Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku
RSS
Czwartek, 31 maja 2012
Petronia, Bożysława, Ernestyna, Teodor
 1891: budowa Kolei Transsyberyjskiej
 1970: zagłada miasta Yungay w Peru
 WHO: Dzień bez Papierosa
Nowe publikacje
Post dodany: |13 Cze 2008|, 2008 14:57
Data rejestracji: 13 Cze 2008 postów: 5
Witam
Gdyby ktoś z Was miał pytania dotyczące studiów na uczelni niepublicznej (dziennych i zaocznych) a szczególnie w Wyższej Szkole Zarządzania Ochroną Pracy w Katowicach, chętnie odpowiem.
Kierunki i specjalności we WSZOP
Zarządzanie – studia licencjackie
• Doradztwo zawodowe
• Psychologia w biznesie
• Technologie informatyczne w logistyce
• Zarządzanie sprzedażą
• Zarządzanie zasobami ludzkimi
Zarządzanie i Inżynieria Produkcji – studia inżynierskie
• Bezpieczeństwo i higiena pracy
• Zarządzanie jakością
• Zintegrowane systemy zarządzania
• Gospodarka odpadami
Kulturoznawstwo – studia licencjackie
• Komunikacja audiowizualna
Pozdrawiam
Post dodany: |18 Cze 2008|, 2008 11:41
Data rejestracji: 02 Paź 2005 postów: 960
egzamin licencjacki zdawany jest u Was, czy na innej uczelni?
nie czytam i nie odpowiadam na pytania zadawane poprzez pw!
proszę nie spamować mi skrzynki! bo nie znam się na żartach!

Profil PW www
»więcej
Opis: histeryk sztuki
Post dodany: |18 Cze 2008|, 2008 11:44
Oczywiście u nas.
Z tego co wiem zewnętrzne egzaminy licencjackie zdawane są tylko w nauczycielskich kolegiach językowych
Pozdrawiam
Post dodany: |16 Lip 2008|, 2008 19:02
Data rejestracji: 16 Lip 2008 postów: 1
jak jest na tej uczelni?? czy jest ciężko?? zastanawiam się bo nie jestem dobra z matmy....no i chcialabym sie dowiedziec jak wygladaja (tak mniej wiecej) egzaminy no i czy ciezko jest je zdac
Dzieki za wszelkie informacje
Post dodany: |17 Lip 2008|, 2008 09:19
| Cytat | | jak jest na tej uczelni?? |
Jest bardzo dobrze
Tak jak na każdych studiach - wszystko zależy od wkładu pracy włożonego w naukę. Dla jednych są to studia łatwe, dla innych mniej. Średni 20% ogółu osób, które zaczęły studia odpada - więc nie tak wiele.
| Cytat | | zastanawiam się bo nie jestem dobra z matmy....no i chcialabym sie dowiedziec jak wygladaja (tak mniej wiecej) egzaminy no i czy ciezko jest je zdac |
Matematyka nie jest problemem. Z takimi sympatycznymi wykładowcami jak matematycy w WSZOP jeszcze matematykę polubisz. Co do egzaminów, to jak wiadomo - każdy egzamin można zdać, wystarczy się dobrze przygotować.
Pozdrawiam
Post dodany: |22 Lip 2008|, 2008 15:20
Data rejestracji: 22 Lip 2008 postów: 1
witam zamierzam podjąć studia na specjalności zarządzanie sprzedażą, jednak w trybie zaocznym, ponieważ jak na razie pracuję w firmie gdzie niestety ale również soboty są dniem roboczym.
Czy można ewentualnie dogadać się z wykładowcami czy innymi... o ewentualnej zmianie terminu egzaminu??
No i oczywiście czy co drugi weekend trzeba się zjawiać:)?? czy jest to duże wykroczenie jak np. czasami odpuszczę sobie sobotę?? jeżeli będę musiał być w pracy
Pozdrawiam Wojtek
Post dodany: |22 Lip 2008|, 2008 15:32
Witam
Wiadomo na studiach obowiązkowe są tylko ćwiczenia i laboratoria, więc nie na wszystkich zajęciach trzeba być.
Zajęcia odbywają się 3 razy w miesiącu, więc jeżeli nie dogadasz się też z pracodawcą to będziesz miał trudności z pogodzeniem studiów z pracą. Część wykładowców pewnie zgodzi się na proponowane przez Ciebie terminy, ale do części to Ty się będziesz musiał dopasować.
[ Dodano: 11 Maj 2009, 16:04 ]
Kierunki i specjalności studiów w WSZOP na rok akademicki 2009/2010
ZARZĄDZANIE I INŻYNIERIA PRODUKCJI
- studia pierwszego stopnia (inżynierskie)
Bezpieczeństwo i higiena pracy
Zarządzanie jakością
Zarządzanie środowiskiem i gospodarka odpadami
- studia drugiego stopnia (magisterskie)
Zarządzanie bezpieczeństwem i higieną pracy w procesach produkcyjnych
Zarządzanie środowiskiem i gospodarka odpadami
ZARZĄDZANIE
- studia pierwszego stopnia (licencjackie)
Doradztwo zawodowe
Psychologia w biznesie
Logistyka w handlu i przemyśle
Zarządzanie sprzedażą
Zarządzanie zasobami ludzkimi
KULTUROZNAWSTWO
- studia pierwszego stopnia (licencjackie)
Komunikacja audiowizualna
Reklama i public relations
w przygotowaniu
FILOLOGIA ANGIELSKA
- studia pierwszego stopnia licencjackie
specjalność tłumaczeniowa
Jeżeli macie pytania dotyczące studiów - chętnie odpowiem
Pozdrawiam
Post dodany: |24 Cze 2009|, 2009 20:37
Data rejestracji: 24 Cze 2009 postów: 1
witam, wlasnie zaczynam od pazdziernika studia na kierunku psychologia w biznesie. zastanawiam sie czy dam rade, czytalam forum i z tego wiem nie jest zbyt latwo. mam nadzieje ze jesli bede sie systematycznie uczyc to jakos dam rade. macie jakies wskazowki dla zaczynajacych nauke ?  pozdrawiam
Post dodany: |25 Cze 2009|, 2009 00:07
Data rejestracji: 22 Lip 2006 postów: 1989
Sama sobie odpowiedziałaś: systematycznie się uczyć
To ważne, żeby nie przesadzić z nadmiernym imprezowaniem i nicnierobieniem. Reszta sama przyjdzie. Studia chyba mają pomagać przekraczać pewne granice, więc jak dla mnie naturalnym jest że jest trudno. Da się z tym żyć
Post dodany: |29 Cze 2009|, 2009 15:19
| Cytat | witam, wlasnie zaczynam od pazdziernika studia na kierunku psychologia w biznesie. zastanawiam sie czy dam rade, czytalam forum i z tego wiem nie jest zbyt latwo. mam nadzieje ze jesli bede sie systematycznie uczyc to jakos dam rade. macie jakies wskazowki dla zaczynajacych nauke ? pozdrawiam |
Oczywiście dasz radę
Nie martw się.
Pamiętaj też, ze warto wybrać studia dzienne - opłata jest niewiele wyższa a zajęć o wiele, wiele więcej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
Dodaj temat do Ulubionych
|