Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku
RSS
Czwartek, 31 maja 2012
Petronia, Bożysława, Ernestyna, Teodor
 1891: budowa Kolei Transsyberyjskiej
 1970: zagłada miasta Yungay w Peru
 WHO: Dzień bez Papierosa
Nowe publikacje
Post dodany: |6 Maj 2009|, 2009 14:30
Data rejestracji: 05 Maj 2009 postów: 4
Witam!
Kto dzisiaj pisał wos? Ja podszedłem do egzaminu na poziomie podstawowym. Skończyłem gdzieś po 1h45' i zaraz po wyjściu z sali byłem zadowolony. Wydawało mi się, ze matura była prosta. Znajomi nie podzielili tych refleksji. Każdy gada, że trudna, niektórzy się obawiają, czy w ogóle zdadzą. Wg mnie przesadzają. Co prawda z biegiem czasu mój optymizm trochę zgasł, ale spodziewam się nadal pozytywnego wyniku.
Jak Wam poszło?
Czy jeśli w zadaniu o politykach napisałem dodatkowo ich imiona odejmą mi za to punkty? Bo ktoś tak pisał na perspektywach, a mi wydaje się to niedorzeczne. Zwaliłem zadanie 19, tam gdize było o wydawaniu prawa jazdy, szkołach ponadgimnazjalnych i rynkach w miastach. Mam nadzieję, że to jest za 4, a nie za 6pkt, bo własnie sobie przypomnieć nie moge. Oprócz tego trudne zadanie z Weberem, ale coś tam wpisałem, nie wiem czy dobrze. Artykuł do napisania w ostatnim zadaniu wydawał sie b. prosty.
Post dodany: |6 Maj 2009|, 2009 15:22
Data rejestracji: 06 Maj 2009 postów: 1
Ja pisałam i w sumie nie najgorzej mi poszło, a spodziewałam się że będzie o wiele trudniejsza. Najlepsze jest to, że myślałam, że będzie dużo ONZ i Uni Europejskiej i dużo się z tego uczyłam, a nie było praktycznie nic. ; p
Wiem, że pomyliłam na pewno prawo czynne z biernym i w tym pytaniu o Europejski Trybunał Praw Człowieka też mi się pokićkało. Poza tym, zamiast władzy legalnej w 7 pytaniu napisałam stanowiona i mi chyba nie uznają. Innych błędów się na razie nie dopatrzyłam. Liczę tak na ponad 70%. ;D
Boję się trochę, że będzie głupi klucz do artykułu. W ogóle ja tam napisałam te wartości co były w 2 wykresie i wymyśliłam jedną swoją. ;P
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Wersja do druku
Dodaj temat do Ulubionych
|