Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku
RSS
Czwartek, 31 maja 2012
Petronia, Bożysława, Ernestyna, Teodor
 1891: budowa Kolei Transsyberyjskiej
 1970: zagłada miasta Yungay w Peru
 WHO: Dzień bez Papierosa
Nowe publikacje
Post dodany: |15 Wrz 2009|, 2009 17:15
Data rejestracji: 15 Wrz 2009 postów: 3
Wiatm. Mam na zadanie napisać czy zgadzam się ze słowami Kierkegaarda, że "wiara właśnie tam się zaczyna, gdzie myślenie się kończy". Tylko właśnie nie za bardzo wiem o co chodzi w tym cytacie. Czy mógłby mi ktoś napisać na jakimś przykładzie lub w ogóle o co chodzi w tym cytacie?
Bardzo proszę Was o odpowiedzi.
Post dodany: |15 Wrz 2009|, 2009 17:23
Data rejestracji: 11 Paź 2007 postów: 1421
1 LO, "Zrozumieć tekst zrozumieć człowieka" zgadlam xD??
Kierkegaardemu chodzi o to, że wiara chrześcijańska/judaistyczna jest raczej nielogiczna, że niektóre przykazy nakazy i zakazy są niezgodne z ludzkim intelektem, rozumem czy nawet intuicją  Opisz to trochę, poderpzyj się przykłądami Hioba i Abrahama - nakaz jaki A dostal od Boga czy nieszczęscia zsyłane na Hioba przez szatana były niesprawiedliwe i nielogiczne z punktu widzenia człowieka, z punktu widzenia Boga i teologii najwyraźniej były dobre  Rozpisz sie jakos na ten temat  możesz dać tu i sprawdzę
PS: jak pomogłam - kliknij "Pomógł";)
Post dodany: |15 Wrz 2009|, 2009 17:58
Data rejestracji: 15 Wrz 2009 postów: 3
Ascara wysłałam Ci wiadomość (pw)
nie wiem czy doszła, ale jeśli tak to proszę odpisz
Post dodany: |15 Wrz 2009|, 2009 18:26
Data rejestracji: 11 Paź 2007 postów: 1421
Po 1sze na priv idą wiadomości prywatne nie poświęcone wątkowi z forum  Ale spoko nie gniewam się xD
Ja niestety tego zadanai nie miałąm, kojarzę je, bo uczyłam się (! xD) i na nie natrafiłam... bo to w formie ciekawostki... Musisz sama bardziej rozwilnać, w końcu mówisz że ukierunkowałam Cię;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
Dodaj temat do Ulubionych
|