Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku
RSS
Czwartek, 31 maja 2012
Petronia, Bożysława, Ernestyna, Teodor
 1891: budowa Kolei Transsyberyjskiej
 1970: zagłada miasta Yungay w Peru
 WHO: Dzień bez Papierosa
Nowe publikacje
Post dodany: |14 Sty 2008|, 2008 11:26
Data rejestracji: 14 Sty 2008 postów: 1
Witam!
W zeszłym tygodniu miałem zabieg – usunięcie kaletki przedrzepkowej. Przed zabiegiem miałem dwukrotnie punkcje, ale to nie skutkowało. W końcu tak mi nabrzmiało, ze nie mogłem klękać, lecz nie odczuwałem bólu. Lekarz rodzinny dał mi skierowanie do chirurga, który zalecił mi zabieg usunięcia kaletki. Żaden z lekarzy nie wytłumaczył mi co to jest kaletka i do czego służy, myślałem, ze to jakieś ciało obce typu torbiel, żaden z lekarzy nie powiedział mi, ze można, a nawet trzeba to leczyć. Dopiero po usunięciu dowiedziałem sie co to kaletka i jaką spełnia funkcje. Mój zawód to „praca na nogach”, dużo klęczę na kolanach,dużo przykucam. Na dzień dzisiejszy mam wiele wątpliwości i szereg pytań.
Czy moje kolano będzie 100% sprawne, jakie są następstwa, czy potrzebuje rehabilitacji, czy mam stosować jakieś maści, na co uważać w przyszłości i przede wszystkim do kogo mam się zwrócić z tym problemem???
Czy jest ktoś kto mógłby mi to naświetlić, wyjaśnić???
z góry dziękuje i pozdrawiam -Darek
Post dodany: |8 Cze 2008|, 2008 22:29
Data rejestracji: 08 Cze 2008 postów: 7
kaletka to chrząstka stabilizująca staw. Mogą być potem problemy ze stabilnością przy chodzeniu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Wersja do druku
Dodaj temat do Ulubionych
|