, nie wiedzałem gdzie to napisac .
Post dodany: |1 Lis 2011|, 2011 16:47
Data rejestracji: 11 Paź 2007 postów: 1421
Po pierwsze - fajny nick
Ja słyszałam, że jeśli chodzi o statki, to tam chodzi o częstotliwość fal/drgań. Że ona przypomina częstotliwość drgań narządów ludzkich, co prowadzi do zaniepokojenia i wpadania w szał ludzi, tak, że nie myślą oni racjonalnie i ich pierwszą i jedyną myślą jest wyskoczyć za burtę. A na morzu zostaje "statek-widmo", który - wiadomo - sam daleko nie zapłynie. To teoria mojego nauczyciela fizyki, zasłyszana przeze mnie ponad rok temu, więc przepraszam za brak szczegółów.
Post dodany: |1 Lis 2011|, 2011 20:11
Data rejestracji: 01 Lis 2011 postów: 2
Przepraszam za nick.
Ahm.. A już myślałem, że podsunąłem jakiś pomysł co do tego tajemniczego trójkąta..
Ale nie będę zmieniac biegu historii, moja wiedza jest zbyt mała i raczej tego nie zmienię.  Dziękuje.
Post dodany: |1 Lis 2011|, 2011 20:25
Data rejestracji: 11 Paź 2007 postów: 1421
To, że przedstawiłam jedną teorię, nie oznacza, że inne nie są prawidłowe... Może tam się nakłada wiele zjawisk? A może to naprawdę coś paranormalnego? Nikt nie wie tego na pewno.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Wersja do druku
Dodaj temat do Ulubionych
|