Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku
RSS
Czwartek, 31 maja 2012
Petronia, Bożysława, Ernestyna, Teodor
 1891: budowa Kolei Transsyberyjskiej
 1970: zagłada miasta Yungay w Peru
 WHO: Dzień bez Papierosa
Nowe publikacje
Post dodany: |13 Lis 2011|, 2011 17:22
Data rejestracji: 13 Lis 2011 postów: 2
Witam!
Na ustny polski wybrałem sobie temat dość nietypowy. „Współczesny kabaret - jego rodowód, korelacja literatury z innymi dziedzinami sztuk w nim obecnych. Omów problem na wybranych przykładach.” Prosiłbym o jakieś wskazówki dotyczące bibliografii a konkretnie literatury podmiotu, nie mam pojęcia co tam wsadzić. I jeszcze jak ktoś byłby na tyle uprzejmy, niech napisze na temat korelacji literatury, jak o tym mówić itp wskazówki, gdyż chciałbym skonfrontować to z tym co do tej pory napisałem.
[ Komentarz dodany przez: Ascara: |13 Lis 2011|, 2011 20:34 ]
Nie musisz pisać, że temat maturalny - świadczy o tym dział.
Caps lock nie był potrzebny.
Ostatnio zmieniony przez Ascara |13 Lis 2011|, 2011 20:34, w całości zmieniany 2 razy
Post dodany: |14 Lis 2011|, 2011 17:37
Data rejestracji: 16 Paź 2009 postów: 657
Temat ciekawy - zgadzam się  .
Trzeba by było zacząć od tego cym jest kabaret, skąd się wywodzi, kto go stworzył, kto był najsłynniejszym twórcą itp.
Ale to raczej wiesz  .
Największy problem (dla mnie także) stanowi ta "korelacja literatury z innymi dziedzinami sztuk w nim obecnych". Szczerze powiedziawszy nie wiem jak to "ugryźć". Może chodzi o to, ze kabaret czerpie pełnymi garściami z powiedzeń znanych z literatury, ale także sztuki, malarstwa?
Co do literatury podmiotu to należy umieścić w niej jakąś pozycję literacka dotyczącą kabaretu oraz konkretnych skeczy
Post dodany: |6 Lut 2012|, 2012 19:57
Data rejestracji: 13 Lis 2011 postów: 2
w literaturze podmiotu misi znaleźć sie jakaś książka bo nie za bardzo mogę taką znaleźć, a co do całości to nadal nie za bardzo rozumiem ten fragment o korelacji, to znaczy ze mam przedstawić różne skecze w różnych formach, np. piosenka, pantomima, monolog, teatr. Potrzebowałbym wiecej ogólnych wskazówek, bo nie za bardzo wiem jak się za to zabrać. Z góry dziękuje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
Dodaj temat do Ulubionych
|